DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
ziua

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: mangalia
Data: 11-02-2010

Titlu/Subiect: Buna ziua
Am si eu o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv.Sora mea a fost plecata ceva timp prin strainatae si cat timp a fost plecata a ajutat-o pe mama trimitandu-i bani si ia trimis bani si pentru a schimba ferestrele apartamentului si usile din interior.Cand a venit in tara sora mea a vrut sa renoveze apartamentul de buna voie.A bagat o anumita suma de bani si totul afost bine si se intelegea destul de bine cu mama,dupa un timp sora iti tot reprosa mamaei ca ea abagat atatia bani in apartament si ca are mai multe drepturi.S-au tot certat apoi sora me adecis sa se mute la matusa mea.Plecat si tot mai venea pe acasa sa-si ia anumite lucruri de imbracaminte si lucruri din casa,iar inainte sa plece ia luat mamei toate actelecontractul de la casa,buletinul,certificatul de casatorie,certificatul de deces al tatalui nostru si chitantele pe care le-a luat in urma cumpararii anumitor materiale pentru renovarea apartamentului)Si a amenintat-o pe mama ca daca nu-i da banii pe care ia bagta in apartament nu o sa mai vada actele.Si concubinul surorii mele a zis ca daca vrea poate sa faca rost de niste chitante precum ca a cumparat de niste sume foarte mari pentru renovarea apartamentului.Ce as putea face eu si mama pentru a recupera actele si pentru a nu fi data in judecata de catre sora mea??Va multumesc pentru timpul acordata problemei mele

lsass74 [11-02-2010]
MAi sus ati postat altfel intrebarea. Ok, mama in calitate de proprietar, poate depune plangere la Politie pentru savarsirea infractiunii de furt. Sora nu poate vinde apartamentul, daca se gandeste la asa ceva. In schimb poate depune actiune de pretentii in instanta.carpatina [11-02-2010]
probabil concubinul surorii dvs urmareste sa o influenteze de asa maniera pe sora dvs incat sa creeze o stare conflictuala din care el sa traga anumite foloase numai de el stiute...Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
55 useri online

Useri autentificati: