DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG 7/2014 pentru stabilirea mecanismului financiar necesar punerii in aplicare a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane euro acordat de Romania Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 28 aprilie 2010, si a protocolului aditional la acesta, semnat la Chisinau la 23 septembrie 2010, si a celui de-al doilea Protocol aditional la Acord, semnat la Bucuresti la 10 august 2011 si la Chisinau la 16 august 2011Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 126 din 20 februarie 2014

Situatia extraordinara si urgenta reglementarii prevazute de art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, sunt determinate de necesitatea implementarii Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010, si a protocolului aditional la acesta, semnat la Chisinau la 23 septembrie 2010, ratificat de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 12/2011, precum si a celui de-al doilea Protocol aditional la Acord, semnat la Bucuresti la 10 august 2011 si la Chisinau la 16 august 2011, ratificat de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 66/2012.

Avand in vedere ca pana in prezent din cuantumul contributiei prevazute la art. 3 alin. (1) din Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010, doar pentru derularea proiectului "Conducta de interconectare a Sistemului national de transport gaze din Romania cu Sistemul de transport gaze din Republica Moldova pe directia Iasi (Romania) Ungheni (Republica Moldova)" au fost alocate sume,
pentru a fi implementate proiecte convenite de comun acord intre cele doua autoritati de coordonare nationala, in toate domeniile de cooperare prevazute de art. 4 alin. (1) din Acord,
tinand cont ca aceste elemente constituie situatii extraordinare si de urgenta, a caror reglementare nu poate fi amanata,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1
(1) In termen de 10 zile de la data aprobarii programului anual de cooperare si a proiectelor convenite de comun acord intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, in baza Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010, denumit in continuare Acordul, a Protocolului aditional la acesta, semnat la Chisinau la 23 septembrie 2010, ratificate prin Legea nr. 12/2011, si a celui de-al doilea Protocol aditional la Acord, semnat la Bucuresti la 10 august 2011 si la Chisinau la 16 august 2011, ratificat prin Legea nr. 66/2012, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania, vireaza contributia financiara Guvernului Republicii Moldova in contul comunicat de acesta.

(2) Contravaloarea in lei a contributiei financiare prevazute la alin. (1) se asigura de Guvernul Romaniei prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in limita creditelor bugetare aprobate anual cu aceasta destinatie, fara a depasi valoarea proiectelor finantate potrivit Acordului.
(3) Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice vireaza suma in euro la cursul de schimb al institutiei de credit prin care se efectueaza schimbul valutar si transferul.

Art. 2
(1) Reprezentantii autoritatilor de coordonare nationala ale celor doua tari, asa cum au fost desemnate potrivit Acordului, se reunesc semestrial, alternativ, in Romania si Republica Moldova, in vederea monitorizarii implementarii proiectelor incluse in programul anual de cooperare si acceptate la finantare de catre cele doua guverne.
(2) Sumele virate Guvernului Republicii Moldova raman la dispozitia acestuia pe perioada de implementare a programului si se justifica la reuniunile semestriale de monitorizare.
(3) Sumele virate de Guvernul Romaniei catre Guvernul Republicii Moldova si ramase neutilizate la finele perioadei de valabilitate a Acordului se utilizeaza pentru continuarea proiectelor si activitatilor convenite in perioada de valabilitate a Acordului, pana la executarea lor integrala, potrivit art. 7 alin. (6) din Acord.