DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
emigrare cu minor incredintat

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Constanta
Data: 07-06-2010

Titlu/Subiect: emigrare cu minor incredintat
Buna ziua! In cursul acestui an ma voi casatori cu un cetatean strain si vreau sa parasesc Romania definitiv si sa ma stabilesc in Olanda impreuna cu fiul meu, in varsta de 12 ani. Cu tatal fiului meu nu am fost casatorita. Exista o hotarare de incredintare definitiva si irevocabila prin care copilul imi este incredintat. Mentionez ca paternitatea copilului a fost recunoscuta in urma unui proces, nefiind declarat de buna-voie. Mai exista un program de vizita in a doua si a patra sambata a fiecarei luni, cu luare copilului de la domiciliul meu, intre orele 9 si 19. Am mai cautat pe net raspuns la intrebarea mea pentru ca nu vreau sa fac vreo ilegalitate plecand cu copilul si stabilindu-ma cu el peste granita. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. In momentul in care plec am nevoie de acordul tatalui pentru a ma stabili cu minorul in strainatate? 2. Ce se va intampla cu programul de vizita avand in vedere ca minorul trebuie luat de la domiciliul meu iar in viitor domiciliul meu va fi in Olanda? 3. Care sunt legile care ma obliga sau care ma ajuta sa plec cu sau fara probleme din partea tatalui fiului meu? Ma gandeam sa incep un proces, am consultat chiar un avocat, dar acesta efectiv m-a speriat spunandu-mi ca e posibil sa avem un proces lung si greu deoarece ar putea fi ceruta ancheta sociala la noul domiciliu din Olanda si acest lucru necesita mult timp. Ma intreb atunci care ar mai fi roul acelei hotarari prin care imi este incredintat copilul! Nu este normal ca viata mea sa depinda mereu de acordul sau dezacordul tatalui fiului meu. Eu nu vreau decat sa am o viata de familie normala impreuna cu fiul si viitorul meu sot. Va multumesc mult pentru timpul acordat si sper intr-un raspuns pozitiv.

carpatina [07-06-2010]
Raspunsuri: 1. NU aveti nevoie de acordul tatalui, fiindca aveti hotararea judecatoreasca prin care minorul v-a fost oincredintat dvs spre crestere si educare. 2.ptr vizita minorului de catre tatal sau, va trebui sa ii comunicati acestuia adresa dvs din Olanda unde acesta va putea sa vina sa il vada pe minor. 3. Hotararea judecatoreasca este lege pentru partile litigante, deci ptr dvs legea este acea hotarare judecatoreasca prin care vi s-a incredintat minorul. Ancheta socila la noul domiciliu din Olanda s-ar putea face doar in conditiile in care tatal minorului ar cere custodia minorului in favoarea sa. Ptr dvs nu este nevoie de nici un fel de proces. Rugati pe acel avocat sa mai puna mana pe carte si sa mai invete un pic procedura in astfel de cazuri.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Familie
Familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti.

In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.

Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Familia si relatiile de familie sunt reglementate de Codul Familiei
Definitie Familie
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Paternitate
Copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Copilul nascut dupa desfacerea, declararea nulitatii sau anularea casatoriei are ca tata pe fostul sot al mamei, daca a fost conceput in timpul casatoriei si nasterea sa a avut loc inainte ca mama sa fi intrat intr-o noua casatorie.

Paternitatea poate fi tagaduita, daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului. Actiunea in tagaduirea paternitatii poate fi pornita de oricare dintre soti, precum si de catre copil; ea poate fi continuata de mostenitori.

Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti. Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament. Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.

Mai multe detalii despre paternitate pot fi regasite in Codul Familiei
Definitie Paternitate
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
41 useri online

Useri autentificati: