DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Am nevoie de d-voastra

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Oradea
Data: 28-04-2010

Titlu/Subiect: Am nevoie de d-voastra
Buna Ziua, Ma numesc Ana si am nevoie de consiliere juridica in ceea ce priveste problema urmatoare... In urma unei povesti de dragoste frumoase) am hotarat sa ne casatorim,in primul an am dat nastere copilului meu Catalin,locuiam cu socriparinti sotului)in casa lor. Ulterior casa a fost trecuta pe numele meu si al sotului,socrii sau stins din viata.A fost greu... apoi au urmat neintelegerile, unde el sia adus amanta in casa.....multe altele am decis da divortez. Dupa 4 ani de la casatorie am divortat, sa facut partajul intre mine si fostul sot! Fostul sot, are 2 fratii, desigur cat timp au trait fosti socrii au avut ei grija sa ii despagubeasca) El" Dani" locuind in continuare in casa mostenita de la parintii lui. Imediat dupa divort Fostul sot sa recasatorit, din a doua casatorie nu sa dat nastere nici unui copil.Din pacate el sa stins din viata in urma cu o luna. Actuala locuinta e inregistrata pe numele lui si al sotiei lui. URMATOARELE BUNURII UN APARTAMENT CU 3 CAMERE,...mostenit de fam. O USCATORIE...cumparata impreuna cu ia O MASINA "AUTO"...cump. impreuna cu ia Si o alta masina cumparata impreuna cu sotia luidar e trecuta pe numele ei). Au credit scos de 17,000 euro Un altul de 5,000 euro Iar in urma decesului tatalui copilului meu), legal i se cuvine si copilului meu o parte... Din pacate nu stiu cat...!!!??? Nu stiu nici ce sa fac pt. a nu pierde aceasta mostenire... Eu in prezent locuiesc in chirie) As dori sa ma sfatuitii ce sa fac, sunt disperata din cauza faptului ca nu stiu ce sa fac.... Va rog sa ma sfatuitii ce e de facut, din pacate su sunt foarte familiara cu acesti termenisi nu inteleg mare lucru. Ce anume i sar cuveni baiatului meu?! Cat la % din ce a dobandit fostul sat ii revine copolului....!? CE AR TREBUI SA FAC..!!! VA ROG SA MA AJUTATII CU O DEOSEBITA STIMA SI APRECIERE! Va rog sami iertati greselile de ortografie sau modalitatea de exprimare.

sramoniq [28-04-2010]
daca tatal copilului era angajat si copilul este minor puteti depune acte pentru pensie de urmas la copil. din bunurile ce le detinea tatal-cele obtinute la partaj precum si cele achizitionate cu actuala sotie-copilul are dreptul la 3/4 din acestea.cota se va calcula diferit in functie de bunuri cele dinainte de casatorie-copilul 3/4 actuala sotie 1/4cele obtinute in timpul celei de a doua casatorie decedatul are 1/2 din ele si din aceasta cota se aplica din nou 3/4 la copil si 1/4 la sotie.daca mai doriti detalii reveniti.am o nelamurire cum apartamentul mostenit de la parinti inainte de cea dea 2 casatorie este si pe numele sotiei?Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
48 useri online

Useri autentificati: