DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
partaj

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: iasi
Data: 29-07-2013

Titlu/Subiect: partaj
Buna ziua, sunt divortat, am doi copii minori, rezultati di prima casatorie, care le platesc pensie alimentara, si am deschis actiune de partaj a bunurilor mobile si imobile, unde am cerut o cota de 85%. Copiii sunt in intretinerea fostei sotii. S-a judecat partajul pe fond, unde am dovedit ca am avut o contributie mult mai mare fata de fosta sotie, unde mi s-a recunoscut 75% din totalul maselor partajabile, insa am citeva nelamuriri si anume: am fost dus in eroare si nu s-a facut evaluarea imobilului, puninduise o valoare mult mai mica fata de cea reala, cu toate ca eu am platit si am cerut sa se faca evaluarea, chitanta regasinduse la dosar, valoarea care s-a pus la imobil a fost luata de pe un act care l-am avut pentru receptia locuintei care l-am depus la dosar, deci s-a pus valoare locuintei si a masei bunurilor de 133712,16, la care am fost pus sa platesc taxa de timbru in valoare de 7100 roni, unde mi s-a parut fff mare fata de valoarea totala a bunurilor partajabile. Ce credeti nu vi se pare enorma taxa care am platito? Ce asi putea face? Cu toate ca am dovedit ca am avut contributia mult mai mare, 75% eu reclamantul si 25% pirita, nu imi lasa mie locuinta ci io da ei unde o obliga s-ami plateasca o sulta de 100285roni. Aceasta sentinta vi se pare corecta, poti sa mai ai incredere in legile din aceasta tara. De nenumarate ori am cerut sa se faca evaluarea locuintei, nu am fost ascultat, din contra in sentinta data scrie ca eu renunt la evaluare, ceea ce nu este adevarat, si nici nu am semnat precum ca am renuntat. Vi se pare corecta aceasta sentinta data eu sa ramin pe drumuri unde am uitat sa va spun ca si eu am un alt copil minor in intretinere ), si sa nu am dreptul macar la o camera in acea locuinta, cu toate ca are aproximativ 200mp locuibili. Avocatul pe care l-am avut sigur a dat la pace cu avocatul ei si au arenjat totul. Ce incredere poti sa ai intrun strain. Nici macar nu s-a uitat vreodata in dosar sa vada ce cuprinde, etc. Va multumesc.

carpatina [29-07-2013]
daca instanta v-a acordat 75 procente, inseamna ca a fost nedreapta cu sotia dv. Ea v-a daruit doi copii pentru care ea si in continuare se daruieste sa ii intretina si educa. Sa nu credetei ca daca platiti pensia de intretinere la cei doi minori sunteti exonerat de alte obligatii fata de copii. Dv daca doriti sa o mai chemati pe aceasta femei in judecati, nu veti face decat sa luati painea din gura copiilor dv si sa le dati judecatorilor si avocatilor sa traisca ei bine. daca ti fi in germania, ar trebui si sotiei sa ii platiti o pensie pentru ca se ocupa de intretinerea minorilor carora li s-a stabilit domiciliul la ea.carpatina [29-07-2013]
Du-te omule si lasa banii in plata Domnului, vezi-ti de copii sa creasca sanatosi sa aiba tot ce le trebuie, caci vei ajunge la batranete si copiii nu vor uita ca in trecut le-ai luat din gura si ai dat la la altii. Nu vor uita, ca ai stresat-o pe mama lor, incat in loc sa se ocupe de cresterea si educarea lor, a trebuit sa se ocupe de procesele si problemele care i le-ai creat dumneata artifical.carpatina [29-07-2013]
daca mai aveti un alt copil din alta relatie, atunci puteti cere in instanta redcucerea pensiei de intretinere raportata la nr de copii pe care ii aveti in prezent in intretinere si veniturile actuale.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
36 useri online

Useri autentificati: