DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
pensie anticipata

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: baicoi
Data: 27-09-2009

Titlu/Subiect: pensie anticipata
Trebuie sa-si dea acordul patronul la care sunt angajata, pentru ca eu sa pot beneficia de pensie anticipata, prin semnarea unei cereri intocmita de mine in acest sens?

rora [27-09-2009]
Nu patronul. Pentru pensia anticipata trebuia sa indepliniti conditiile legale legea nr.19/2000): Pensia anticipata ART. 49 1) Asigurații care au depașit stagiul complet de cotizare cu cel puțin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani înaintea vârstelor standard de pensionare. 2) La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate nu se au în vedere perioadele asimilate prevazute la art. 38 alin. 1) lit. b) și c), precum și perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate. 3) Cuantumul pensiei anticipate se stabilește în aceleași condiții cu cel al pensiei pentru limita de vârsta. 4) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, la împlinirea vârstelor standard de pensionare prevazute de prezenta lege pensia anticipata devine pensie pentru limita de vârsta și se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare. SECȚIUNEA a 3-a Pensia anticipata parțiala ART. 50 1) Asigurații care au realizat stagiile complete de cotizare, precum și cei care au depașit stagiul complet de cotizare cu pâna la 10 ani pot solicita pensie anticipata parțiala cu reducerea vârstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani. 1^1) La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parțiale nu se au în vedere perioadele asimilate prevazute la art. 38 alin. 1) lit. b) și c), precum și perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate. 2) Cuantumul pensiei anticipate parțiale se stabilește din cuantumul pensiei pentru limita de vârsta, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat și cu numarul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare, conform tabelului nr. 2. TABELUL Nr. 2 ___________________________________________________ Stagiul de cotizare realizat Procentul de peste stagiul standard diminuare pentru complet de cotizare prevazut fiecare luna în anexa nr. 3 de anticipare coloanele 3 și 6) %) ___________________________________________________ pâna la 1 an 0,50 peste 1 an 0,45 peste 2 ani 0,40 peste 3 ani 0,35 peste 4 ani 0,30 peste 5 ani 0,25 peste 6 ani 0,20 peste 7 ani 0,15 peste 8 ani 0,10 între 9 și 10 ani 0,05Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publice


Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
60 useri online

Useri autentificati: