DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente
Cursuri Lupu&Partners

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English

(P)Scoala de Muzica PianoForte, cursuri de canto, pian si vioara pentru copii si adulti

(P)Cursuri de Limbi Straine
(P)Traduceri si Interpretariat

Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
pentru neplata taxei de timbru judiciar

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: SIGHETU MARMATIEI
Data: 07-10-2009

Titlu/Subiect: pentru neplata taxei de timbru judiciar
Stimate domn,doamna, Ma numesc Botis Petru, sunt din Sighetu-M.si sunt pensionat pe caz de boala "GR.I.cu insotitor". Din lipsa banilor nu pot sa-mi platesc un avocat ca sa ma reprezinte intr-un proces care dureaza de aproape un an,cauza fiind dupa cum urmeaza: In anul 1999 am cumparat 3tre)garsoniere, dar neantabulandu-le din mai multe motive, cel care mi le-a vandut a profitat ca mai este tot el trecut la C.F.arat ca vanzatorul este persoana juridica, avand o societate comerciala, iar impreuna cu un director de la o banca, au pus la cale fraudarea bunului meu prin faptul ca vanzatorul a scos o suma de bani de la banca respectiva garantand cu garsonierele mele in care locuiesc de 10 ani,fara ca banca sa trimita la fata locului un evaluator a bunurilor, iar acest lucru l-au stiut si dansii, ca nu sunt libere de sarcini unde detin un contract de "vanzare cumparare" si un "Act de Adjudecare" a bunurilor mele si cu toate acestea acel director a mai acordat un imprumut la un alt domn, in urma caruia a preluat acele datorii de la vanzatorul care mi-a vandut mie, si trecerea bunurilor mele la celalat domn. S-a format la nivel de Sighet si Baia Mare un grup de "crima organizata" cu ajutorul bancii si prin modul "suveica" isi insusesc bunuri pe care nu le detin si garanteaza cu ele la banci in vederea unui credit. Deaceea, va rog sa-mi spuneti ce lege sa invoc pentru a solicita un avocat din oficiu ca sa ma reprezinte in vederea recuperarii bunurilor mele, deasemeni ce lege trbuie sa invoc si pentru plata dunelor morale, fara ca sa platesc taxe de timbru judiciar? Mentionez ca NU am acesti bani pentru recuperarea bunului meu din motivele aratate mai sus,dar as dori sa mi se plateasca si daune morale pentru "Prejudiciul adus imaginii mele si a familiei in societate, Obstrubtionarea recuperarii bunului meu,deteriorarea sanatatii mele, stresul perin care trec si am trecut de atata timp" Va Multumesc! Cu respect, Botis Petru

rora [07-10-2009]
OUG 51/2008, completata de L 193/2008 privind ajutorul public judiciar: ART. 4 Poate solicita acordarea ajutorului public judiciar, în condițiile prezentei ordonanțe de urgența, orice persoana fizica, în situația în care nu poate face fața cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implica obținerea unor consultații juridice în vederea apararii unui drept sau interes legitim în justiție, fara a pune în pericol întreținerea sa ori a familiei sale.rora [07-10-2009]
Nu inteleg cum anume locuiti in "garsoniere", adica in 3 garsoniere...In legatura cu toate cele povestite mai sus, sesizati Parchetul.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Familie
Familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti.

In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.

Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Familia si relatiile de familie sunt reglementate de Codul Familiei
Definitie Familie
Dreptul FamilieiDefinitie Timbru judiciar
Se aplica, conform OG nr. 32/1995, tuturor actiunilor, cererilor, actelor si serviciilor de competenta tuturor instantelor judecatoresti, Ministerului Justitiei, Parchetului General de pe langa Curtea Suprema de Justitie, precum si actelor notariale ce se indeplinesc de catre notarii publici.

Timbrul judiciar nu se aplica in cazurile in care nu se percepe taxa de timbru. Timbrul judiciar se imprima la cererea si sub controlul Ministerului Justitiei.

Timbrul judiciar este reglementat de OG nr. 32/1995 privind timbrul judiciar.
Definitie Timbru judiciar
Judecata

Termeni juridici, grupare tematicaCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
59 useri online

Useri autentificati: