DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
dilema

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Arad
Data: 17-03-2010

Titlu/Subiect: dilema
Buna ziua. As vrea niste pareri. Contract de imprumut intre 2 persoane fizice, A-creditor si B-debitor. Suma de 13000 euro garantata cu 2 masini proprietate personala B, fara deposedare. Termen de restiruire martie 2008. B nu achita si ianuarie 2010 prin executor -executare silita i se cere debitorului sa predea masinile in februarie 2010. La intrevederea dintre A, B si executor i se cere lui B pana la sfarsitul lunii februarie sa plateasca suma. B in imposibilitate de plata, preda masinile prin proces verbal la executor. Creditorul cere acum debitorului suma de 2000 de euro, pentru ca masinile nu ar mai valora pretul contractului, si ca ar mai fi nevoie sa schimbe o bucsa sau ceva. Intrebare: 1. Masinile sunt in stare buna de functionare, nu au fost implicate in accidente rutiere nici inaintea luarii in garantie nici dupa. Inainte nu s-a facut o constatare tehnica masinilor. [b]Acum se poate cere suma aceasta pentru asa ceva?[/b] Pretul masinilor a mai scazut si pe fondul crizei financiare care a blocat piata auto. 2. Sa presupunem ca ar avea dreptul la evaluarea masinilor. Daca debitorul nu vrea sa semneze intelegerea pentru diferenta de bani, creditorul trebuie sa inceapa un proces impotriva lui B sau se poate merge pe acelasi contract de credit prin executor? 3. Costul evaluarii va fi suportat de catre care parte? 4. Cum e mai bine pentru debitor: sa se inteleaga pentru suma sau sa mearga pe evaluare-daca se permite, avand in vedere ca in contractul de imprumut creditorul nu are nici o pretentie decat sa i se dea banii sau garantiile? Multumesc pentru opinii, idei, pareri.

carpatina [17-03-2010]
Este logic, ca masina chiar si neintrebuintata isi pierde din valoarea ei initiala. In cazul ca dvs solicitati debitorului suma de 2000 lei - dupa propria dv apreciere - acesta daca vrea poate sa refuze plata acestei sume, pe motivul ca este prea mare pretentia. In aceeasta situatie , dvs va trebui sa chemati un expert care sa faca evaluarea celor masini, il platiti din propriul buzunar, dupa care aceste costuri le puneti in sarcina debitorului impreuna cu suma diferenta rezultata dintre contract si valoarea expertizata.carpatina [17-03-2010]
NU are - ptr dv - importanta faptul ca la incheierea contractului nu s-au evaluat/expertizat masinile. Importanta este acuma valoarea expertizata la momentul acesta, pentru a sti daca sunteti in drept sa-i cereti inca 2000 de euro, sau mai mult chiar, sau mai putin, sau poate trebuie sa-i mai dati debitorului ceva inapoi.carpatina [17-03-2010]
pentru debitor, daca stie masinile nu mai valoarea mai nimica, ar fi mai bine sa acepte suma de 2000 de euro sa o plateasca decat sa mai plateasca si expertizele celor doua masini.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
130 useri online

Useri autentificati: