DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
partaj

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: dr.tr.severin
Data: 10-03-2010

Titlu/Subiect: partaj
Buna seara!V-as ruga frumos sa ma indrumati si pe mine in caz de partajare a urmatoarelor bunuri comune dobandite in timpul casatoriei: -autoturism luat prin banca facand un credit pentru autoturism in 2007 in suma de 52000 ron,achitat in momentul despartirii nov.2009 ) suma de 22900 ron,iar din momentul respectiv am platit eu ratele 700/luna deoarece creditul este pe numele meu - un autoturism pe care ex-sot la cumparat din Germania cu 3500euro,iar cu inscriere si toate actele necesare a ajuns la 4000 euro,in 30 oct.2009 ,pentru care sotul meu a facut un credit pentru nevoi pesonale de 21000 si pentru care plateste lunar 400 ron/luna,eu nu m-am folosit acest autoturism deoarece dupa cateva saptamani ne-am despartit.Mentionez ca pentru cumparare am imprumtat 500 euro de la sora mea - alte bunuritelevizor,calculator,aragaz,frigider,cuptor micounde,coltar bucatarie,dormitor),valoare cca 6000 ron fara grad uzura). - mentionez ca apartamentul este dobandit de mine inainte de casatorie ,iar in timpul casatoriei au fost aduse cateva imbunatiri. Nu stiu daca are importanta si faptul ca intotdeauna veniturile mele salariale au fost mult mai mari .De exemplu in 2009 salariul meu era de 2600 ron/luna iar al sotului aprox,1800 ron din care 300 plateste pensie alimentara ,deci 1500 ron.Din noiembrie nu mai locuim impreuna fiind despartiti,iar la mica intelegere a luat autoturismul adus din Germania. Va rog sa ma ajutati. Acum ex -sotul meu doreste sa facem partajarea pe cale amiabila ,si anume sa preiau eu si creditul facut in oct.2009 in suma de 21000 ron ,rata de 400 ron/luna timp de 5 ani,autoturismul de care se foloseste sa ramana la el si atat,iar eu sa raman cu autoturismul cumparat cu credit pe 7 ani pentru care platesc 700 ron/,cu creditul de 400/luna timp de 5 ani,plus eu mai am un descoperit de card de 10000 ron ,din care am folosit impreuna 5800 ron. ce ma sfatuiti sa fac?dupa cum doreste el ,el ramane cu o masina achitata integral ,iar eu cu credite..... MUTUMESC ANTICIPAT !

carpatina [10-03-2010]
Va sfatuiesc sa procedati in felul urmator: luati doua coli de hartie albe si doua culori: rosu si albastru. Pe o coala scrieti numele dvs si pe alta numele sotului. Pe coala dvs scrieti cu albastru absolut toate bunurile care stiti ca dvs le-ati cumparat din proprii bani dupa incheierea casatoriei si care stiti ca va apartin. Pe coala sotului toate bunurile pe care el le-a dobandit singur. Apoi, bunurile dobandite in comun de ambii spoti, le puneti valoarea de jumate pe coala sotului si cealalata jumate pe coala dvs. Apoi cu rosu veti scrie ce datorii aveti dvs pentru care ati semnat singura, si ce datorii are sotul. Pentru datoriile comune, puneti jumate pe coala sotului si jumate pe coala dvs. Socotiti toate aceste sume, si vedeti ce rezultate va da. Aceste rezultate sunt o oglinda asupra la diferentele de valori care raman mai mult in patrimoniul unuia dintre soti. Acea diferenta o impartiti pe jumatate si o pretindeti de la sotul, daca la el valoarea totala a bunurilor este mai mare. In acest partaj nu intra bunurile dobandite inaintea incheiereii casatoriei de catre soti, nu intra nici donatiile, testamentele sau legatele dobandite chiar si in timpul casatoriei. Cheltuielile facute cu imbunatatirea casei, le impartiti pe din doua, fiindca si sotul a beneficiat de casa, deci el nu poate pretinde toata cheltuiala. Va trebui sa socotiti de la data casatoriei si pana la momentul despartirii ce salariu total ati acumulat si cat sotul. Ce suma a platit sotul cu titlu de pensie alimewntara in toti acesti ani, suma pe care o veti scrie cu rosu, fiindca este un minus in bugetul familiei.carpatina [10-03-2010]
cam in felul acesta puteti face o ordine in gindurile dvs si sa aveti o imagine de ansamblu asupra la pierderile pe care le-ati putea inregistra daca nu ati proceda astfel. Trebuie sa stiti ca legea spune ca bunurile dobandite in timpul casatoriei de catre soti, se impart in cote egale. daca insa se dovedesc ca un sot a avut o contributie mai mare, acesta isi va insusi cota respectiva sin valoarea bunurilor.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Bunuri comune
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.

Orice conventie contrara este nula. Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.

In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Mai multe detalii privind bunurile comune din casatorie se regasesc in Codul Familiei
Definitie Bunuri comune
Dreptul FamilieiDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
92 useri online

Useri autentificati: