DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
conventie

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: drobeta-tr-severin
Data: 07-04-2010

Titlu/Subiect: conventie
Buna ziua.Sunt angajat al fabrici de paine din anul 1995,acum 1 saptamana ni s-a adus la cunostiinta de catre conducera fabrici ca trebuie sa semnam o conventie pe o perioada de 3 luni.As vrea sa stiu daca in aceasta perioada eu mai beneficiez de drepturivechime,concediul medical si de odihna) ,daca aceasta conventie este valbila in contestul legi sau este un abuz. Directorul ne-a spus ca aceasta conventie este in toata tara).Mentionez ca nu ni s-a dat decat un exemplar sa il semnam,spunandu-ne ca cine nu semneaza este obligat sa a-si de-a demisia si ca vom lucra ca si pana acum la program de 12 ore munca cu 24 ore libere .Drepturile salariale nu vor fi taiate pe aceasta perioada ,adica vom fi platiti cele 12ore,dar in c.m vom fi trecuti cu 2 ore pe zi pentru vechime.Va multumesc f. mult.

yellowrose [07-04-2010]
Nuuuuuu sa nu semnati asa ceva! Conventia civila de prestari servicii incheiata pe Codul Muncii nu mai este valabila din anul 2003. Exista o conventie civila de prestari servicii incheiata in baza art. 942 din Codul Civil, dar aceasta se incheie pt. activitati ce nu au legatura cu obiectul de activitate la firmei, pt. activitati ce nu dureaza in timp de ex. cineva vine si-ti face o zugraveala etc.) Trebuie sa RETINETI : Conventia civila de care faceti dvs. vorbire ca ar dori patronul sa va puna sa o semnati nu va da dreptul la vechime in munca si stagiu de cotizare, dreptul la concediu de odihna si medical. Se achita doar impozitul de 16% pt. ca se declara la fisc si se face FF2 si doar daca dvs. doriti va puteti achita contributia la sanatate care nu e obligatorie in cazul conventiilor civile. O conventie civila de presatri servicii se incheie pe o durata determinata, scurta de timp iar timup de lucru pe zi nu poate fi mai mare de 1 ora!!!yellowrose [07-04-2010]
Si inca ceva..... tura corecta in care ar trebui sa lucrati si unde se respecta si repausul saptamanal este cea de 12/24 12/48. Nu va poate obliga sa va dati demisia. In cel mai rau caz lasati-l pe patron sa va concedieze, macar asa veti beneficia de somaj. Sa nu va dati demisia conform art. 79 alin. 1 din Codul Muncii) sau sa va depuneti cerere de incetare a contr. ind. de munca conform art. 55 lit. b din Codul Muncii. Cum vrea patronul sa va plateasca nu este corect, se numeste asa zosa munca la gri. Adica iti da mai multi bani in mana iar pe statul de plata esti pontat cu ore mai putine si salariu mai mic, pt. a eluda bugetul de stat. Normal ca va scadea si stagiul de cotizare si vechimea in munca, proportional cu norma de lucru de 2 ore pe zi asa cum spuneti dvs. ca vrea patronul sa fiti trecuti in statele de plata!!! Este o mare ESCROCHERIE ceea ce vrea patronul dvs. sa faca. Sfatul meu este sa tineti cont de ceea ce v-am scris mai sus avand in vedere ca de-a lungul activitatii mele am intalnit ffff multe astfel de cazuri). In fond, dvs. decideti cum veti proceda, dar daca veti avea probleme si nu veti fi multumit, sa stiti ca in eventualitatea in care veti dori sa depuneti sesizare la ITM-ul de care apartine angajatorul sau sa-l dati in judecata nu veti avea sanse de castig, pt. ca implicit si dvs. ati fost de acord cu "siretlicurile" patronului. Mult succes!!!Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
79 useri online

Useri autentificati: