DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
2 solutii intr-un sigur proces de partaj

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: bucuresti
Data: 28-04-2010

Titlu/Subiect: 2 solutii intr-un sigur proces de partaj
Buna ziua, am marea rugaminte sa-mi explicati cum trebuie sa inteleg urmatoarele: am terminat procesul de divort,fostul sot facind cerere reconventionala,din care s-a disjuns un proces de partaj. In acea cerere,el scria ca vrea o anume suma de bani 1000 euro sa zicem). Am inceput igania cu partajul,dosar in care am adus eu toate documentele cerute de instanta,documente care erau contracte de credit,adeverinta salariu si alte inscrisuri prin care sa demonstrez ca am un loc de munca si ma descurc in plata ratelor. D-na judecator la intrebat la un moment dat daca el are ceva inscrisuri vis-a-vis de cerinte,daca poate demonstra in vreun fel ca suma ceruta este reala si a spus ca nu. In solutionarea data scrie asa " admite actiunea,respinge cererea reconventionala ca nefondata",pe internet scrie ca eu fiind reclamanta trebuie sa-i dau suma de bani ceruta in cererea lui 1000 eur) si sa-i platesc si cheltuieli de judecata . Am vorbit cu avocata mea care mi-a spus ca nu poate sa creada ca in acelasi proces sint 2 solutionari si ca trebuie sa asteptam sa imi vina comunicarea,intre timp o sa mai intrebe si dinsa alti colegi. M-am dus si m-am uitat si eu la condica din data in care trebuia sa apara solutionarea si am vazut si eu acelasi lucruadmite actiunea, respinge cererea reconventionala ca nefondata). Se poate sa-mi spuna si mie cineva la ce anume pot sa ma astept,pentru ca nu mai am rebdare si nici ervi sa astept comunicarea. Multumesc anticipat. P.S. sper ca la dvs sa primesc un raspuns.

sramoniq [28-04-2010]
pana va vine comunicarea pt a sti care e corecta din cele 2 variante mergeti la arhiva instantei si faceti cerere de eliberare a unei copii de pe minuta sentintei copie ce ar tb sa o primiti in cateva zile .acolo vedeti care e solutia.minciuna29 [28-04-2010]
Eu ma chinui de min DOUA luni ,,,cu doua cereri depuse la Registratura,timbru si taxa judiciara depuse,,pt a obtine copii xerox dupa pag x,y,z = ultimele trei ""incheieri de sedinta "" si nimic -1) ba nu e dosarul in arhiva,, 2) Xeroxul stricat etc,de min sase saptamini - nu le merge aparatul xerox,, ETC,,ETC,, La d-na ""poate "" = admite actiunea - de partaj,,,,, respingere "" reconventionala """ pt care trebuie sa si plateasca T J T nu ???Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
41 useri online

Useri autentificati: