DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
metodologie aplicare legea energiei

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Droeta Turnu Severin
Data: 24-01-2010

Titlu/Subiect: metodologie aplicare legea energiei
Buna ziua,doresc si eu un raspuns la problema mea.In urma cu un an, impreuna cu trei vecini am facut o extindere de retea alcatuita din trei stalpi ,din fonduri proprii deoarece administratia locala ne-a comunicat ca nu dispune de fonduri pentru asa ceva.Aceasta lucrare ne-a costat 28.000 lei alte taxe pentru avize,.proiect,etc....Nu am avut de ales,deoarece trebuia sa ne mutam.In urma cu o luna un alt vecin a solicitat bransament si a fost taxat in plus cu 2.600 lei,bani pe care CEZ urmeaza sa-i restituie celor care au constituit reteaua,adica mie si celor trei vecini.Am mers si am facut cerere iar acum asteptam.Pana aici ar fi totul OK.Numai ca ,in urma cu aproximativ doua saptamani,in continuarea retelei noastre,au mai aparut trei stalpi.M-am interesat si am aflat ca alte cinci persoane au solicitat bransament.Cand am cerut relatii de la CEZ,am primit initial raspuns ca vecinii au folosit decat ca suport reteaua noastra fiind doua retele paralele.Am verificat si nu era asa,iar a doua zi am mers din nou la CEZ.Aceeasi persoana ne-a dat alte explicatii care mie imi par ciudate.Spunea ca dupa ce s-a legat si vecinulcel cu 2.600 lei),reteaua noastra este "capacitata" adica noi ,primii 4,cerand fiecare 5 KW am totalizat 20 KW.Reteaua,spun ei,a fost calculata la 25 KW.Odata instalat si vecinul 2.600 lei),am ajuns la cei 25 KW, iar CEZ nu mai poate instala pe cineva de pe aceasta retea,ea fiind ...capacitata!Ce nu inteleg eu,cum se face ca aceasta retea "nu mai poate suporta alti abonati,ea fiind "capacitata" ,dar se poate extinde cu inca 3 stalpi,pentru alti 4-5 viitori abonati! De unde,daca ea saraca "nu mai duce,fiind CAPACITATA "! Functionarul de la CEZ,spune ca metodologia de aplicare le permite sa procedeze asa !Eu am citit din legea energiei acea parte unde se mentionau variantele de bransament si ce am inteles ca in astfel de situatiiextindere retele electrice din fondurile utilizatorului-cazuri speciale)CEZ,pe o perioada de 5 ani,este obligata sa restituie celor ce au constitut reteaua,in urma unui calcullegat de puterea ceruta de noul solicitant de bransament)o parte din bani. Va rog ajutati-ma sa inteleg aceasta situatie,in conditiile in care chiar si functionarul ce mi-a dat explicatiile,intr-un moment de sinceritate,a zis ca "si el in locul meu ar fi nemultumit,dar asta este procedura".Am o banuiala ca nu este in regula,deoarece firma care a executat lucrareaultima) este a unui sef de la CEZ.Va multumesc !

carpatina [24-01-2010]
situatia sta cam in felul urmator: dvs va trebui sa chemati in judecata pe CEZ printr-o CERERE URGENTA DE ASIGURARE DE DOVEZI prin care solicitati instantei sa va dea o sentinta din care sa rezulte ca CEZ a aprobat suprasolicitarea retelei electrice cu inca alti trei consumatori in afara celor 5 existenti. O astfel de cerere se judeca in regim de urgenta, nu costa bani si se judeca in camera de consiliu. Veti primi apoi o sentinta. In baza acelei sentinte pe care o veti primi veti chema pe cei trei "intrusi" pe linia dvs de curent prin care rugati instanta sa-i oblige sa aduca coloana electrica la capacitate iar in caz de refuz al acestora sa rugati instanta sa va autorizeze pe dvs prin sentinta ce o va da sa executati dvs aceasta lucrare pe cheltuiala lor.carpatina [24-01-2010]
Cand veti obtine sentinta de obligare a celor trei sa refaca coloana electrica, veti poutea incepe executarea silita a acestora.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Dol
Orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic.

Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, deci, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului. Daca autorul cunoaste sau descopera dolul inainte inceierea actului, nu se mai poate spune ca a incheiat actul sub impulsul erorii provocate de dol si ca vointa sa a fost viciata.

Dolul este o simpla speta a erorii, deosebindu-se de eroarea propriu0zisa numai prin cauza care-l determina: eroarea propriu-zisa este determinata printr-o circumstanta fortuita, pe cand dolul este opera unei vointe care provoaca eroarea prin mijloace viclene (C. Hamangiu, Drept Civil Roman)
Definitie Dol
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
40 useri online

Useri autentificati: