DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
intrebare cu privire la succesiune

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: bucuresti
Data: 02-10-2009

Titlu/Subiect: intrebare cu privire la succesiune
Buna ziua. Numele meu este Niculae Ana Camelia. Am 21 de ani si locuiesc cu bunicul meu din partea mamei intr-un apartament din sectorul 6, Bucuresti. Apartamentul este pe numele bunicului meu, insa este cumparat in perioada casatoriei cu bunica mea, decedata de 7 ani. Bunicul meu nu a facut taxa de succesiune dupa bunica la timp, iar acum nu mai beneficiaza de resursele materiale suficiente pt a o mai face. Vroiam sa va intreb care sunt posibilitatile sa-mi lase mie apartamentul, deoarece dorinta lui este sa nu ii ramana mamei mele fata lui), care nu mai locuieste cu noi. Se poate sa imi faca un testament pe 50% din apartament, care este de drept partea lui momentan pentru ca mama mea dupa decesul lui sa nu ma poata scoate afara din casa? Pentru ca am inteles ca testamentul costa mult mai putin. Va multumesc anticipat si astept cu deosebit interes un raspuns din partea dumneavoastra. Niculae Ana Camelia

mariutza [02-10-2009]
Pana nu va dezbate succesiunea de pe urma bunicii decedata, bunicul dvs. nu va putea face nici un act Mai mult decat atat, copiii fiind mostenitori sezinari si rezervatari nu pot fi inlaturati de la mostenirea parintilor, decat in 3 cazuri strict limitative prevazute de lege.Dupa ce va dezbate succesiunea de pe urma bunicii decedate, va putea sa va faca un act de vanzare-cumparare pe apartament.[02-10-2009]
1."...3 cazuri strict limitative prevazute de lege." Cred ca aici va referiti la cele 3 cazuri de nedemnitate succesorala. 2. Dupa dezbaterea succesorala, bunicului va ramane 5/8 parte din imobil, restul de 3/8 este partea descendentilor de gradul I.indiferent de numarul lor). 3. Prin testament bunicul poate sa dispuna, in cazul de fata si daca are un singur copil, numai de jumatate din acest 5/8, adica de 5/16 parte cealalta jumatate, 5/16, este partea mostenitorului sezinar si rezervatar, adica, a mamei D-strei) 4. Eu, in loc de act de vanzare-cumparare, v-asi recomanda contractul de intretinere. Contractul de vanzare-cumparare, pe langa foarte multe complicatii mai poate fi atacata destul de usor sub pretextul ca este de fapt o donatie deghizata.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
70 useri online

Useri autentificati: