DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
mesaj

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: tg-mures
Data: 05-04-2013

Titlu/Subiect: mesaj
Buna ziua!Anul trecut in luna august sotia mea a plecat in Anglia la lucru cu conditia ca pe parcurs i-mi va gasi si mie un loc de munca ca sa putem plati datoriile,insa nici pana azi nu mi-a gasit de lucruNU A VRUT).Mentionez ca eu din aprilie 2012 pana in ianuarie 2013 am lucrat in Bucuresti.Eu lunar veneam acasa la Tg-Mures.In luna ianuarie 2013 sotia m-a convins sa vin acasa definitiv,ca un parinte sa fie langa copil.Totodata mentionez ca de fiul meu de 6 ani a avut grija mama mea care este pensionara si sta cu noi.In luna februarie 2013 brusc si-a schimbat atitudinea fata de mine si m-a amenintat la telefon ca vrea sa divorteze de mine si ca la sfarsitul lunii aprilie vine acasa ca sa dea divortul.Nu vrea sa-mi explice motivul divortuluiEU PRESUPUN CA ARE AMANT).Noi in 2005 ne-am casatorit si am stat la mama mea care avea un apartament cu doua camere proprietate personala.Dupa nunta sotia mea m-a convins sa facem o firma pe numele ei.De firma s-a ocupat ea,eu lucrand la o alta firma si ea s-a umplut cu datorii catre furnizori.In anul 2007 a convins-o pe mama mea sa gireze cu apartamentul ei ca sa se imprumute de la o banca o suma mare,ca sa plateasca furnizorii.Insa dupa un an nu am mai putut plati ratele la banca si banca a vrut sa scoata apartamentul la licitatie.Mama mea a fost obligata sa vanda apartamentul ei ca sa putem platii banca si ne-am mutat in chirie unde stam si acum.Mentionez ca ma ameninta la telefon ca i-mi ia copilul si ca ea va castiga procesul si custodia copilului si va duce copilul definitiv in Anglia,ca ea nu mai vrea sa locuiesca in Romania.Imaginati-va ca ea lucreaza intr-un azil de batrani ca femeie de servici ptr.800 de lire pe luna si sta in chirie intr-o camera cu inca doua persoane.Eu imi iubesc copilul enorm si nu vreau sa il pierd.Eu cu mama mea avem grija de el.Sotia mea cand isi mai aduce aminte de copil si suna la telefon copilul refuza sa vorbeasca cu ea.Cu greu reusesc sa-l conving sa schimbe macar doua vorbe cu ea.Eu am stat de vorba cu pshioloaga de la gradinita si ea mi-a explicat ca copilul este frustrat prin plecarea mamei. Intrebarea mea este ca eu ce pot sa fac in acesta situatie? Astept un sfat de la Dvs.si va multumesc frumos.

carpatina [05-04-2013]
in primul rand, daca lucrurile stau asa cum le-ati expus mai sus, nu trebuie sa va faceti griji ca copilul va ajunge la ea in Anglia. In actiunea de divort dv aveti dreptul sa faceti o cerere catre instanta prin care rugati ca instanta sa pronunte o hotarare prin care sa se stabileasca domiciliul minorului la domiciliul tatalui si mama lui sa fie obligata la o pensie de intretinere catre minor. Va trebui ca la aceasta cerere sa atasati o dovada din care rezulta ce venituri are mama minorului in Anglia si adresa ei de domiciliu precum si cine este angajatorul din Anglia. Bafta. Pe de alta parte, mama dv va putea sa o cheme in judecata pe nora pentru restituirea prejudiciului la care a fost supusa prin pierderea apartamentului. Deci, mama dv are acest drept sa isi ceara drepturile pierdute din vina norei, respectiv nora sa fie obligata sa ii puna la dispozitie mamei dv un alt apartament de valoarea si confortul celui pierdut prin girul dat de mama dv. sau contravaloarea unui astfel de aparatement ca cel pierdut incat mama dv sa isi poata cumpara un alt apartament. NUmai astfel va putea mama dv sa isi recupereze prejudiciile la care a fost supusa din vina norei.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Conditia
Un eveniment viitor si nesigur ca se va produce, de care depinde insasi existenta raportului juridic obligational.
Definitie Conditia
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
35 useri online

Useri autentificati: