DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Abandon domiciliu - sot handicap grad II !

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Vasile
Data: 15-03-2010

Titlu/Subiect: Abandon domiciliu - sot handicap grad II !
Unul dintre soti abandoneaza domiciliu . Motivul real : cu toate facilitatile locuintei nu suporta viata la tara , incapabil sa socializeze , nici o apreciere pentru conditiile optime in privinta sanatatii, fara hobby , doreste in disperare in amurgul vietii nu conditii excelente , ci mediul citadin , etc motivul inventat : celalalt sot o violenteaza fizic si verbal , a dat-o afara din casa , etc , locuri comune pentru o mentalitate simplista , vecinii, martori viziuli si auditivi declara ca respectivului i s-a urat de prea mult bine ....tarani, de , discernamant minor ???!!!) ! Sotul abandonat cu handicap II avand o pensie total insuficienta plateste toate facturile , intretine gospodaria , se hraneste cum poate mobilitate redusa ) , nu are bani indeajuns pentru medicamente si ...lemne de un an de zile . Abandonul este constatat de politia locala , investigatia demonstrand ca in afara dorintei de a locui la oras , alte motive de ordin penal nu exista . Se redacteaza o plangere penala de catre cel in nevoie , i se da NUP de catre un procuror care nu a auzit de ravagiile osteoporozei si ale tulburarilor afective , probabil ca la Drept nu exista inca un curs de informare privitor la maladiile care pun o pesoana in stare de nevoie acuta .... desi nu cred, probabil comoditatea si faptul ca reclamantul are cateva milioane pensie . Sotul care a abandonat nu contribuie la nimic, nu da semne de viata , nu intretine cu cat este stipulat de lege , nu deschide actiune de divort , dar , culmea , doreste partaj urgent cu evacuarea handicapatului din gospodaria intretinuta de acesta . Asadar, abandonatul va trebui sa mearga la azil sau in ...padure unde sunt crengi solide , nu are dreptul sa ramana in partea de casa care i se cuvine la partaj , cel care a abandonat nedorind sa se mute cu intrare si gard separate ...e tot la tara , deci evacuam in forta sotul handicapat ! Cine cumpara jumatate de casa ? Intrebare : Este posibila in Romania contemporana si o astfel de divort in privinta partajului tinand cont de toate datele mentionate ? Logic, sotul in nevoie, dupa un an de asteptare , doreste sa inceapa actiunea de divort fiind necesara prezenta unei persoane pentru ingrijire in timpul crizelor . Va multumesc anticipat pentru raspunsurile competente !Niciun raspuns nu a fost postat inca


Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
30 useri online

Useri autentificati: