DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Nevinovatie furt

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Cluj
Data: 21-03-2012

Titlu/Subiect: Nevinovatie furt
As avea mare nevoie de ajutor din partea dumneavoastra. Sunt intr-o situatie foarte delicata deoarece sunt acuzat pe nedrept cum ca as fii fost implicat intr-un furt de combustibil. Incep prin a spune ca s-a furat din rezervor unui autoturism al unui vecin de al meu o anumita cantitate de combustibil iar in dimineata urmatoare politia a batut la usa mea pentru a ma pune ca martor in acest caz, fiindca descoperisera canistre cu praf fluorescent in garajul unui alt vecin de al meu. Asadar, am mers la sectie unde m- au controlat si pe mine cu lampa ultravioleta pentru a detecta urme de praf florencent. Politistul care ancheteaza cazul a adus un martor din afara si l-a intrebat daca vede urme de praf pe mana mea iar acel martor a zis ca nu, mai apoi intrebandu-l inca o data daca vede a raspuns ca vede doi picuri pe mana, insa mie nu mi-au aratat acei picuri. Am fost chemat la declaratie si mi s- a spus ca din statutul de martor am devenit inculpat desi eu nu au fost gasite alte dovezi si nici nu am participat la acel act de furt. Va rog din suflet sa ma ajutati fiindca sunt disperat! Nu stiu cum sa imi dovedesc nevinovatia si la cine ar trebui sa apelez. Mentionez ca nu au mai fost gasite alte dovezi care sa ma incrimineze, e posibil sa fie vorba de martori mincinosi? Eu am fost chemat sa dau o declaratie in care am spus ca nu am vazut acei picuri pe mana si chiar daca ar fi fost s-ar fi putut lua de pe mana politistului cand am dat mana cu el. Totodata am mai declarat ca si mie mi s-a mai furat inainte combustibil. Ce ar trebui sa declar? Pot sa imi retrag declaratia? Cum as putea sa imi dovedesc nevinovatia? Va rog ajutati-ma! Sunt bolnav de inima si nu stiu cum voi face fata stresului la care ma supun aceste acuzatii nefondate. Va multumesc anticipat!

carpatina [21-03-2012]
se spune ca hotul neprins este negostor cinstit. De data asta se pare ca ulciorul s-a spart in cazul dv. Posibil ca cineva v-a furat mereu conmbustibil din masina dv, si nu l-ati prins, dar poate ca ati avut banuieli. Aceasta este o chestiune, cealalata este aceea in care dv sunteti invinuit de furt din rezervorul unei alte masini aflata in vecinatatea dv. Daca ati facut-o ca razbunare, sperand ca nu veti fi prins, ramane de vazut. Cel putin cam asta rezulta din ceea ce descrieti dv mai sus. Ne intrebati ce puteti face sa va dovediti nevinovatia? Nevinovatia nu trebuie dovedita ea se prezuma. Insa daca sunteti invinuit de furt, atunci va trebui sa aduceti dovezi care sa inlature vinovatia ce planeaza asupra dv.carpatina [21-03-2012]
va sfatuiesc sa va adresati unui avocat specializat pe drept penal. Sa nu mai dati absolut nici o declaratie la politie, decat numai in prezenta unui avocat.carpatina [21-03-2012]
daca nu aveti bani de avocat, puteti cere organelor de ancheta sa va puna la dispozitie un avocat din oficiu.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Inculpat
Persoana impotriva careia s-a pus in miscare actiunea penala este parte in procesul penal.

Dreptul de aparare este garantat invinuitului, inculpatului si celorlalte parti in tot cursul procesului penal. In cursul procesului penal, organele judiciare sunt obligate sa asigure partilor deplina exercitare a drepturilor procesuale in conditiile prevazute de lege si sa administreze probele necesare in aparare.

Invinuitul sau inculpatul beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si nu este obligat sa-si dovedeasca nevinovatia. In cazul cand exista probe de vinovatie, invinuitul sau inculpatul are dreptul sa probeze lipsa lor de temeinicie.

Inculpatul este definit in Codul de Procedura Penala, consolidat
Definitie Inculpat
Drept Procesual PenalDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Novatie
O conventie prin care partile unui raport juridic obligational sting o obligatie existenta, inlocuind-o cu o noua obligatie.
Definitie Novatie
General, extinsDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
37 useri online

Useri autentificati: