DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
buna ziua,

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: zimnicea
Data: 22-08-2010

Titlu/Subiect: buna ziua,
am un copilbaiat)de trei ani si jumatate,este din afara casatoriei dar recunoscut de tatal lui.ne-am despartit cand copilul avea 5 luni si jumatate . acum copilul este la mine ,incredintat mie, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila tatal lui este obligat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata si 100 de lei pe luna pensia de intretinere.in toamna copilul trebuie sa mearga la gradinita iar eu nu am primit nici un ban de la tatal lui,va rog sa ma invatati ce sa fac ca sa primesc dreptul pt copilul meu.am tot incercat pe la politie dar nimicmi s-a spus ca daca nu are loc de munca cu carte de munca si daca nu are bunuri /propietati pe numele lui nu este obligat sa plateasca.atunci eu intreb OARE EL DIN CE TRAIESTE?NU-L POATE OBLIGA NIMENI SA PLATEASCA PENSIA PENTRU COPILUL LUI?POT OARE SA-L DECAD DIN DREPTURILE PARINTESTI? astept raspuns. multumesc

carpatina [22-08-2010]
daca aveti hotarare judecatoreasca din care rezulta ca trebuie sa va plateasca cheltuielile de judecata si mai ales si pensia de intretinere la copil, va rog sa va duceti la politie si sa le spuneti domnilor politiati sa isi caute de lucru in alta parte, dar nu in politie, daca nici macar atata lucru nu au invatat ca o hotarare judecatoreasca este lege pentru partile care s-au judecat si ca nerespectarea ei se cerceetaza de politie si se poate condamna penal la plangerea partii vatamate. Apoi, faceti o plangere catre Parchet prin care aratati toate faptele acestea si mai ales ca tatal minorului nu respecta hotararea si nu plateste pensia si ca solicitati sa o plateasca retroactiv fiind vorba de dreptul minorului. Acei bani sunt banii pe care tatal ii datoreaza propriului sau copil.carpatina [22-08-2010]
Dv puteti sa il dati in judecata pe tatal minorului la judecatorie intr-un proces separat prin care solicitati instantei sa fie obligat sa ii mareasca pensia de intretinere fiindca cheltuielile ptr copil s-au marit, mai ales ca trebuie sa mearga la gradinita, precum si faptul ca chiar daca tatal minorului nu lucreaza nicaieri, venitul mediu pe economie s-a marit si el asa ca sa se calculeze pensia la copil in functie de venitul mediu pe economie stabilit prin lege.carpatina [22-08-2010]
dvs nu puteti sa il decadeti din drepturi pe tatal minorului, ci doar instanta si numai in anumite conditii strict prevazute de lege. In ipoteza ca tatal minorului ar fi decazut din drepturi, obligatia acestuia continua sa existe de a contribui la cresterea, educarea, intretinerea minorului, continua astfel si obligatia de a plati minorului pensia alimentara poate avea dreptul de a consimti la adoptia minorului, daca instanta dispune in acest sens. In urma decaderii din drepturile de parinte, tatal minorului spre exemplu, nu va putea veni la mostenire in cazul ca minorul ar predeceda tatalui.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
37 useri online

Useri autentificati: