DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Infiintare PFA

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 15-10-2009

Titlu/Subiect: Infiintare PFA
Intentionez sa trec in regimul juridic infiintandu-mi un PFA. Imi trebuie acest lucru deoarece dezvolt un proiect Multi Level Marketing. Principalul Motiv. De asemenea pe langa asta, sunt pregatit de a lansa propiile mele proiecte in domeniul IT si WEB, in conditiile in care sunt in continuare angajat - Deci se ridica niste probleme. 1) In ceea ce priveste proiectul Multi-Level Marketing imi este sufficient PFA? Ma avantajeaza mai mult decat un SRL? Banuiesc ca in coduri CAEN asta are un correspondent in comert en-gross, en-detail. Evident activitate principala va fi vanzarea si de aici mai sunt cateva intrebari: Sunt obligat sa eliberez atat chitanta cat si factura? Am inteles ca chitantierul si facturierul nu trebuiesc musai cumparate fizic ci se pot printa direct la imprimanta daca respecta anumite reglementari. un link m-ar ajuta enorm aici). Trebuie sa am casa de marcat fiscala ca sa eliberez si bon fiscal? 2) In ceea ce priveste proiectele mele online- fac referire la dezvoltarea aplicatiilor de tip client server si a programelor cu tematica de birou Diverse unelte, programe utile, dezvoltarea de site-uri, grafica, tot ce se poate face la un calculator. Pot avea mai multe coduri CAEN? Trebuie sa fie compatibile? 3) Statutul meu actual este de angajat la o societate infiintata de prietenii mei. Daca trec pe PFA sunt obligat sa imi trec salariul ca sursa de venit in registrul de incasari si plati? Ocup postul de Coordonator Comercial si am stransa legatura tot cu vanzarile. Ma incadrez la acelasi cod CAEN daca obtin salariu fix dar si comisioane din vanzari? Trebuie sa trec si comisioanele?

rora [15-10-2009]
1-ar fi mai bine un SRL. Da, trebuie sa intocmiti si sa eliberati factura si chitanta. Da, pentru aceasta activitate este nevoie de casa de marcat si tot ce presupune 2-da trebuie sa fie exacte, nu doar compatibile trebuie sa le gasiti exact pe acealea pe care veti lucra, deoarece la un eventual control, daca nu aveti codul care trebuie, primiti amenda 3-nu, la toate intrebarile de la acest punct, dar situatia este cu totul alta in cazul unui PFA, unde oricum trebuie sa aveti organizata contabilitatea in partida simpla Situatia este mult mai complicata decat cum credeti dvs. ca este. Cititi legea societatilor comerciale si prevederile privind PFA-urile, II-urile si asociatiile familiale.Va veti da seama ca nu este asa usor.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Marca
Reprezinta un semn susceptibil de reprezentare grafica.
Poate constitui o marca orice semn susceptibil de reprezentare grafica, conform art. 2 din lege.
Prin semne cu inalta valoare simbolica, in sensul art. 5 alin. (1) lit. m) din lege, se intelege: simboluri religioase, simboluri sau embleme apartinand unor societati sau fundatii de caritate, simboluri apartinand unor asociatii culturale cu scop educativ, numele unor personalitati istorice importante.
Pentru a aprecia daca o marca contine semne cu inalta valoare simbolica, in special un simbol religios, OSIM poate sa ceara, in masura in care considera necesar, avizul autoritatilor competente.
Pentru a aprecia daca o marca contine ecusoane, embleme, blazoane, semne heraldice, altele decat cele avute in vedere de art. 6 ter din Conventia de la Paris Conventia pentru protectia proprietatii industriale din 20 martie 1883, Paris, asa cum a fost revizuita si modificata, ratificata de Romania prin Decretul nr. 1.177/1968, OSIM solicita avizul autoritatilor competente.
Protectia marcii si cadrul ei juridic sunt reglementate de HG 1134/2010
Definitie Marca
Dreptul Proprietatii Intelectuale si Industriale

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
19 useri online

Useri autentificati: