DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
proces de partaj

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: ploiesti
Data: 09-03-2010

Titlu/Subiect: proces de partaj
buna ziua ,imi cer scuze in primul rand ca va deranjez ,dar as dori si eu niste raspunsuri concrete la unele pobleme cu care ma confrunt .eu si sotul meu suntem casatoriti de 13 ani ,se intimla si la noi sa nu ne mai intelegem si am ajuns la divort ,noi am cumparat un apartament pe numele nostru in 2003,apartamentu a costat 140mil din care 80 ne-a dat soacra mea fara nici o chitanta si 60 am facut imprumut noi la cec ,ulterior in 2006 sotul meu a deschis un srl pe numele lui este asociat unic cu banii fratelui sau ,iar anul trecut am mai facut o asociatie familiara dar cu banii familiei mele la care am chitante ca ei mi-ai trimis bani din germania canada si grecia ,aici suntem trecuti amindoi pe act asociati ,aceste doua firme sunt amindoua vulcanizari,dar una cea de asociat i-am dato cumnatului cu tot cu utilaje dela care a luat bani de a deschiso ,intrebarea este ce imi revine mie din tot ce v-am povestit pca sotul meu nu vrea sa recunoasca de banii dati de familia mea ptr a doua vulcanizare ,el spne ca totul ii revine lui acum noi am ramas cu o singura vlcanizare ,din care avem profit dar cu doua acte una de asociatie si una srl cu asociat unic.avem doi copii care imi sunt incredintati mie .astept un raspns va rog frumos si va mltulesc

carpatina [09-03-2010]
Partajul judiciar al sotilor implica intotdeauna astfel de probleme ca acelea pe care si dvs le intampinati in cauza. In partajul judiciar numai actele vorbesc: tot ce aveti dovezi scrise despre pati si incasari pot constitui dovezi impotriva sustinerilor sotului dvs. De asemenea, martorii, constituie inca o modalitate de a dovedi incasari si cheltuieli efectuate in timpul casatoriei de catre soti. In ce priveste problema copiilor, aceasta este o chestiune total separata de partaj. Dv trebuie sa il dati in judecata pentru plata pensiei de intretinere la cei doi minori. Acea pensie este dreptul minorilor care nu are de-a face cu partajul si neintelegerile sotilor privind bunurile dobandite in timpul casatoriei. Minorii trebuie sa isi primeasca lunar drepturile de la parintele cazut in obligatia de plata a apensiei de intretinere.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Familie
Familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti.

In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.

Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Familia si relatiile de familie sunt reglementate de Codul Familiei
Definitie Familie
Dreptul FamilieiDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
74 useri online

Useri autentificati: