DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente
Cursuri Lupu&Partners

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English

(P)Scoala de Muzica PianoForte, cursuri de canto, pian si vioara pentru copii si adulti

(P)Cursuri de Limbi Straine
(P)Traduceri si Interpretariat

Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
dreptul la vizita

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: lugoj
Data: 02-03-2009

Titlu/Subiect: dreptul la vizita
Buna,ma numesc Angelica si as avea o intrebare legata de dreptul la vizita.Sotul meu are o fiica in varsta de 7ani dintr-o casatorie anterioara si a castigat dreptul in instanta de a o lua ac in prima si a treia sambata din luna de la ora 11 pana duminica la ora 6 si in vacanta de vara 2saptamani.Am dorii sa stim daca am intenta din nou proces am putea sa o luam mai mult pe fata la noi?nu stiu sa fie si in tipul vacantelor de vara,primavara,mai mult in vacanta de vara? mentiones ca fata este terorizata de mama numai cand o vede e strada cand este cu noi in masina se panicheaza!nu mai intru in detalii ca nu are rost am dori sa stim daca am avea vreo sansa sa marim perioada de zile de vizita? va multumim

carpatina [02-03-2009]
este lipsita de bun simt postarea av.Iorgulescu.----------- stimata doamna,sotul dvs desigur se poate adresa si fara avocat cu o cerere catre instanta prin care sa solicite sa horatasca ca fiica sa poata locui la dvs si mama ei sa obtine dreptul de vizita. Va trebui sa dovediti ca aveti conditii mai bune decat poate mama ei sa/i ofere, precum si faptul ca la sotul dvs interesele minorei sunt respectate si indeplinite, pe cand la mama nu.carpatina [02-03-2009]
puteti cere instantei sa vina intr/o cercetare locala adica sa vina instanta la dvs acasa si sa vada conditiile si apoi sa faca o cercetare locala si la domiciliul mamei.carpatina [02-03-2009]
este lipsita de bun simt postarea av.Iorgulescu.----------- stimata doamna,sotul dvs desigur se poate adresa si fara avocat cu o cerere catre instanta prin care sa solicite sa horatasca ca fiica sa poata locui la dvs si mama ei sa obtine dreptul de vizita. Va trebui sa dovediti ca aveti conditii mai bune decat poate mama ei sa/i ofere, precum si faptul ca la sotul dvs interesele minorei sunt respectate si indeplinite, pe cand la mama nu.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematicaCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
100 useri online

Useri autentificati: