DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
alocatie de stat

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 10-09-2009

Titlu/Subiect: alocatie de stat
Buna ziua, Ma numesc Cercel Oana si am o mare rugaminte la dumneavoastra. Locuiesc legal in Grecia - Atena, sunt casatorita cu un cetatean grec, din luna iunie a acestui an iar in luna iulie am nascut o fetita. Stiu ca am dreptul sa beneficiez de alocatia de stat din Romania. Din cate am citit pe alte siteuri, actele pt. depunerea dosarului ar fi urmatoarele: "Alocaţia de stat 0-2 ani - 200 lei/lună, 2-18 ani - 42 lei/lună). * Cerere tip * Actele de identitate ale reprezentanţilor legali - copie şi original mama şi tatăl cu domiciliul în sectorul 6) * Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită alocaţia de stat - copie şi original * Dosar cu şină. Alte acte solicitate dupa caz: * Adeverinţă de la primaria de domiciliu al celuilalt părinte, în cazul în care acesta nu are domiciliul în Municipiul Bucureşti * Certificat de căsătorie * Hotărâre de divorţ * Hotărâre judecătorească de încredinţare, încredinţare în vederea adopţiei, de plasament, de plasament în regim de urgenţă, de instituire a tutelei * Certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap * Extras de cont la una din băncile menţionate mai sus, daca se solicită plata în cont bancar. " Pe langa aceste acte, stiu ca imi trebuie o imputernicire pt ca mama mea sa se ocupe de toate actele, certificatul de casatorie tradus in limba romana si certificatul de nastere al copilului tradus in limba romana. Azi, mama a fost sa ceara informatii, privind actele pt intocmirea dosarului, insa doamnele de la sectorul 5 i-au spus ca ii trebuie o declaratie din care sa reiasa ca ambii parinti sunt de acord ca domiciliul copilului sa fie in Romania. Nu inteleg de ce trebuie sa fiu de acord cu acest lucru din moment ce noi locuim in Grecia. Va rog frumos, sa imi trimiteti o lista cu actele necesare pt intocmirea acestui dosar sau daca se poate sa imi spuneti unde ma pot adresa pt aflarea mai multor informatii. Mentionez ca sunt casnica si ca nu am beneficiat de niciun ajutor din partea statului Elen. Multumesc anticipat.Niciun raspuns nu a fost postat inca


Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vrsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
19 useri online

Useri autentificati: