DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente
Cursuri Lupu&Partners

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English

(P)Scoala de Muzica PianoForte, cursuri de canto, pian si vioara pentru copii si adulti

(P)Cursuri de Limbi Straine
(P)Traduceri si Interpretariat

Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
uzurparea de calitati oficiale

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: curtea de arges
Data: 22-05-2010

Titlu/Subiect: uzurparea de calitati oficiale
un subofiter de jandarmi aflat in timpul liber care intervine in ajutorul unui coleg aflat in serviciu singur ,acesta cel aflat in serviciu)incearca sa legitimeze doua persoane cu comportament agresiv si jandarmul aflat in timpul liber ii acorda sprijinul celui din serviciu .mentionez ca datorita comportamentului celor doua persoane agresive solicitau atentia subofiterului aflat in serviciu si jandarmul aflat in timpul liber sanctioneaza contraventional persoanele agresive pentru refuz de legitimare.de mentionat este si faptul ca jandarmul aflat in timpul liber lucreaza la acelas obiectiv insa a iesit din serviciu cu cateva ore inainte de comiterea incidentului.intrebarea este daca poate fi acuzat de uzurparea de calitati oficiale pentru faptul ca a incheiat procesele verbale de constatare a contraventiei .statutul de militar il obliga sa intervina atat in timpul liber cat si in timpul serviciului dar si la solicitarea altor organe care desfasoara activitati de ordine publica.va multumesc.

carpatina [22-05-2010]
Uzurparea de calitati oficiale consta in folosirea fara drept a unei calitati oficiale, insotita sau urmata de indeplinirea vreunui act legat de acea calitate. Prin calitate oficiala, se intelege functia determinata care confera unui functionar public anumite atributii sau prerogative, adica o anumita competenta functionala in cadrul aparatului de stat, exemplu: judecator, lucrator de politie, primar, comisar al garzii financiare, jandarm etc. Pentru ca infractiunea sa existe, trebuie sa se desfasoare in doua actiuni conjugate: actiunea de folosire a unei calitati oficiale si actiunea de indeplinire a vreunui act legat de acea calitate /este absolut necesara desfasurarea impreuna a celor doua actiuni, savarsirea doar a uneia din cele doua actiuni, nu este suficienta pentru a intregi latura obiectiva a infractiunii/. Prin folosirea unei calitati oficiale se intelege actul prin care faptuitorul isi atribuie o calitate oficiala pe care nu o are sau nu o mai are. /In cazul dvs, jandarmul aflat in timpul liber nu isi pierde calitatea de jandarm si nici nu si-a pierdut-o prin simplul fapt ca se afla in concediu sau in timpul liber, sau in vacanta etc./ Cerinta esentiala consta in folosirea FARA DREPT a unei calitati oficiale, adica insusirea sau atribuirea acesteia FARA UN TITLU LERGITIM / jandarmul aflat in timpul liber, si-a atribuit calitatea de jandarm, fiindca nu a pierdut aceasta calitate/. Infractiunea este savarsita si daca faptuitorul continua folosirea calitatii oficiale dupa ce titlul legitim a incetat iesire la pensie, revocare, destituire etc. In cazul dvs, jandarmul nu a pierdut calitatea de jandarm, chiar daca se afla in timpul liber, deci avea dreptul sa se foloseasca de aceasta calitate si in timpul liber in indeplinirea unor obligatii de serviciu pe care ar fi trebuit sa le indeplineasca daca nu s-ar fi aflat in timpul liber. Prin actiunea jandarmului nu s-au provocat stari de pericol asupra valorii sociale numita "autoritate" si deci nici pentru relatiile sociale care constituie obiectul juridic al iunfractiunii. Actiunea se pune in miscare NUMAI din oficiu.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publice


Termeni juridici, grupare tematicaCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
53 useri online

Useri autentificati: