DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

OUG 2/2011 pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei. Ordonanta 2/2011Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 79 din 31 ianuarie 2011

Prin adoptarea la sfarsitul anului 2010 a Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei a fost instituita o noua alocatie familiala care reprezinta rezultatul consolidarii a doua alocatii anterioare, respectiv alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, aprobata cu completari prin Legea nr. 41/2004, cu modificarile ulterioare, care s-a abrogat.
Pentru cele doua alocatii mentionate plata dreptului se efectua in luna curenta pentru luna curenta, iar prin abrogarea acestora si instituirea unei alte alocatii, familiile sarace cu copii care beneficiau anterior de alocatia familiala complementara sau de alocatia de sustinere pentru familia monoparentala vor ramane pentru o perioada fara aceasta sursa de venituri destinata cresterii copiilor.
Alocatia pentru sustinerea familiei, potrivit Legii nr. 277/2010 se acorda, ca drept, cu luna urmatoare depunerii cererii, aceasta insemnand ca cel putin in luna ianuarie 2011 familiile sarace cu copii nu vor beneficia de nicio forma de sprijin similara.
Astfel s-a ajuns in situatia ca persoanele care anterior beneficiau de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 105/2003, aprobata cu completari prin Legea nr. 41/2004, cu modificarile ulterioare (alocatii care se acordau in luna curenta pentru luna curenta), si care urmau sa beneficieze si de cele ale Legii nr. 277/2010 (alocatie care se acorda in luna urmatoare celei a depunerii cererii) sa nu poata beneficia de posibilitatea de a le fi acordat dreptul in luna ianuarie 2011.
Tinand cont de grupul-tinta vizat, in vederea crearii posibilitatii ca toate persoanele indreptatite sa poata beneficia de prevederile Legii nr. 277/2010 incepand cu luna ianuarie 2011, in considerarea faptului ca elementele sus-mentionate ating nivelul de trai al categoriilor de beneficiari si vizeaza un interes public, aceasta constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, si impune adoptarea de masuri imediate pe calea ordonantei de urgenta.
In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic
Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 889 din 30 decembrie 2010, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 16, alineatele (1) si (2) vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 16
(1) In vederea verificarii indeplinirii de catre solicitant a conditiilor de acordare a alocatiei, primarul dispune, in mod obligatoriu, evaluarea socioeconomica a familiei, prin ancheta sociala.
(2) Ancheta sociala se efectueaza, in termen de maximum 10 zile de la data inregistrarii cererii, de catre personalul serviciului public de asistenta sociala din subordinea consiliului local sau, dupa caz, de catre personalul din compartimentul cu atributii in domeniul asistentei sociale din aparatul de specialitate al primarului."

2. Articolul 18 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 18
Dreptul la alocatie se acorda incepand cu luna inregistrarii/depunerii cererii."

3. Articolul 20 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 20
Plata drepturilor pentru alocatie se asigura de catre agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale, incepand cu luna urmatoare celei pentru care s-a stabilit dreptul, prin decizie a directorului."
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
18 useri online

Useri autentificati: