DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
incredintarea minorului

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Marghita
Data: 07-09-2009

Titlu/Subiect: incredintarea minorului
Cum ar trebui sa procedez sa castig incredintarea copilului meu, in varsta de 5 ani, nascut in afara casatoriei? Precizez ca am locuit impreuna cu mama acestuia pana ce am fost dat afara din casa de catre proprietara imobilului, mama concubinei mele. Dupa ce am luat atatia bani imprumut100 mil.) si am pus la punct camera in care locuiesc copiii meicel de/al doilea copil este nou/nascut)ca sa le fac conditii de trai si dupa ce i-am luat pe nume, acum sunt aruncat afara si bun de plata. Datoriile au ramas pe capul meu, nu ma lasa sa vad nici copiii...Locuiesc cu mama si sora mea, care e profesoara si incerc sa-mi gasesc un loc de munca. As dori niste sfaturi utile cum as putea s-o obtin pe fiica mea de 5 ani, in conditiile in care traieste mereu intr-un stres continuu in acea casa datorita scandalurilor repetate facute de bunica copiilor, proprietara imobilului. Nu pot spera sa-mi recuperez banii investiti in imobil, dar pot sa-mi recuperez TV-ul, canapeaua si alte bunuri ramase acolo in conditiile in care ele nu vor sa-mi dea actele cu care le-am cumparat si nici nu vor sa recunoasca ca sunt ale mele? Se pot imparti copiii? Sora mea, profesoara, ma poate ajuta cu cresterea copilului. Ce trebuie sa fac sa dovedesc ca eu si sora mea i-am putea da o educatie mai buna si sa-mi scot copilul din stresul in care este? La ce varsta copilul poate sa aleaga parintele cu care sta? Doresc un raspuns cuprinzator care sa ma lamureasca cum sa procedez.

carpatina [07-09-2009]
stimate domnule, numai de la varsta de 10 ani instanta poate tine cont de dorinta minorului. Daca sotia nu va lasa sa vizitati minorii, aveti calea deschisa spre lege. Dati-o in judecata si rugati instanta sa dea o hotarare prin care sa stabileasca custodia minorei de 5 ani in favoarea dvs si dreptul de a vizita celalalt minor saptamanal sau lunar... cum doriti dvs. Dintr-un astfel de proces, oricum nu veti iesi cu mana goala: ceva tot veti obtine: ori copila si dreptul de vizita ptr celalalt minor, ori cel putin dreptul de a vizita ambii minori.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
12 useri online

Useri autentificati: