DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Divort in Germania

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Satu Msre
Data: 18-06-2010

Titlu/Subiect: Divort in Germania
Buna ziua, cazul meu pe scrut. Sunt casatorita din 2006 cu un cetatean italian, starea civila a avut loc in Germania unde am si locuit pana la sfrasitul lui 2008. Avem o fetita de 3 ani jumate, cu dubla cetatenie romano-italiana. M-am despartit de sot in 2009 martie, el traieste in Germania iar eu cu fetita in Romanaia. Sotul a inaintat divortul in Germania acuma in luna mai 2010. Problema mea este legata de copil, doresc ca eu sa am custodia copilul. Barbatul ma acuza ca as fi parasit Germania fara acordul lui fapt care nu este adevarat, eu m-am intors in Romania in august 2008 cu fetita in urma unor probleme cauzate de sot, nu platise chiria pe mai multe luni al apartamentului si am primit cererea de evacuare a acestuia a facut mai multe datorii pe care nu le achitase si primeam in continuu ordin de executare fortata. La intelegere cu el, eu si fetita am venit in Romania, nu am gasit acolo o alta chirie si nici nu aveam bani sa platim garantia pentru un apartament = chiria pe trei luni in avans. La sfarsitul lui octombrie si sotul a venit in Romania a stat aici in casa parintilor mei) pana in martie 2009. Atunci s-a intors in Germania si a urmat si despartirea noastra. Din ziua plecarii el nu a platit nici un fel de pensie alimentara pentru copil astfel dupa un an de promisiuni si asteptare eu i-am interzis sa isi vada fata si sa mai aiba contact cu ea. Pana in ianuarie 2010, el a putut vorbi regulat cu fetita, i-am trimis constant poze etc. Eu doresc ca sotul sa aiba doar drept de vizita si numai in prezenta mea, si sa plateasca intretinerea pt copil inclusiv retroactiv. V-as ruga sa ma sfatuiti cum sa actionez cat mai repede posibil. Va multumesc.

avocatPetre [18-06-2010]
intrucat casatoria sa finalizat in germania si tot acolo ati avut si ultimul domiciliu, va sfatuiesc sa contactati un avocat din germania care sa va reprezinte intereselelsass74 [18-06-2010]
In primul rand trebuie sa va prezentati si sa va sustineti argumentele prezentate, in cadrul procesului intentat de sot. Legea germana prevede separarea pe un termen de un an inainte de pronuntarea divortului. Se poate pronunta un divort si inainte de perioada de un an, insa din motive intemeiate.Cred ca cel mai bine in cazul dvs este sa luati legatura cu un avocat specializat in dreptul familiei si inregistrat in Germania.Din pacate nu va pot da dreptate in ceea ce priveste copilul caci pana la o hotarare data de instanta ambii parinti au drepturi egale asupra minorului.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
40 useri online

Useri autentificati: