Raspunsuri juridice fals si uz de fals. calomie daune materiale
Intrebarile au fost introduse prin formularul Intreaba un Avocat
DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.
|
Dreptul securitatii sociale Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana
Detalii si comenzi
|
 |
|
Localitate: Deva Data: 12-10-2009
Titlu/Subiect: fals si uz de fals. calomie daune materiale Am onoarea a va saluta si a va solicita un sfat. Sunt medic angajai intr-un CMI.M-i s-a inaitat la CJAS- O SESIZARE CA AM INSCRIS IN FISA MEDICALA UNUI PACIENT UN TRATAMENT CU DIAZEPAM 10MG xxx cp. CERCETAREA FACUTA DE cjas- s-a constatat ca reteta o fost scrisa pe formularul special ALTEI PERSOANE care aparea corect un registrul medical fisa si reteta.
S-A DOVEDIT CA XEROCOPIA DUPA FISA FACUTA DE CONCUBINA PACIENTULUI CARE A FACUT RECLAMATIA APARE SI PARAFA MEDICULUI TITULAR SI ALTE ELEMENTE CARE NU SUNT IDENTICE.
AM afirmat sincer CA S-AR FII PUTUT SA FII ISCRIS DIN GRESALA SI IN FISA RECLANTULUI , DAR NU S-A REDACTAT RETETA SI NICI CI NU A FOST INCRIS IN REGISTRU.
GESTIUNEA INCORECTA A FISELOR DAREA FISEI DE CATRE ASISTENTA CONCUBINEI PACIENTULUITITULARUL FISEI NU A FOSTT LA CABINET,
APOI DAREA FISEI CONCUBINEI CARE A DUS-O ACASA SI A FACUT XEROCOPIE SI O SESIZARE CATRE CJAS- SI MEDICULUI TITULAR
SIGUR TOATA ACTIUNEA A URMARIT DISCREDITAREA MEA,
3INTRBARI
1. cum se pote anula inscrisul gresit in fisa.?
2.daca sunt elenente de infractiune din partea celor care au contribut la incercare nereusita de discreditare ?
3.ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc.
|
|
lsass74 [12-10-2009] Stimate domn, daca va considerati nevinovat si numai daca se depune plangere la Politie, puteti depune si dvs o plangere cu privire la savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa.Altfel, puteti merge pe cale civila in vederea obligarii partilor la plata unor eventuale despagubiri morale. Acestia prin afirmatiile facute au calomniat persoana dvs, insa aceasta fapta nu mai este incriminata de legea penala.De aceea pt asta trebuie sa va adresati instantei civile.Cu privire la anularea inscrisului, va trebui sa cereti aprobarea conducerii societatii la care lucrati.
carpatina [12-10-2009] Mai exista o opinie a profesorului universitar Mircea Badila in care acesta sustine ca exista infeactiunea de denuntare calomnioasa si daca denuntatorul face plangere la un alt organ de control - in speta CJAS -decat politia. Conditia este ca prin acea denuntare sa fie invinuita o persoana in mod mincinos ca ar fi savarsit o infractiune sau o contraventie.
carpatina [12-10-2009] avand in vedere opinia profesorului de drept penal dl.prof.univ.dr.Badila eu consider ca dvs puteti face o plangere la politie pentru denuntare calomnioasa. Caci pentru a realiza latura obiectiva a infractiunii de cdenuntare calomnioasa, trebuie sa existe actiunea de invinuire mincinoasa ca element material al acestei infractiuni, iar cerinta esentiala sa fie indeplinita, in sensul ca „Invinuirea sa fie mincinoasa, adica sa se refere la o fapta inexistenta, care nu s-a savarsit, ori la o fapta reala care insa nu constituie infractiune, ori care a fost savarsita de alta persoana decat cea invinuita“ Mircea Badila, Drept penal, partea speciala, vol.II, editura Altip, Alba Iulia, Romania, 2007, p.8 si 9).
lsass74 [12-10-2009] Intra-devar carpatina, respectabilul profesor are dreptate, insa daca ar fi sa o luam dupa interpretarea legii, denuntul si plangerea sun moduri de sesizare a organelor judicare. Art. 259, asa spune:invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, etc....practic lasa loc de intepretari. Am gasit intr-o arhiva de practica judiciara penala, sentinte ce incrimineaza si reclamatiile facute la divesre institutii publice, cu conditia ca acestea si-au declinat competenta in favoarea organelor judiciare.
carpatina [12-10-2009] lsass74, daca imi permiti sa revin asupra discutiei: in art.259 Cod penal, privind infractiunea de denuntaRE CALOMNIOASA, atata timp cat legiuitorul nu indica si nu distinge vreun loc anume unde trebuie sa se savarseasca denuntul sau plangera calomnioasa, atunci nici noi nu avem voie sa distingem. Deci, nu este loc de interpretari, acolo unde legiuitorul nu distinge, inseamna ca denuntul sau plangerea pot fi facute catre orice fel de persoana, ba chiar mai mult, legiuitorul nu distinge nici forma care trebuie sa o aiba plangerea sau denuntul /scrisa sau orala/. Deci poate fi denunt calomnios si plangerea sau denuntul facut oral catre o anumita persoana.
lsass74 [12-10-2009] Pai denuntul si plangerea sunt reglementate de c.pr.p. la cap IV sectiunea 1...
carpatina [12-10-2009] Bravo lsass74, ma asteptam la aceasta replica. Ei, uite ca legiuitorul la art259 Cod penal nu deosebeste denuntul sau plangerea facute in forma orala de cea in forma scrisa, de aceea nici nu face trimitere in art 259 la vreuna din reglementarile privind forma in care se trebuiesc facut un denunt sau plangere. Deci, daca legiuitorul nu distinge, nici noi nu avem voi sa distingem. Eu asa am invatat.
carpatina [12-10-2009] lsass74, referitor la modul in care se face o plangere, procedura penala face vorbire la art.,222 ca: "Plangerea facuta oral se consemneaza intr-un proces-verbal de organul care o primeste." De aici putem pune intrebarea cine este acel organ? Pai, bine organul este oricare, nu trebuie sa fie neaparat de cercetare penala. Poate fi si administrativ si de orice natura. Deci legiuitorul nu distinge organul care poate primi o plangere sau denunt. Legiuitorul face vorbire despre plangere orala ca poate fi primita de catre orice organ cu o conditie: ca acea plangere sa fie inscrisa intr-un p.v. de catre organul care o primeste.
Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a). Pentru a te inregistra ca membru intra aici
|
|
Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta
Sectiunea intrebarilor publice
Explicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic
Definitie Parte Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic. Definitie Parte Actul juridic civil
|
|
|
Termeni juridici, grupare tematica
|