DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG 67/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Ordonanta de urgenta 67/2010Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 2 iulie 2010

Avand in vedere intrarea in vigoare la 4 iulie 2010 a anumitor prevederi din Directiva 2007/23/CE privind introducerea pe piata a articolelor pirotehnice, transpusa prin Hotararea Guvernului nr. 612/2010 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate a articolelor pirotehnice si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata, elaborata in temeiul art. 5 si al anexei nr. 1 din Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor, cu modificarile si completarile ulterioare, este necesara modificarea in regim de urgenta a actualului cadru legislativ national reglementat de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul acestor problematici, pentru a se asigura ca nu exista bariere in calea liberei circulatii a acestor produse si, prin urmare, o limitare a comertului sau contradictii intre directivele mentionate si aceasta lege. In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. I
Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 298 din 28 decembrie 1995, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, alineatul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"In sensul prezentei legi, prin materii explozive se intelege explozivii de uz civil (de exemplu, amestecuri explozive, emulsii explozive, mijloace de initiere, fitile detonante, fitile de siguranta, fitile de aprindere, capse electrice, capse pirotehnice, tuburi de soc, relee detonante) si articolele pirotehnice."

2. La articolul 1, alineatul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Prezenta lege nu aduce atingere regimului juridic al explozivilor de uz civil, astfel cum este reglementat in Hotararea Guvernului nr. 207/2005 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate ale explozivilor de uz civil si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata si in Hotararea Guvernului nr. 612/2010 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate a articolelor pirotehnice si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata."

3. La articolul 31, alineatul 2^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an."

4. La articolul 31, dupa alineatul 2^1 se introduce un nou alineat, alineatul 2^2, cu urmatorul cuprins:
"Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoanele cu varsta sub limita prevazuta de lege, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an."

5. In cuprinsul prezentei legi, sintagma "obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice si pentru scopuri tehnice pe baza de amestecuri pirotehnice" se inlocuieste cu sintagma "articole pirotehnice".

Art. II
Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata 2014
Legea 267/2010 privind aprobarea OUG 67/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Lege nr. 267/2010
Concurs de admitere la INM si Magistratura 2015. Proba 3. Interviul. Etica si deontologie judiciara
Cristi Danilet

Pret: 54.9 lei
46.7 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
52 useri online

Useri autentificati: