DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
PARTAJ

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: MANGALIA
Data: 22-06-2010

Titlu/Subiect: PARTAJ
Buna ziua ! Ma numesc Andrei si va scriu pentru a va prezenta situatia delicata in care ma aflu. Acum un an de zile am divortat de fata cu care am fost casatorit din august 2006. In perioada casniciei, am hotarat sa achizitionam un apartament cu 3 camere in localitatea in care eu am locul de munca, respectiv Mangalia. La cumpararea apartamentului, am apelat la un credit imobiliar cu ipoteca. Avansul de 25000 euro a venit de la parintii sotiei, iar creditul in valoare de 30000 euro a fost facut pe numele meu, eu achitand ratele din salariul lunar, sotia neavand loc de munca. Fac precizarea ca nu s-a incheiat niciun act gen contract prenuptial sau asa ceva prin care sa reiasa ca jumatatea mea de apartament o achit eu prin credit si jumatatea lor o reprezinta avansul dat. A intervenit divortul, insa nu s-a facut partajul la tribunal, ci pe cale amiabila, ca dupa vanzarea apartamentului si ridicarea ipotecii fosta sotie sa isi primeasca acel avans inapoi din castig. Fosta sotie nu mai locuieste in apartamentul respectiv, insa insista sa aduca un chirias in asa-zisa jumatate de apartament a ei. Este legala treaba sau am tot dreptul sa ma opun si sa zic Nu ?! Sunt amenintat cu partajul la tribunal din acest motiv. Se poate da o astfel de sentinta ? Ca persoane straine sa locuiasca in apartament fara acordul meu ca proprietar ? Multumesc mult. Va salut !

barbutop55 [22-06-2010]
De unde ""acordul meu ca proprietar??"" Socrii ti-au dat 25000 = sa zicem 42 % din total iar tu ai platit sa zicem 100/luna x 30 luni = 3000 in total si gata ESTI PROPRIATAR PE BANII SOCRULUI???? Ce 25000 este egal cu 3000???Aritmetica e grea???Nu umbla cu tzepi,bine,,,iar la partajare - NU II VEI DA SUMA,, II VEI DA = PROCENTUL = 45,46 % din total valoare cit reprezinta 25 000 din valoarea apartam ,din 55000, daca ii vei da suma,,cu suma peste 4 ani - i-si cumpara o piine,un scaun,.. ASA ZISA jumatate cum zici tu - are la baza plata de 25 000 euro - FACUTA din banii socrilor tai,,,iar asa zisa jumatate a Dvs are la baza max 3000 euro cit ai platit matale pina acum I-ti trebuie 20 ani de munca,salarii economisite aici in Rumenia sa ajungi la suma ei = de 25 000 euro,Panimaiu???Bine ca nu aveti si copii,,ti-a trebuit divortul nu??? vrei sa-i tragi tzeapa nu??? Are tot dreptul sa-si bage chiriasi in apartam,decit sa-l tina GOL..Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Ipoteca
O garantie reala ce are ca obiect bunuri imobile, ce raman in patrimoniul debitorului; lucrul mobil ce face obiectul contractului de gaj.
Definitie Ipoteca
Drept CivilDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
27 useri online

Useri autentificati: