DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Perchezitie la domiciliu

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Anglia
Data: 15-08-2010

Titlu/Subiect: Perchezitie la domiciliu
Buna ziua, as sprecia foarte mult daca as putea primi un sfat sau cateva raspunsuri in legatura cu urmatoarea problema. Cu cateva saptamani in urma a avut loc o perchezitie la locuinta parintilor mei unde locuiesc si fratii mei. Mandatul de perchezitie era pe numele unuia din fratii mei, care era banuit a fi implicat in afaceri ilegale cu carti de credit. Persoanele care au efectuat perchezitie nu s-au prezentat, nu au lasat nici o copie dupa mandat si proces verbal, sau vreun numar de dosar si au confiscat toate cd/dvd-urile precum si pc/laptopurile din casa. Fratele meu a mers cu ei la sediul procuraturii unde nu stiu ce s-a intamplat dar i s-a spus ca va fi contactat pt verificarea informatiilor de pe dvd-uri si pc in prezenta lui. Eu locuiesc in Anglia, nu stiu prea multe detalii despre cele intamplate. Problema e ca printre cele confiscate, erau toate materialele pe suport dvd continand toata munca mea, informatii f importante legate de firma si proiectele mele plus informatii personale de asemenea au confiscate si pc-ul celuilalt frate al meu si dvd-urile . Desi li s-a spus ca tot ce se afla depozitat in cutii imi apartine, au luat tot. Ce pot sa fac in aceasta situatie, mai ales ca nu sunt in tzara? Pot sa imi recuperez bunurile confiscate in vreun fel? Eu banuiesc ca cercetarea poate continua pe durata mai multor luni/ ani, si nu vreau sa fiu victima acestei greseli. Eu cred ca mi s-au incalcat niste drepturi si as dori sa stiu ce pot sa fac din punct de vedere legal in aceasta privinta. Va multumesc anticipat!

avocatPetre [15-08-2010]
In primul rand, acele bunuri nu au fost confiscate inca.. au fost ridicate in vederea perchizitionarii or informatice.. daca se descopera ca de pe acele terminale informatice s-au savarsit infractiuni de falsificare carduri sau altceva.. abia atunci vor fi confiscate..e adevarat ca va dura ceva pana vor fi inapoiate, dar pana la urma se vor restitui ca nu au nici un interes sa le confiste fara a avea un temei legal.. cu stima, avocat Petre EnacheAura23 [15-08-2010]
Multumesc pt raspuns, d-le avocat Petre Enache. Deoarece nu au avut mandat de perchezitie pe numele meu, aveau dreptul sa ridice bunurile ce imi apartin? Nu ar fi fost normal sa lase o copie dupa mandatul de perchezitie si niste date de contact sa se stie cine a efectuat perchezitia? Nu se poate sa cer sa mi se inapoieze bunurile mai repede? Nu ma deranjeaza daca vor sa le verifice, nu e nimic de ascuns, dar am nevoie de ele acum, nu peste cativa ani. Eu inteleg ca au fost gasite in aceeasi locuinta dar cum se poate sa le ridice cand imi apartin mie nu fratelui meu, as putea oare face o declaratie in aceasta privinta? Aveau dreptul sa ia de asemenea toate telefoanele mobile din casa, si cele ale parintilor mei?avocatPetre [15-08-2010]
era mandat de perchizitie domiciliara, deci tot ce gasea in locuita si avea tangenta cu obiectul perchzitiei se ridica.. va spun ca nu dureaza cativa ani pana vor fi inapoiate.. cateva luni, cel mult va dura pana le vor verifica si se vor convinge ca nu prezinta interes.. o copie de pe procesul verbal de perchizitie si de pe lista bunurilor ridicate trebuia sa va lase..altfel il puteti reclama pentru furt.. de unde stiti ca au fost procurori aia care au venit si nu niste hoti ce au uzurpat niste calitati oficiale?Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Mandat
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Definitie Mandat
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
35 useri online

Useri autentificati: