DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
sunt in italia de aproape zece ani.nu m-am intors

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Roma Italia
Data: 05-06-2010
sunt in italia de aproape zece ani.nu m-am intors niciodata in tara.mama meavaduva) s-a recasatorit cu un italian care m-a adoptatfiind majora).am avut permis de soggiorno pentru adoptie care dupa ce a scazut nu l-am reinnoit din moment ce nu am nevoie avand sentinta de adoptie de la tribunal care tine loc de oricepe teritorul italian sunt in regula cu orice fel de document).la cinci ani de la adoptie in ianuarie 2011) se vor inainta actele pentru cetatenia italiana si schimbarea prenumelui nou.din punctul de vedere a actelor romane am pasaportul care a scazut acum trei ani.la consulat mi s-a spus ca nu il pot reface din cauza ca am buletinul care expira peste o lunaminim trei luni trebuie sa fie valabil) iar cel cu rezidenta in italia nu il pot face pt ca nu am permis de soggiorno valabil.care legea italiana nu mi-l da pentru ca nu am nevoie.sunt super in regula deja.consulatul roman lucrul asta nu il intelege. buletinul in tara cu procura nu mi-l poate face nimeni pentru ca nu locuiesc acolo nu mai exista nici o casa.pasaportul cu sedinta in romania deci nu il pot face, dar nici cu sedinta in italia pentru ca nu am permis de soggiorno valabilavand orice fel de alt document italian care scade peste multi ani) tot acest lucru pentru ce? pentru ca vreau sa ma casatoresc am 25 ani) in iunie anul viitor deci sigur inca nu o sa am cetatenia italiana.ar trebui sa ma casatoresc ca cetatean roman cu nulla osta de la ambasada. dar ambasada nu o sa imi faca nici un fel de document pentru ca nu ma pot legitima ca cetatean roman cu nici un fel de document valabil.zilele astea o sa merg la politia italiana sa vad daca imi pot lasa un act cu scris mare ca sunt in regula in italia sa il duc la ambasada.doar ca sunt sigura ca nu o sa fie acceptat pentru ca nu are tiltul PERMESSO DI SOGGIORNO.va rog daca stiti vreo solutie ajutati-ma ca daca nu sunt costransa sa renunt la visul meu de a ma casatori la anul dar penste doi trei ani doar ca cetatean italian pentru ca sigur renunt la cetatenia romana avand in vedere ca viata mea e aici viitorul meu e aici. uitam! ca sa renunti la cetatenia romana te costa o mie de euro....traiasca romania! multumesc

carpatina [05-06-2010]
Ce puteti face dvs: 1. cereti Consulatului roman sa va ajute sa primiti o carte de identitate provizorie din Romania in care la rubrica de domiciliu sa fie trasa o linie sau sa se inscrie "fara domiciliu". Cartea de identitate provizorie CIP este valabila un an de zile. Pentru eliberarea ei prin ambasada s-ar putea sa dureze si chiar trei luni de zile. Va sfatuiesc mai bine sa veniti personal in Romania si sa rezolvati aceasta chestiune. Pentru ca toto aici in Romania veti rezolva si problema pasapoertului romanesc. Adica: de indata ce veti obtine CIP-ul veti solicita imediat si eliberarea unui pasaport romanesc de cetatean roman cu domiciliul in strainanatate. Va trebui sa va aduceti toate dovezile din Italia privind domiciliul din Italia. Puteti eventual, ca sa va fie mai simplu sa cereti un pasaport de cetatean roman cu domicilul in Romania, chiar daca in CIP scrie "fara domiciliu". De indata ce veti obtine pasaprotul romanesc veti putea veni in Italia. ATENTIE: cu CIP-ul nu puteti trece peste granita, fiindca nu are valoarea unei carti de identitate. CIP-ul se face pe o hartie si nu pe suport plastifiat cum este CI-ul. De aceea, va trebui sa luati in calcul mai mult timp de stat in Romania pana va rezolvati problema cu CIP-ul si apoi cu pasaportul. NUmai cu pasaportul veti putea iesi din Romania, nu cu CIP-ul.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
59 useri online

Useri autentificati: