DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
CASA DE MARCAT

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: slatina
Data: 12-06-2008

Titlu/Subiect: CASA DE MARCAT
Vreau sa aflu si eu daca trebuie casa de marcat pentru asociatiilefamiliare sau pentru persoana fizica autorizata.VA MULTUMESC

carpatina [12-06-2008]
Da, conform OG nr.47/28.08.2007 art.V lit.h "h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale; " sunt obligate sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.----Comentariul meu: chiar si vanzatorii ambulanti in piete si oboare care sunt PFA sunt supusi acestei legi. Insa, putini sunt care tin acest lucru. Eu consider ca obligatia acestor persoane de a detine case de marcat eeste una pur birocratica si nu are nimic comun cu evidenta fiscala. Probabil se urmareste ca statul sa obtina date privind incasarile anuale de la astfel de agenti economici, pentru a centraliza aceste date si a efectua o noua legiferare fiscala cu privire la impozitele care sa fie percepute pentru astfel de activitati.carpatina [12-06-2008]
OUG nr.28/1999 s-a modificat prin OG nr.47/2007, are urmatorul text:-----------------------Art.1. Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul precum si prestari de servicii direct catre popu,latie sunt obligati sa utilizeze case de marcat electronice fiscale. -----------------------exceptii: Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1): a) comerțul ocazional cu produse agricole efectuat de producatorii agricoli individuali în piețe, târguri, oboare sau alte locuri publice autorizate, livrarile de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcari auto a caror contravaloare se încaseaza prin automate, precum și activitațile de jocuri de noroc desfașurate cu mijloace tehnice de joc ce funcționeaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede; b) serviciile de alimentație publica efectuate în mijloace de transport public de calatori; c) vânzarea de pâine și produse de panificație în magazine sau în raioane specializate; d) vânzarea de ziare și reviste prin distribuitori specializați; e) transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite conform legii, precum și cu metroul; f) activitațile pentru care încasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii bilete de acces la spectacole, muzee, expoziții, târguri și oboare, gradini zoologice și gradini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc și altele similare; g) activitațile de asigurari, precum și activitațile financiare și bancare, cu excepția caselor de schimb valutar aparținând persoanelor juridice autorizate; h) activitațile desfașurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societați comerciale; i) vânzarea obiectelor de cult și serviciile religioase prestate de instituțiile de cult; k) comerțul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum și prin corespondența, cu excepția livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine și unitațile de alimentație publica, pe baza de comanda;". l) serviciile de instalații, reparații și întreținere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului; m) vânzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agențiile de turism, definite potrivit legii; n) furnizarea la domiciliul clientului a energiei electrice și termice, a gazelor naturale, a apei, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobila, de poșta și curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de Internet; o) efectuarea lucrarilor de construcții, reparații, amenajari și întreținere de locuințe; p) serviciile medicale cu plata prestate la domiciliul sau la locul de munca al clientului;Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Marca
Reprezinta un semn susceptibil de reprezentare grafica.
Poate constitui o marca orice semn susceptibil de reprezentare grafica, conform art. 2 din lege.
Prin semne cu inalta valoare simbolica, in sensul art. 5 alin. (1) lit. m) din lege, se intelege: simboluri religioase, simboluri sau embleme apartinand unor societati sau fundatii de caritate, simboluri apartinand unor asociatii culturale cu scop educativ, numele unor personalitati istorice importante.
Pentru a aprecia daca o marca contine semne cu inalta valoare simbolica, in special un simbol religios, OSIM poate sa ceara, in masura in care considera necesar, avizul autoritatilor competente.
Pentru a aprecia daca o marca contine ecusoane, embleme, blazoane, semne heraldice, altele decat cele avute in vedere de art. 6 ter din Conventia de la Paris — Conventia pentru protectia proprietatii industriale din 20 martie 1883, Paris, asa cum a fost revizuita si modificata, ratificata de Romania prin Decretul nr. 1.177/1968, OSIM solicita avizul autoritatilor competente.
Protectia marcii si cadrul ei juridic sunt reglementate de HG 1134/2010
Definitie Marca
Dreptul Proprietatii Intelectuale si IndustrialeDefinitie Persoana fizica autorizata
Persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca.

Activitatea persoanei fizice autorizate este reglementata de OUG nr. 44/2008
Definitie Persoana fizica autorizata
Drept Comercial

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
70 useri online

Useri autentificati: