DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Cum se cere nulitatea contractului

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Iasi
Data: 16-04-2013

Titlu/Subiect: Cum se cere nulitatea contractului
In Februarie 2009 am incheiat un contract pentru prestarea serviciului de internet. Pe primul an perioada initiala) am achitat debitele integral dar in ultimii 3 ani nu am mai facut-o dar nici furnizorul nu a furnizat serviciul... nu am reziliat contractul si nici nu o pot face pe motiv ca clauzele contractului nu ma lasa sa o fac daca am debite restante pretins restante ca eu consider ca nu am nimic de dat din moment ce serviciul a fost sistat). Furnizorul nu avea la data semnarii contractului autorizarea ANCOM de a furniza servicii de internet publicului, data pe contract si prima factura e falsa deoarece este 6 Februarie iar furnizorul a fost inregistrat in Registrul comertului din 20 Februarie, unele optiuni din contract nu au fost furnizate / nu au functionat nici pe perioada initiala dar nici dupa aceasta perioada adica perioada de ultimii 3 ani, modalitatea de facturare nu a fost respectata deoarece toate facturile pe acesti 4 ani au aceeasi valoare si nu cum scrie in contract ca e la cursul BNR in fiecare luna facturata. Am avut un proces de somare de plata pe care furnizorul nu l-a castigat. Acum va porni un nou proces de drept comun. 1). Pot cere prin cerere reconventionala sa se constate nulitatea contractului sau trebuie sa fac un proces separat? 2). Daca cer sa se constate nulitatea contractului la ce se incadreaza? dol, eroare, viciu de consimtamant) 3). Se poate incadra penal?

Black_Cat [16-04-2013]
Puteti cere nulitatea contractului daca datele pe care le-ati mentionat sunt reale. In subsidiar, puteti solicita instantei sa constate ca nu datorati societatii furnizoare nicio suma, aratand cele invederate mai sus. Bafta !Black_Cat [16-04-2013]
Motivul nulitatii pe care il puteti invoca se refera la incapacitatea societatii de a incheia contractul - exceptia lipsei capacitatii juridice de a contracta.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Dol
Orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic.

Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, deci, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului. Daca autorul cunoaste sau descopera dolul inainte inceierea actului, nu se mai poate spune ca a incheiat actul sub impulsul erorii provocate de dol si ca vointa sa a fost viciata.

Dolul este o simpla speta a erorii, deosebindu-se de eroarea propriu0zisa numai prin cauza care-l determina: eroarea propriu-zisa este determinata printr-o circumstanta fortuita, pe cand dolul este opera unei vointe care provoaca eroarea prin mijloace viclene (C. Hamangiu, Drept Civil Roman)
Definitie Dol
Drept CivilDefinitie Nulitate
Sanctiune care consta in lipsirea actului juridic civil de efectele sale firesti intrucat acesta a fost incheiat cu nerespectarea dispozitiilor legale imperative sau cu incalcarea conditiilor de validitate ale actului respectiv.
Definitie Nulitate
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
63 useri online

Useri autentificati: