DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG 65/2011 privind modificarea Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004. Ordonanta de urgenta nr. 65/2011Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 457 din 30 iunie 2011

Justificarea urgentei rezulta din faptul ca in conformitate cu art. 64 alin. (3) din Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, "Cuantumul tarifului anual si al tarifului de livrare a apei pentru irigatii aprobat se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea IV, pana la data de 31 august a fiecarui an, pentru sezonul de irigatii a anului urmator".
De asemenea, mentionam ca Legea nr. 138/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este lege organica si nu poate fi modificata decat prin ordonanta de urgenta sau lege, iar termenul impus de lege pentru publicarea tarifelor nu poate fi respectat daca nu se adopta prezentul act normativ.
Prin Legea nr. 281/2010 pentru abrogarea unor reglementari din domeniul ajutorului de stat in agricultura si pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010 activitatea de irigatii nu mai beneficiaza de ajutoare de la bugetul de stat. Cu toate acestea, conform art. 63 alin. (2) din Legea nr. 138/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este prevazut ca din tariful de livrare a apei pentru irigatii sa se suporte cel mult 50% din cheltuielile cu salarizarea personalului si din cheltuielile administrative ale sediului central, ale sediilor sucursalelor, precum si alte asemenea cheltuieli, de la bugetul de stat. Aceasta prevedere este in contradictie cu angajamentul asumat de Romania de eliminare a subventiilor operationale pentru irigatii.
Pentru corelarea prevederilor actuale cu schimbarile intervenite ca urmare a eliminarii subventiilor datorate abrogarii, prin Legea nr. 281/2010, a art. 68 si 69 din Legea nr. 138/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru respectarea prevederilor Tratatului de aderare ratificat prin Legea nr. 157/2005, se propune eliminarea prevederilor referitoare la suportarea de la bugetul de stat a cel mult 50% din cheltuielile cu salarizarea personalului si din cheltuielile administrative ale sediului central, ale sediilor sucursalelor, precum si alte asemenea cheltuieli.
Cuantumul tarifelor reactualizate rezultate din eliminarea subventiilor de la bugetul de stat se avizeaza de consiliile de unitate de administrare formate din reprezentantii beneficiarilor si, dupa aprobarea acestora de catre Consiliul de administratie al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a. Dupa publicare, tarifele reactualizate se folosesc pentru incheierea contractelor de livrare a apei pentru irigatii. Contractele incheiate in temeiul art. 56 din Legea nr. 138/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, au clauze anuale de renegociere, prin urmare adoptarea prezentului proiect de act normativ duce la corelarea prevederilor contractuale cu normele referitoare la eliminarea subventiilor.
Neadoptarea prezentului act normativ ar avea drept consecinta neincheierea contractelor dintre beneficiarii irigatiilor cu Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, ceea ce ar conduce la neirigarea culturilor, cu consecinte grave asupra sigurantei alimentare.
In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic
Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 88 din 13 februarie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Articolul 60 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 60
Structura tarifului anual, a tarifului pentru livrarea apei pentru irigatii si a tarifului sezonier, modalitatea de ajustare periodica a acestora, termenul de aducere la cunostinta beneficiarilor a cuantumului acestor tarife, termenul de incheiere a contractelor multianuale si termenul de plata de catre beneficiari a tarifului anual se stabilesc prin normele metodologice privind calculul si plata tarifelor pentru serviciile de imbunatatiri funciare, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale."

2. La articolul 63, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Tariful de livrare a apei pentru irigatii va acoperi costul apei, costurile de transport al apei de la sursa sau priza la punctul de livrare a apei pentru irigatii, prin intermediul infrastructurii de irigatii din domeniul public si domeniul privat al statului, aflata in administrarea Administratiei. Costurile de transport includ cheltuielile administrative si cele cu energia electrica si termica pentru pomparea apei, cele cu salarizarea personalului, cheltuielile administrative ale sediului central, ale sediilor sucursalelor, precum si alte asemenea cheltuieli. Tariful de livrare a apei pentru irigatii nu cuprinde costurile de intretinere si reparatii, care se acopera din tariful anual."
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 269/2015 privind aprobarea OUG 4/2015 pentru modificarea OUG 82/2011 privind unele masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare
OUG 79/2013 privind modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, pentru completarea OUG 82/2011 privind unele masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare, precum si pentru modificarea literei e) a alineatulu
Hotarare nr. 9/2010 referitoare la raportul Comisiei parlamentare de ancheta privind situatia sistemelor de irigatii, precum si a altor sectoare de imbunatatiri funciare
OUG nr. 39/2009 privind unele masuri de crestere a suprafetei contractate pentru irigatii. Ordonanta de urgenta nr. 39/2009
Noul Cod de procedura civila. Jurisprudenta rezumata
Mihail C. Barbu

Pret: 64.9 lei
55.17 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
73 useri online

Useri autentificati: