DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
bisturiu in coloana vertebrala

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: ORADEA
Data: 29-03-2010

Titlu/Subiect: bisturiu in coloana vertebrala
SUNT IONEL SI POATE A-TI AUZIT DE ACEST CAZ DE MALPRAXIS SOCANT,IN PRESA SI TELEVIZIUNE.DACA NU ,ATUNCI INTRATI PE NET SI AFLATI FOARTE MULTE DESPRE MINE.JUSTITIA DIN ROMANIA L-A APARAT,SI FAVORIZAR PE ACEST MEDIC IRESPONSABIL,CARE ESTE SI FOARTE INFLIENT IN MEDIILE ACADEMICE,MEDICALE ,POLITICE,JURIDICE,AVIND SI RUDE IN JUSTITIA DIN CLUJ.O SA MA INTREBATI!ATI FACUT STRAMUTAREA DOSARULUI?DA,DE 2 ORI.PLINGEREA PENALA MI-A FOST RESPINSA CA FIIND TARDIVA DESI AM RESPECTAT TERMENUL DE 20 ZILE DE ATAC IMPOTRIVA REZOLUTIILOR PROCURORILOR,CARE AU SPUS CA FAPTA MEDICULUI NU SE REGASESTE IN CODUL PENAL!DRAGII MEI,MI-A FOST REFUZAT DREPTUL LA UN PROCES PENAL,PRIN FAVORIZAREA INFRACTORULUI.O FAPTA FOARTE GRAVA COMISA DE ACEST MEDIC,STEFAN FLORIAN DIN CLUJ.DORESC SA MA INDREPT CU PLINGERE PENALA LA HAGA IMPOTRIVA CELOR CARE L-AU FAVORIZAT PE MEDIC.VA ROG SA MA AJUTATI CU INFORMATII,DESPRE CERERE,SI ASISTENTA GRATUITA DEOARECE,STAU DE 6 ANI LA PAT CU HANDICAP LOCOMOTOR DE COLOANA.VA MULTUMESC ,SARBATORI FERICITE ,SI ISUS-HRISTOS SA SE NASCA SI IN INIMILE DV.IONEL

carpatina [29-03-2010]
nu stiam de cazul de dvs. Am rasfoit un pic internetul si mi-am format urmatoarea parere: medicul a fost achitat de orice raspundere fiindca se pare ca el nu a uitat bisturiul in trupul dvs, ci nu a avut cunostinta de faptul ca acel bisturiu minuscul de doar citiva milimetri s-a rupt in timpul operatiei. Eu nu cunosc aparatura medicala de specialitate, dar am inteles ca acel bisturiu se afla intr-un aparat in momentul operatiei, si ca acea bucatica s-a dislocat din bisturiu in timpul operatiei. Eu inclin sa cred ca inainte de a recurge la a reclama primul vinovat pe medic, sa vedem cine este producatorul aparaturii si al bisturiului, in ce conditii a fost adus acel aparat impreuna cu bisturiul in clinica unde ati fost operat. Daca aparatul este cumva importat de catre statul roman, atunci ar fi bine ca statul roman sa fie facut raspunzator de faptul ca importa aparatura second-hand sau made in china sau mai stiu eu de unde, incat cetateanul pacient devine victima nesabuintei statului si a celor care il reprezinta in astfel de chestiuni.carpatina [29-03-2010]
va dorim din tot sufletul sa aveti parte de sanatate si liniste sufleteasca. Sarbatori fericite!carpatina [29-03-2010]
si mai este ceva: daca veti merge la CEDO cu plangere "impotriva celor care l-au favorizat pe medic" va spun de pe acuma ca vi se va respinge plangerea. De ce? Fiindca la CEDO numai plangerile in care este parat statul - in speta, statul roman - sunt in principiu admisibile. Deci, CONDITIA este ca dvs sa va judecati cu Statul Roman. Deci, va trebui neaparat sa va luati un avocat pentru a nu suferi din nou un soc emotional, daca vi se va respinge si la CEDO plangerea dvs doar pentru neindeplinirea acestei conditii.carpatina [29-03-2010]
Va rog din suflet luati-va un avocat. Daca nu aveti bani, sa stiti ca aveti dreptul sa primiti un avocat din oficiu. Va trebui sa faceti in acest sens, o cerere catre judecatorie prin care rugati sa vi se acorde un avocat din oficiu, respectiv aceasdta se numeste "acordarea de asistenta gratuita in vederea formularii unei cereri catre CEDO". Pentru aceasta cauza nu vi se pune un avocat incepator sau stagiar, ci numai avocati definitivi si care au dreptul sa sustina cauze si la Inalta Curte de Justitie. Va rog nu incercati sa va sustineti singur cauza, fiindca veti pierde si o alta sansa de a apela la CEDO nu veti mai avea. Apoi trebuie sa mai stiti ca exista inca o CONDITIE pentru a face plangere la CEDO: sa aveti in mana dvs acuma o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, si sa nu mai existe nici un fel de cale de atac impotriva acesteia, adica sa fi epuizat toate caile de atac impotriva acelei hotarari. si inca o CONDITIE: sa nu treacxa mai mult de 6 luni de la pronuntarea hotararii, fiindca atunci vi se prescrie dreptul de a mai apela la CEDO. Verificati daca indepliniti cel putin aceste trei conditii pe care vi le-am scris mai sus.carpatina [29-03-2010]
Mai este inca ceva: dvs spuneti ca ati facut plangere impotriva rezolutiilor procurorilor in termenul legal de 20 de zile. Impotriva rezolutiei procurorului se face prima plangere in termen de 20 de zile. Daca nu sunteti multumit de rezolutia acestuia si faceti din nou plangere, atunci termenul nu mai este de 20 de zile, ci numai de 10 zile. De aceea, este foarte probabil ca dvs ati fost in eroare in ce priveste termenul de atac impotriva celei de a doua rezolutii data de procuror, motiv pentru vi s-a respins ca tardiva, daca ati facut-o peste termenul de 10 zile.carpatina [29-03-2010]
pe site-urile din internet am citit ca doriti sa va sustineti singur cauza la CEDO. Acuma recitesc mesajul dvs de pe dreptonline si constat ca doriti sa va indreptati la Tribunalul de la Haga. Tribunalul Penal International de la Haga rezolva doar diferendele dintre state pe cale jurisidictionala. Deci, numai litigii de drept international public. Problema dvs este una de drept privat si o poate rezolva eventual doar CEDO daca indepliniti donditiile pe care acesta le pune. Cateva vi le-am enuntat mai sus.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Proces penal
Are ca scop constatarea la timp si in mod complet a faptelor care constituie infractiuni, astfel ca orice persoana care a savarsit o infractiune sa fie pedepsita potrivit vinovatiei sale si nici o persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala.

Procesul penal trebuie sa contribuie la apararea ordinii de drept, la apararea persoanei, a drepturilor si libertatilor acesteia, la prevenirea infractiunilor, precum si la educarea cetatenilor in spiritul respectarii legilor.

Procesul penal se desfasoara atat in cursul urmaririi penale cat si in cursul judecatii, potrivit dispozitiilor prevazute de lege. Actele necesare desfasurarii procesului penal se indeplinesc din oficiu, afara de cazul cand prin lege se dispune altfel.

In desfasurarea procesului penal trebuie sa se asigure aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei, precum si cu privire la persoana faptuitorului.

Procesul penal este definit in Codul de Procedura Penala, consolidat
Definitie Proces penal
Drept Procesual PenalDefinitie Stramutare
Cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad. Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.

Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului la instanta competenta ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Stramutarea pentru motiv de rudenie sau afinitate trebuie ceruta mai inainte de inceperea oricarei dezbateri; cea intemeiata pe banuiala legitima sau pe siguranta publica se poate cere in orice stare a pricinii. Stramutarea pentru siguranta publica se poate cere numai de catre procurorul de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cererea de stramutare se judeca in camera de consiliu. Presedintele instantei va putea cere dosarul pricinii si sa ordone, fara citarea partilor, suspendarea judecarii pricinii, comunicand de urgenta aceasta masura instantei respective. In caz de admitere, pricina se trimite spre judecata unei alte instante de acelasi grad.

Cerera de stramutare este reglementata in Codul de Procedura Civila al Romaniei
Definitie Stramutare
Drept Procesual CivilDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
69 useri online

Useri autentificati: