DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 5202/2009 pentru dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005-2008, la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditatePublicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 638 din 28 septembrie 2009

In conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate,
in baza Hotararii Guvernului nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor/programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii,
ministrul educatiei, cercetarii si inovarii emite prezentul ordin.

Art. 1
Se aproba Metodologia privind dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 20052008, la formele de invatamant la distanta (IDD) si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 3
Prevederile prezentului ordin vor fi duse la indeplinire de catre Directia generala invatamant superior din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, precum si de catre Universitatea Spiru Haret din Bucuresti si institutiile de invatamant superior acreditate.


Anexa - Metodologie privind dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005-2008, la formele de invatamant la distanta (IDD) si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate


Art. 1
In conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, studentii inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 20052008, la specializari/programe de studii organizate la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa, au dreptul de a continua studiile prin trecere la specializari/ programe de studii similare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu.

Art. 2
(1) Recunoasterea perioadei de studii parcurse anterior si stabilirea anului de studii in care se inmatriculeaza studentii prevazuti la art. 1 se realizeaza pe baza situatiei scolare a studentilor, eliberata de Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, si a analizei comparative a planurilor de invatamant si creditelor de studii transferabile ale specializarilor/programeior de studii de licenta respective.
(2) Analiza documentelor necesare recunoasterii pentru continuarea studiilor este realizata de catre o comisie numita de decanul facultatii in cadrul careia studentii solicita sa isi continue studiiie.
(3) In urma analizei documentelor, comisia intocmeste avizul de continuare a studiilor, care este discutat si aprobat de consiliul profesoral al facultatii.
(4) Consiliul profesoral poate solicita examinari suplimentare pentru studentii prevazuti la art. 1, in vederea eliminarii diferentelor constatate intre planurile de invatamant si/sau creditele de studii transferabile aferente.
(5) Lista aprobata de consiliul profesoral este transmisa rectorului institutiei de invatamant superior pentru emiterea deciziei de inmatriculare.

Art. 3
Dupa inmatriculare studentii se conformeaza procesului didactic si regulamentelor universitatii in care isi continua studiile.

Art. 4
Pentru absolventii Universitatii Spiru Haret din Bucuresti care se inscriu pentru programe de masterat la alte universitati, verificarea documentelor de studii este in responsabilitatea universitatii primitoare. Acestea pot solicita Universitatii Spiru Haret documente clarificatoare privind actele de studii.

Art. 5
(1) Dupa finalizarea alegerilor in conformitate cu dispozitiile art. 1 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 si ale Legii invatamantului nr. 84/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare, Universitatea Spiru Haret va primi aprobarea de a folosi stampila cu antetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
(2) Pana la dobandirea stampilei cu antetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului 2009, pe documentele de studii eliberate de Universitatea Spiru Haret din Bucuresti poate sa fie utilizata stampila cu antetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
33 useri online

Useri autentificati: