DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
imprumut

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: bucuresti
Data: 03-05-2010

Titlu/Subiect: imprumut
buna ziua, si in primul rand scuze daca deranjez.. am si eu cateva nelamuriri si vreau sa va rog daca ma puteti ajung sa gasesc raspunsurile. acum 2 ani am dat o suma considerabila de bani imprumut unui domn ...am facut un contract de mana semnat si de martori..in care e specificata suma si data de expirare a contractului..data la care el se angaja sa imi restituie imprumutl.bineinteles ca data a trecut de un an de zile si am ajuns sa ne judecam pentru ca el nu imi mai dadea banii inapoi.am castigat procesul si urma ca executorul sa vina sa ii faca executarea silita pentru ca nu s,a prezentat cu bani in timpul de 15 zile pana cand s,a dat decizia definitiva si irevocabila..executorul s,a dus la domiciliul acestuia sotia dansului foarte indignata k ea nu s,a folosit de acesti bani si ca nici macar nu stie despre ce e vorba.dupa care s,a prezentat cu o contestie la judecatorie impotriva executarii..precum ca executorul nu are voie sa o de,a afara din casa ei ca ea nu stie ce a facut sotul cu banii si ca ea nu stie despre ce e vorba. tin sa specific ca atunci cand am acordat imprumutul i l.am dat sotului numai el figureaza in contractul de imprumut nu si sotia.asa contestatia sotie impotriva executarii a fost admisa si urmeaza sa se judece si aceasta.intre timp am fost sfatuita sa depun actiune pt partajul silit al acestora si partea care ii revine sotului dator mie sa fie vanduta si sa imi recuperez eu bani.dar ideea e ca acum cica toate bunurile care le au sunt donatii pe care sotia lui le,ar fi primit de la parinti.asta inseman ca el nu are nici un drept asupra lor?si ca ,chiar daca o sa li se faca partajul lui nu ii revine nimic?si mai e ceva..toate bunurile lor sunt girate la banca..asta inseama ca in momentul in care eu o s amerg sa fac actiunea de partaj silit a celor doi cand li se da la fiecare partea o sa o i,a banca pt ca e girat?adica oricat as incerca la urma banca o sa aiva de castigat? ca am inteles ca daca sunt girate la banca ...in momentul in care cineva inceraca sa le atace banca e cea care isi i,a prima datoria si apoi ceilalti care mai sunt..adik gen eu si mai stiu eu la cine mai au ei datorii? el acum are pus sechestru pe tot nu are voie sa vanda sa faca nimic..dar cu ce ma ajuta daca nu imi priesc banii? credeti ca ar putea face si inchisoare ?ce anume ma sfatuiti ce cale sa urmez ca sa imi recuperez banii? astept un raspuns va rog..va multumesc!

carpatina [03-05-2010]
of Doamne, cat de naivi sunt oamenii atunci cand dau bani imprumut. Eram gata sa va dau acelasi sfat: sa cereti partajul silit al sotilor. Si chiar va rog sa il faceti. Este bine sa aveti si o astfel de sentinta, care va da prioritate la recuperarea creantelor. Fiindca daca mai sunt si alte persoane care vor cere partajul silit inaintea dvs, atunci ele vor avea porioritate inaintea dvs in recureperarea creantelor de la acest debitor care se pare ca este de o crasa rea-credinta. Inchisoare nu poate sa faca, insa mare atentie, in fiecare an sa ii trimiteti cel ptin o somatie de restituire a sumelor, caci daca in decurs de trei ani consecutiv nu i somati sa va rerstituie imprumutl, atunci nu mai puteti sa il executati. Deci, practic trebuie sa umblati dupa banii dvs in mod serios, sa va inarmati cu nervi de otel. sau si mai bine, ar fi sa va adresati unei firme de recuperari creante, pe care sa o platiti si sa se ocupe personal de recueprarea banilor.madalinalarisa [03-05-2010]
mda..asa se intampla cand vrei sa faci bine... sper sa reusesc pana la urma s afac ceva..oricum va multumesc pt raspuns..astept in continuare raspunsurile dumneavostra. va multumesc!Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
104 useri online

Useri autentificati: