DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Convocatie ca martor / juridic penal

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Baicoi
Data: 12-03-2013

Titlu/Subiect: Convocatie ca martor / juridic penal
Buna ziua, Fac obiectul de un martor de un accident routier de pe soseaua Colentina din 2009, suntem in 2013, nu am resourse pecuniare, am fost convocat ca martor 1° pe 5 Feb., 2° pe 5 Martie si in sfarsit, cum nu am mijloc financiar sa ma deplasez de-a pleda martor p-tru sau impotriva cuiva care rula complet beat la volan, iata ca acum ma amendeaza pe mine cu 1000 Ron si mai ma gasesc cu un mandat de dus pe loc.! Ultima varianta, ma rog, dar amenda ? La 58 de ani si de 4 ani ca ma gasesc in tara asta, nimeni nu-mi da de lucru, mai vine si judecatoria sa-si bage nasu. Mai bine ramaneam in Franta si sa refuz de-a fi martor. Ma incita sa cred ca stat de drept nu exista, ca martorii trebuie sa plateasca, nu numai statu-lui ci si la cei incalcatori de lege, concluzie : "sa te fereasca !!!" sa mai fi martor undeva. Adica ce, trebuie sa dau politiei "mura in gura", ce astia stiu sa faca, si ce ? Eu nu fac parte din politie, fiecare jobul sau, este culmea puturoseniei si ne facem de ras din ce in ce. IOncapabilitatea ! Asta este ! Nu am intentia sa platesc nici oamenda, ma voi plange la Bruxelles, si raman pe moment "Gentlemen". As vrea parerea dvs , daca se poate

lukacs [12-03-2013]
pana la Bruxelles plangeti-va la instanta care v-a amendat si motivand cu ce ati sustinut aici solicitati anularea amendei, totusi puteati scrie 2 randuri ca nu aveti resurse sa va prezentati......oricum martorii au dreptul sa li se restituie cheltuielile .....carpatina [12-03-2013]
desi vi se pare absurd, ca trebuie pe cheltuiala dv sa mergeti ca martor in fata instantei, asa cum colegul de mai sus anticipa, dv aveti dreptul ca in fata instantei atunci cand sunteti aduiat sa solicitati sa vi se despagubeasca ziua si drumul si numiti dv o suma. De la Brüxelles veti fi trimis inapoi in RO la instanta si sa precizati de ce nu v-ati prezentat ca martor. Puneti-va in situatia partii vatamate care din cauza accidentului nu poate sa va plateasca dv cheltuielile, si nu poate dovedi vinovatia celui care a produs accidentul. Dv sunteti chemat sa ajutati justitia prin declaratiile dv la aflarea adevarului. Este o obligatie civica, si de aceea ati fost amendat, fiindca nu v-ati respectat aceasta obligatie. Va sfatuiesc fierbinte sa mergeti urgent in instanta si sa declarati acolo ce stiti si sa solicitati anularea amenzii de 1000 de lei si admiterea cheltuielilor dv.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Amenda
Sanctiune penala, administrativa, civila ... samd, ce consta in plata unei sume de bani, aplicata in urma incalcarii unei norme legale.
Definitie Amenda
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Mandat
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Definitie Mandat
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
33 useri online

Useri autentificati: