DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
neprezentare

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 07-09-2009

Titlu/Subiect: neprezentare
Buna ziua! Cu aproximativ jumatate de an in urma a avut loc un incident. Un domn cu varsta de aprox. 70 de ani in stare fizica shi psihica aparent foarte buna a fost iritat de faptul ca nu am inchis poarta intrarii din garaj am aflat mai tarziu ca acel lot de parcare este considerat de lege spatziu public shi nu parcare a blocului). Domnul in cauza s-a postat in fatza mashinii in plina strada nelasandu-ma sa imi continui drumul si dupa mai multe jigniri din ambele partzi a deschis usha mashini shi m-a tras pur shi simplu afara lovindu-ma peste fatza. Am raspuns sub shoc nici macar nu imi aduc aminte sa il fi lovit atat de puternic. Am sunat la politzie shi membrii unei patrule s-au prezentat la fatza locului. Un martor oarecum sub influentza alcoolului a sustzinut varianta mea iar politzishtii au completat un proces verbal. Am incercat sa rezolvam problema pe cale amiabila shi aparent se rezolvaze totul dar o zi mai tarziu fiul domnului a facut amenintzari shi ambii au cerut ca eu sa ii platesc o consultatzie la medic pt ca are implantata o placutza metalica pe creier shi ii era teama ca in altercartzie sa nu fi fost provocate complicatzii. Nu am putut face acest lucru pt ca in afara faptului ca nu am fost complet shi singura vinovata de ce s-a intamplat acea consultatzie costa foarte mult.Eu m-am ales cu zgarieturi adanci pe gat shi fatza. Pt ca domnul respectiv nu a mai adus vorba shi pt ca la sectzie am cazut de comun acord sa renuntzam la plangeri am dat totul uitarii.Acum aprox o saptamana familia mea a primit o citatzie in care eu sunt numita "faptash" shi mi se cere sa ma prezint la acceashi sectzie la care am fost in ziua incidentului. Banuiesc ca domnul in cazua a depus o plangere dar nu shtiu nimic mai mult shtiu ca are dosar medico-legal). Eu sunt in-afara tzarii de 4-5 luni. Nu shtiu ce pot face shi cum pot rezolva problema. Deasemenea ash dori sa shtiu ce se intampla in caz de neprezentare la proces daca v-a exista unul, daca se poate obtzine un avocat ce ofera servicii gratuit shi cum se procedeaza. Sunt recunoscatoare pentru atentzia oferita! Multumesc! Alexandra A.

lukacs [07-09-2009]
se poate prezenta o persoana din fam dvs care sa mentioneze ca nu sunteti in tara si nu va puteti prezenta ca sa nu primiti amenda pt neprezentare......daca nu va prezentati nu e nimic, cercetarea se va face in lipsa dvs. eventual faceti si un raspuns in scris prin care relatatyi faptele asa ca aici cum s-au intamplat. dar in nici un caz nu dati nici un banut inante de incetarea cercetarii si a eventualului proces......ei pe asta se bazeaza.....lasati-i sa astepte lungul drum de solutionare a plangerii penale si daca se dovedeste ca ei au dreptate veti plati ce spune instanta nu ce cer ei......dar aveti sanse mari sa nu firi obligat la nimic. dar aparati-va cu tot ce aveti si asta in scris.libertystory [07-09-2009]
Buna ziua, In primul rand, daca domnul are certificat medico -legal, dinc are sa rezulte faptul ca a suferit leziun ice necesitau mai mult de 22 zile de spitalizare, -certificat legal nu ilegal, inseamna ca , este foarte probABI LSA FACETI PUSCARIE. DACA NU, URMEAZA UN PROCES IN CARE DUMNEAVOASTRA TREBUIE SA VENITI CU PROBE, MARTORI, DECLARATIILE MAROTILOR, DINC ARE SA REZULTE CA NU L-ATI ATACAT, LOVIT, AMENINTAT, NU I-ATI PROVOCAT NICIO LEZIUNE.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual Penal

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
21 useri online

Useri autentificati: