DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 287/2009 privind aprobarea cotelor de recolta pentru speciile de fauna de interes cinegetic, la care vanarea este permisa, pentru sezonul de vanatoare 15 mai 2009 - 14 mai 2010

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 321 din 14 mai 2009

MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE

Vazand Avizul Ministerului Mediului nr. 10.917/DLB din 5 mai 2009,
vazand Scrisoarea nr. 7244 din 3 aprilie 2009 a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
vazand Referatul de aprobare nr. 253178 din 30 aprilie 2009,
in baza prevederilor art. 6 alin. (1) lit. f) si art. 9 alin. (2 ) din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza art. 7 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,
ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

Art. 1
Se aproba cotele de recolta pentru speciile de fauna de interes cinegetic, la care vanarea este permisa, pentru sezonul de vanatoare 15 mai 2009-14 mai 2010, prevazute in anexele nr. 1-7 (anexele 1-7 se publica ulterior in Monitorul Oficial Partea I, nr. 318bis, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome Monitorul Oficial, Bucuresti, sos Panduri nr. 1).

Art. 2
(1) Pentru prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii situatiei epidemiologice a pestei porcine clasice se aproba recoltarea la nivelul intregii tari a unui numar de 3120 de exemplare de purcei de mistret (cu varsta pana la un an), suplimentar cotelor de recolta prevazute in anexa nr. 2.
(2) Repartizarea pe judete a exemplarelor prevazute la alin. (1) este prevazuta in anexa nr. 7, iar distribuirea acestora pe gestionari si fonduri cinegetice se realizeaza de catre inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare impreuna cu gestionarii fondurilor cinegetice.

Art. 3
(1) Cotele de recolta aprobate prin prezentul ordin se realizeaza pentru fiecare specie si pentru fiecare fond cinegetic, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii, urmarindu-se conservarea biodiversitatii faunei cinegetice si pastrarea echilibrului ecologic.
(2) Cu respectarea cotelor de recolta, numarul maxim de exemplare din speciile ciocarlie (Alauda arvensis) si prepelita (Coturnix coturnix) ce se pot recolta intr-o zi, de catre fiecare vanator inscris in autorizatia de vanatoare, este de 100, respectiv 50.

Art. 4
Cotele de recolta aprobate prin prezentul ordin, pentru fiecare specie si pentru fiecare fond cinegetic, devin obligatoriu de realizat si de catre gestionarii carora le-a fost atribuit dreptul de a gestiona fauna cinegetica, din fondurile cinegetice in cauza, in cursul sezonului de vanatoare 20092010, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii, urmarindu-se conservarea biodiversitatii faunei cinegetice si pastrarea echilibrului ecologic.

Art. 5
Cotele de recolta aprobate prin prezentul ordin, pentru fiecare specie si pentru fiecare fond cinegetic, pentru institutiile de invatamant care au discipline de studiu vanatul si vanatoarea si pentru institutiile publice care au ca obiect de activitate cercetarea stiintifica in domeniul cinegetic, pot fi realizate in proportie de 50% si cu vanatori, altii decat elevii si studentii, respectiv personalul tehnic de vanatoare angajat al acestor institutii, in vederea obtinerii de venituri necesare unei bune gestionari, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii, urmarindu-se conservarea biodiversitatii faunei cinegetice si pastrarea echilibrului ecologic.

Art. 6
Pe fondurile de vanatoare care se suprapun ariilor naturale protejate, cotele de recolta aprobate prin prezentul ordin se realizeaza pe suprafetele din fondurile de vanatoare unde practicarea vanatorii este admisa potrivit legii.

Art. 7
(1) In situatii temeinic justificate, impuse de modificarea conditiilor ecologice din cuprinsul fiecarui fond cinegetic si a miscarilor naturale de efective, in cursul sezonului de vanatoare 2009-2010, la solicitarea gestionarilor fondurilor cinegetice, inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare analizeaza si aproba, pe baza documentelor de constatare, reasezarea, intre fonduri cinegetice, a cotelor de recolta aprobate prin prezentul ordin.
(2) Inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare vor inainta organismului de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, lunar, situatia actualizata a aprobarilor de reasezare a cotelor de recolta, emise in baza prevederilor alin. (1).

Art. 8
(1) In cazul efectuarii, in cursul sezonului de vanatoare 2009-2010, a unor actiuni de populare a fondurilor cinegetice cu specii de vanat sedentar, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale analizeaza si aproba, dupa caz, cu viza inspectoratelor teritoriale de regim silvic si de vanatoare, la solicitarea gestionarilor fondurilor cinegetice, suplimentarea cotelor de recolta aprobate initial pentru speciile de vanat care au facut obiectul actiunilor de populare.
(2) Eventualele solicitari formulate de gestionarii fondurilor cinegetice pentru suplimentarea, respectiv reducerea cotelor de recolta aprobate la nivel de gestionar potrivit prevederilor prezentului ordin se solutioneaza de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale in baza rapoartelor intocmite de inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare.

Art. 9
(1) Exemplarele de mistret care produc pagube culturilor agricole sau silvice se recolteaza in afara perioadei legale de vanare, prin metoda la panda, cu personalul tehnic de specialitate al gestionarului fondului cinegetic pe suprafata caruia se produc pagubele, in baza aprobarii inspectoratului teritorial de regim silvic si de vanatoare in raza caruia se afla fondul cinegetic, la solicitarea scrisa a gestionarului.
(2) Aprobarea inspectoratului teritorial de regim silvic si de vanatoare se acorda dupa verificarea veridicitatii solicitarii, pe teren, iar exemplarele recoltate se scad din cota de recolta.

Art. 10
(1) Trofeele apartinand exemplarelor recoltate in conditiile prezentului ordin se evalueaza conform Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 418/2005 pentru aprobarea metodologiei de evaluare a trofeelor de vanat, in conformitate cu metodologia Consiliului International de Vanatoare si Protectie a Vanatului.
(2) Comisiile de evaluare se stabilesc prin decizie a conducatorului executiv al gestionarului fondului cinegetic.
(3) Din comisiile prevazute la alin. (2) face parte si un reprezentant de specialitate al inspectoratului de regim silvic si de vanatoare pe a carui raza de activitate este situat fondul cinegetic din care provin trofeele de vanat.

Art. 11
Controlul aplicarii prevederilor prezentului ordin se asigura de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, prin structurile sale.

Art. 12
Anexele nr. 1-7 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 13
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
OUG 60/2015 pentru suspendarea prevederilor art. 23 alin. (1) lit. c) si k) din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006
Legea 149/2015 privind modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Lege nr. 149/2015
Legea 240/2013 pentru realizarea capabilitatii operationale aeriene cuprinse in Faza 1 a Etapei de tranzitie initiala a Conceptiei de realizare graduala a capabilitatii de aparare aeriana in cadrul programului Avion multirol al Fortelor Aeriene. Lege
Ordin nr. 862/2010 pentru aprobarea infiintarii Consiliului National de Vanatoare
Ordin 536/2009 pentru aprobarea Listei raselor de caini admise la vanatoare in Romania
Lege nr. 152/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
29 useri online

Useri autentificati: