DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Reziliere Antecontract vanzare-cumparare

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 07-07-2010

Titlu/Subiect: Reziliere Antecontract vanzare-cumparare
Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu antecontract de vanzare-cumparare.Acum 2 animai 2008) am platit un avans de 25% din pretul total de vanzare pt o garsoniera ce se afla in faza de proiect, semnand un antecontract de vanzare-cumparare . In contract scrie ca promitenta vanzatoare se obliga sa transfere dreptul de proprietate catre promitentul cumparator mie) in termen de 7 zile de la intabularea in cartea funciara. Pe de alta parte la capitolul "Termene de incepere si finalizare" scrie ca, constructia incepe de la momentul achitarii integrale a avansului, iar cel de finalizare este specificat in graficul de executie atasat. In grafic arata ca, constructia trebuia terminata la sf lunii noiembrie 2009 . Problema este ca din cauza crizei, acest individ a inceput constructia abia in octombrie 2009, deci 1 an si jumatate n-a facut nimic. Surprinzator din octombrie 2009 si pana in mai 2010, a reusit sa termine constructia, insa eu m-am razgandit sa mai cumpar, considerand ca, constructia nu cred ca s-a efectuat conform reguliilor ridicarii unei imobil, tinand cont ca au lucrat pe tot timpul iernii trecute...deci e posibil sa te trezesti ca-ti cade tavanul in cap dupa cateva luni. Eu am incercat de 1 an sa ma inteleg cu el sa imi dea banii inapoi, insa a tras de timp pana acum 1 luna cand a terminat blocul dupa care a zis ca nu vrea sa mi-i mai dea inapoi. Credeti ca am vreo sansa in instanta sa imi primesc banii inapoi? Multumesc anticipat pt ajutor.

mariutza [07-07-2010]
Trebuie citite cu mare atentie clauzele antecontractului incheiat... si trebuie analizate toate aceste clauze juridic raportandu-va la textele legale in domeniu. Puteti incerca ... dar inainte de a deschide o actiune de acest fel, va sfatuiesc sa apelati la un avocat.utilizator234 [07-07-2010]
Am fost la avocat, am platit onorariul din octombrie 2009, insa avocatul abia acum in mai 2010 a depus dosarul la judecatorie. Insa ceea ce ma nelinisteste foarte mult este ca evita sa stabilim o intalnire, iar la dosar a scris ca promitenta vanzatoare se obliga sa-mi restituie suma platita 15000 euro) la cursul euro de acum 2 ani de cand am platit. Nu era normal si evident ca eu sa-mi primesc suma restituita la valoarea cursului euro curent? Apelez la sfatul d-voastra, pentru ca sunt disperata in privinta acestei probleme. Nu stiu in cine sa mai am incredere tinand cont ca avocatul l-am ales printr-o recomadare. :utilizator234 [07-07-2010]
m fost la avocat, am platit onorariul din octombrie 2009, insa avocatul abia acum in mai 2010 a depus dosarul la judecatorie. Insa ceea ce ma nelinisteste foarte mult este ca evita sa stabilim o intalnire, iar la dosar a scris ca promitenta vanzatoare se obliga sa-mi restituie suma platita 15000 euro) la cursul euro de acum 2 ani de cand am platit3.65 Ron). Nu era normal si evident ca eu sa-mi primesc acest avans la valoarea cursului euro curent? Apelez la sfatul d-voastra, pentru ca sunt disperata in privinta acestei probleme. Nu stiu in cine sa mai am incredere tinand cont ca avocatul l-am ales printr-o recomandare.:mariutza [07-07-2010]
Daca nu sunteti multumita de serviciile avocatului, nimic nu va impiedica sa il schimbati. Puteti apela oricand la alt avocat.utilizator234 [07-07-2010]
Si cum pot renunta la serviciile avocatului dc am platit onorariul, am facut un contract de asistanta si reprezentare juridica, dar nu mi-a dat chitanta, pt ca am mers pe incredere, ramanand sa taie chitanta la finalizarea procesului cu succes)? Daca renunt la avocat, inseamna ca o sa pierd toata suma platita ca onorariu?carpatina [07-07-2010]
Va trebui sa vorbiti cu avocatul, sa ii explicati ca doriti sa renuntati la serviciile lui, si ca doriti sa va restituie sumele incasate, in caz contrar va veti adresa Baroului sau chiar instantei.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Cartea funciara
Cartea funciara este alcatuita din titlu, indicand numarul ei si numele localitatii in care este situat imobilul, precum si din trei parti:

A. Partea I, referitoare la descrierea imobilelor, care va cuprinde:
a) numarul de ordine si cel cadastral al imobilului;
b) suprafata imobilului, destinatia, categoriile de folosinta si, dupa caz, constructiile;
c) planul imobilului cu vecinatatile, descrierea imobilului si inventarul de coordonate al amplasamentului, pentru fiecare imobil in parte, constituie anexa la partea I, intocmita conform regulamentului aprobat prin ordin al directorului general al Agentiei Nationale.

B. Partea a II-a, referitoare la inscrierile privind dreptul de proprietate, care cuprinde:
a) numele proprietarului;
b) actul sau faptul juridic care constituie titlul dreptului de proprietate, precum si mentionarea inscrisului pe care se intemeiaza acest drept;
c) stramutarile proprietatii;
d) servitutile constituite in folosul imobilului;
e) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la proprietate;
f) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face in titlu, in partea I sau a II-a a cartii funciare, cu privire la inscrierile facute.

C. Partea a III-a, referitoare la inscrierile privind dezmembramintele dreptului de proprietate si sarcini, care va cuprinde:
a) dreptul de superficie, uzufruct, uz, folosinta, abitatie, servitutile in sarcina fondului aservit, ipoteca si privilegiile imobiliare, precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani;
b) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la drepturile reale inscrise in aceasta parte;
c) sechestrul, urmarirea imobilului sau a veniturilor sale;
d) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face cu privire la inscrierile facute in aceasta parte.

Datele din cartea funciara pot fi redate si arhivate si sub forma de inregistrari pe microfilme si pe suporturi accesibile echipamentelor de prelucrare automata a datelor. Acestea au aceleasi efecte juridice si forta probatoare echivalenta cu inscrisurile in baza carora au fost redate.

Cartea funciara este reglementata de Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996
Definitie Cartea funciara
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Reziliere
Desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare succesiva, la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale.
Definitie Reziliere
ContracteDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extinsDefinitie Zilier
persoana fizica ce are capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar. Pot desfasura activitati cu caracter ocazional persoanele fizice, cetateni romani sau straini, in conditiile legii.

Raportul dintre zilier si beneficiar se stabileste fara incheierea unui contract de munca. Durata activitatii ocazionale care poate fi exercitata in temeiul prevederilor prezentei legi este de minimum o zi, corespunzator cu 8 ore de munca. Niciun zilier nu poate presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o perioada mai lunga de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Activitatea zilierilor este reglementata de: Legea 52/2011
Definitie Zilier
Dreptul Muncii

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
20 useri online

Useri autentificati: