DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
partaj prin contradictie

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: suceava
Data: 10-02-2010

Titlu/Subiect: partaj prin contradictie
bune seara,mama e casatorita de 26 de ani. de 3 ani a divortat pt ca tatal meu e un om mai aparte o batea, bea, nu contribuia la cheltuielile casei etc). acum ea doreste sa faca partajul. bineinteles ca la un acord comun nu se poate ajunge pt ca tatal meu vrea ceea ce el nu a cumparat si nu e corect in impartirea bunurilor comuneconsidera ca a lui sunt toate). tatal meu a lucrat in strainatate timp de 10 ani cu pauze 1 an lucru, un an pauza si tot asa).toti banii trimisi i-a impus mamei sa-i pastreze si sa nu se atinga de ei. zis si facut. mama ne-a intretinut pe noieu si sora mea mai mare cu un an) vanzand in piataare 13 ani vechime in constructii si 18 in piata). cu banii trimisi de tata si cu banii castigati de mama s-a construit o casa cu etaj si cu curte. tata are acte ca a muncit in israel dar mama nu, pt ca nu a lucrat cu contract de munca. in timp ce se facea casa stateam intr-un apartament care a fost vandut dupa mutarea in casa si banii au fost impartiti in 2. mama cu banii ei i-a investit n etajul 1 facand camerele stas parchet, tava, mobila, bunuri materiale, baia si scara cu gresie, centrala cu lemne si calorifere). tata nush ce a facut cu banii. intrebarea mea este daca tata poate sa obtina o parte mai mare din casa si cam cat ar costa acest partajpt ca mami il plateste) si cat ar dura. va rog raspundeti-mi la intrebari cat mai repede posibil pt ca nu stim la cine sa apelam. p.s. daca puteti sa ne dati detalii despre cum ar decurge procesul.multumesc anticipat

carpatina [10-02-2010]
in primul rand va trebuie un avocat pe care sa il angjati in cauza. Daca mama dvs nu are bani, sa mearga la Baroul de avocati din judet si sa roage decanul sa o ajute sa primeasca asistenta judiciara gratuita pentru un proces de divort si de partaj, respectiv un avocat.carpatina [10-02-2010]
Sunt multe de explicat in situatia mamei dvs. Ceea ce poate sa stie mama dvs este ca ea ar putea sa castige toata casa, dar va trebui apoi sa-i plateasca o sulta tatalui dvs pentru partea ce i se cuvine lui i n urma partajului. Daca nu, mama dvs atunci sa ceara partea ei in bani de la tatal dvs, si el sa ramana in casa. Cu banii aceia, va putea sa-si cumpere o alta locuinta. Eu zic, ca mai bine sa mearga pe prima varianta, sa ceara toata casa, pe motivul ca copiii minori si majori locuiesc in casa si nu doresc sa locuiasca cu tatal impreuna, el fiind recalcitrant si face dese scandaluri etc. Aceste afirmatii trebuiesc dovedite.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
155 useri online

Useri autentificati: