DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
hotarare judecatoreasca

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: ploiesti
Data: 04-08-2010

Titlu/Subiect: hotarare judecatoreasca
Buna ziua, Am dobandit prin hot.jud. definitiva in urma succesiuni impreuna cu fratele meu o gradina in parti egale1/2) La punere in posesie s/a constatat ca suprefata reala este mai mica decat suprafata calculata si prezentat instantei de catre expert. La propunerea executorului judecatoresc de comun cu fratele am impartit suprafata existenta in parti egale. Dupa acesta fratele si/a imprejmuit si si/a efectuat cadastrul pe o suprafata mai mare decat 1/2. In momentul cand am dorit sa fac cadastrul mi/a fost respinsa lucrare pe motivul inexistentei suprafetei precizata in sentinta. Intrebare> 1.Fratele a incalcat hot. jud. si P.V. de punere in posesie? *Ce articol 2. Cum se poate remedia situatia tinand cont ca doresc sa beneficiez de 1/2 din suprafata existenta. Va multumesc anticipat!

avocatpetre [04-08-2010]
la aceste intrebari v-am mai raspuns... in eventualitate ca nu ati vazut raspunsurile, le repet: 1. da, fratrele dvs a incalcat hotararea judecatoreasca si procesul verbalde punere in posesie..a doua parte a intrebarii nr 1 e oarecum absurda, pentru ca in afara la trimiterea la niste norme cu aplicabilitate generala, nu am cumsa va ajut cu un raspuns fara sa vad actele in cauza? cum ar veni, dvs imi expuneti situatia avand actele in mana, eu va cred pe cuvant, va dau un raspuns cinstit si sincer pe baza celor expuse de dvs, iar dupa aceea, ma intrebati unde scrie ca e asa? pai, in actele dvs ce le aveti in mana inainte de toate.. ce scrie in hotarare si in procesul verbal... alea sunt articolele, normele de drept incalcate de fratele dvs.. la intrebarea numarul 2 de asemenea v-am raspuns ca nu aveti alta solutie decat sa il obligati pe fratele dvs printr-o alta hotarare judecatoreasca, data pe obligatia de a face, sa va respecte dreptul asupra a jumatate din teren.. Cu stima, avocat Petre EnacheCarpatina [04-08-2010]
pentru a nu ajunge in instanta cu fratele, si a nu strica fratia pentru o nimica toata, vorbiti cu el sa angajati in comun un topometru care sa efectueze cadastrul celor doua parcele de gradina si prin aceasta sa propuna modul de intabulare in cartea funciara. Altfel, va trebui ca dvs sa angajati un topometru care sa il platiti singur pentru a face aceasta chestiune, apoi sa il dati in judecata pe fratele dvs pentru a va achita jumate din chletuielile suprotate si totodata va trebui in instanta sa contestati si valabilitatea intabularii parcelei de gradina a fratelui. O astfel de actiune in instanta va va duce la ura si dusmanie. De aceea, incercati sa discutati ca doi oameni maturi si rezolvati problema pe cale amiabila.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Cadastru
Cadastrul general este sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica a tuturor imobilelor de pe intreg teritoriul tarii.

Cadastrul general se organizeaza la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale: comuna, oras, municipiu, judet si la nivelul intregii tari.

Prin sistemul de cadastru general se realizeaza:
a) identificarea, descrierea si inregistrarea in documentele cadastrale a imobilelor prin natura lor, masurarea si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale, precum si stocarea datelor pe suporturi informatice;
b) identificarea si inregistrarea tuturor proprietarilor si a altor detinatori legali de imobile, in vederea inscrierii in cartea funciara cu caracter definitiv;
c) furnizarea datelor necesare sistemului de impozite si taxe pentru stabilirea corecta a obligatiilor fiscale ale contribuabililor, solicitate de organismele abilitate.

Cadastrul este definit in Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996
Definitie Cadastru
Drept CivilDefinitie Posesie
Conform art. 1846 Cod Civil: "detinerea unui lucru sau folosinta unui drept exercitata, una sau alta, de noi insine sau de altul in numele nostru".

Posesia se aplica atat dreptului de proprietate cat si celorlalte drepturi reale. Ea este prerogativa titularului dreptului de proprietate de a stapani bunul direct si nemijlocit, sau indirect si mijlocit, prin intermediul unui tert, care exercita stapanirea in numele si interesului proprietarului
Definitie Posesie
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
37 useri online

Useri autentificati: