DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
In sept 2012 s-au facut 3ani de cand m-am casator

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: constanta
Data: 25-06-2013
In sept 2012 s-au facut 3ani de cand m-am casatorit cu un norvegian.Casatoria a avut loc in Romania. In urma casatoriei au rezultat 2copii 2 ani respectiv 6 luni)care au fost nascuti in Norvegia.Situatia s-a schimbat si am bagat pt separare divort) la sfarsitul lui Nov 2012 aici in Norvegia, deoarece aici am locuit pe durata casatoriei resedinta).Aici esti automat divortat dupa un an de zile, daca nu te impaci intre timp. ln feb 2013 el a deschis un proces impotriva mea referitor la stabilirea programului de vizita cu copii.Tin sa mentionez ca noi la inceputul lui Ian 2013 ,am fost la consiliere familiara pt a stabili un program de vizita pt copii.La acel moment aveam in jur de 3saptamani de la ultima nastere.In urma vizitelor copilul de 1 an jumate,a inceput sa aiba reactii negative, ingrijoratoare.Am fost la urgenta, I s-au luat probe, a fost contactata protectia copilului de catre doctorul care a luat probele si.....in final nimic. Acele probe nu au fost analizate nici pana in ziua de azi.Am alergat disperata la institutiile statului si nimeni nu a facut nimic pt copil sa fie supravegheat sa vada cum reactiona la acel moment).S-a oprit orice intelegere avuta pana atunci si asa m-a dat el pe mine in judecata. Intre timp eu am deschis un proces de divort in martie 2013 in Romania in care bineinteles au intrat si minorii, cerand custodia lor si pensie alimentara. Avocatul de aici a spus ca unde locuiesc copii , acolo se judeca cazul. Deoarece comunicarea intre mine si fostul e imposibila , am cerut avocatului sa ceara sa se faca pasaport la copii.Fapt care nu s-a intamplat. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Unde se judeca un eventual caz referitor la copii? -mama romanca,tata norvegian, copii nascuti in Norvegia, casatoria in Romania, -el a deschis cazul in Norvegia referitor la stabilirea programului de vizita -eu am deschis proces in Romania referitor la divort,custodia copiilor si pensia alimentara, cum se face la noi daca ai minori 2. Cum se pot aduce acele probe in Romania? 3. Ce intelegere acorduri) exista intre statul norvegian si celalalt romān referitor la astfel de cazuri? 4. Ce pot sa fac referitor la pasaportul copiilor? Nu este acesta un drept al copiilor? ) -ma simt "sechestrata" aici.Nu pot sa vin in tara macar in concediu pt ca nu pot sa iau copii.Se pare ca el asteapta ori sa-i abandonez ori sa fug cu ei.Nici unul din aceste doua nu mi-a trecut prin cap. 4. Ce este "normal" referitor la vizitele cu copii in Romania? 5. Cat este de sanatos pt minor ,ca el la nici 2 ani si 2luni sa innopteze la tata la fiecare all 2 weekend? -tatal a inceput sa construiasca o relatie cu fiul lui din mart 2013 -el fiind total dezinteresat de soarta copilului din oct 2012 pana in Ian Astept cu nerabdare un raspuns din partea dv.Niciun raspuns nu a fost postat inca


Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
17 useri online

Useri autentificati: