DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordinul M.132/2012 privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator, pe timp de pace, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, avansarea in grad a veteranilor de razboi, precum si inaintarea in gradul urmator a fostelor cadre militare active indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944 31 decembrie 1961Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 747 din 6 noiembrie 2012

MINISTERUL APARARII NATIONALE

Avand in vedere prevederile art. 45, 47, 53, 61, 64, 67 si 97 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 15 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 4 din Legea nr. 226/2011 privind reparatiile morale si materiale pentru fistele cadre militare active, indepartate abuziv din armata in perioada 24 august 1944 31 decembrie 1961, ale art. 57 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, cu modificarile si completarile ulteioare, si ale art. 23 din Legea nr. 355/2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi,
in temeiul art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, cu modificarile ulterioare,
ministrul apararii nationale emite prezentul ordin.


Capitolul I - Dispozitii generale


Art. 1
(1) Acordarea gradelor in rezerva se face potrivit prevederilor art. 45 si 47 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 57 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in rezerva se face potrivit prevederilor art. 45, 53, 61, 64 si 97 din Legea nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 56 si 57 din Legea nr. 446/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 2
Acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in retragere se face numai pentru cele a caror provenienta se incadreaza in prevederile art. 42 din Legea nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu dispozitiile art. 67 din aceeasi lege.

Art. 3
Avansarea in grad a veteranilor de razboi se face potrivit prevederilor art. 15 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.


Art. 4
Inaintarea in gradul urmator a fostelor cadre militare active, combatante in randurile armatei regale romana, indepartate abuziv din armata, se face potrivit prevederilor art. 4 din Legea nr. 226/2011 privind reparatiile morale si materiale pentru fostele cadre militare active, indepartate abuziv din armata in perioada 24 august 1944 31 decembrie 1961.


Capitolul II - Acordarea gradelor in rezerva si inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in rezerva


Art. 5
(1) Acordarea gradelor in rezerva si inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in rezerva se realizeaza pe baza propunerilor formulate de:
a) centrele militare, in raport cu nevoile fortelor armate si competentele teritoriale pentru constituirea rezervei generale si operationale sau ca urmare a solicitarilor primite de la marile unitati si unitatile din raza lor de responsabilitate, precum si de la structurile asociative ale cadrelor militare in rezerva organizate teritorial, care nu au structura de reprezentare la nivel national;
b) Directia personal si mobilizare din Statul Major General, ca urmare a solicitarilor primite de la sefii structurilor centrale si ai structurilor subordonate nemijlocit ministrului apararii nationale, sefii statelor majore ale categoriilor de forte ale armatei si comandantii comandamentelor de arma, precum si centralizat, de la structurile asociative ale cadrelor militare in rezerva carfe au structura de reprezentare la nivel national.
(2) Propunerile structurilor prevazute la alin. (1) lit. b) trebuie sa fie avizate de catre centrele militare pe raza carora au domiciliul cadrele militare in rezerva.
(3) In anul in care sunt propuse pentru inaintarea in gradul urmator, pentru respectivele cadre militare in rezerva se intocmesc aprecieri de serviciu.

Art. 6
(1) Directia personal si mobilizare din Statul Major General centralizeaza si analizeaza propunerile si le inainteaza ierarhic, pentru aprobare, potrivit prevederilor art. 45 lit. a), c) si f) din Legea nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Propunerile inaintate potrivit prevederilor art. 45 lit. a) din Legea nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, se promoveaza, pentru aprobare, prin Directia management resurse umane.

Art. 7
(1) Inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in rezerva din grupele de evidenta ale celorlalte institutii cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale se realizeaza de catre acestea, potrivit normelor proprii.
(2) Centrele militare actualizeaza evidenta militara, in baza informarilor primite de la structurile teritoriale ale institutiilor prevazute la alin. (1), din raza lor de responsabilitate.

Art. 8
(1) Cadrele militare in rezerva pot fi inaintate in gradul urmator la termen sau in mod exceptional.
(2) Inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in rezerva, la termen, se realizeaza cu prilejul zilei de 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei si cu ocazia Zilei rezervistului militar.
(3) Cadrele militare in rezerva pot fi inaintate in gradul urmator, in mod exceptional, in tot cursul anului.
(4) Cadrele militare in rezerva care, potrivit dispozitiilor art. 64 din Legea nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, savarsesc fapte de eroism si acte exemplare de curaj, in executarea unor misiuni in tara sau in afara teritoriului statului roman ori in alte situatii, pot fi inaintate in gradul urmator, in mod exceptional, chiar daca nu indeplinesc conditiile prevazute la art. 61 din aceeasi lege.


Capitolul III - Acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in retragere


Art. 9
Acordarea gradelor/inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in retragere se realizeaza pe baza propunerilor formulate de catre:
a) structuri din cadrul Ministerului Apararii Nationale sau institutii si autoritati publice care au atributii la mobilizare si razboi;
b) organizatii neguvernamentale pentru membrii proprii care au calitate de cadre militare in retragere.

Art. 10
(1) Propunerile privind acordarea gradelor/inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in retragere se centralizeaza si se analizeaza de catre Directia calitatea vietii personalului din Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si informare publica, ce le promoveaza, pentru aprobare, prin Directia management resurse umane, potrivit prevederilor art. 67 din Legea nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Analiza propunerilor se realizeaza pe baza Criteriilor privind analizarea situatiei cadrelor militare in retragere, in vederea acordarii gradelor/inaintarii in gradul urmator si a Grilei de evaluare a competentei si meritelor coloneilor/comandorilor in retragere propusi a li se acorda gradul de general de brigada/similar in retragere, prevazute in anexa nr. 1.
(3) Acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator a cadrelor militare in retragere se pot face cu prilejul unor evenimente importante din istoria patriei si fortelor armate ale Romaniei, dupa cum urmeaza:
a) 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei;
b) 9 Mai Ziua Independentei de Stat a Romaniei, Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial si Ziua Uniunii Europene;
c) 25 Octombrie Ziua Armatei Romaniei.


Capitolul IV - Avansarea in grad a veteranilor de razboi


Art. 11
Avansarea in grad a veteranilor de razboi se realizeaza pe baza propunerilor formulate de catre structurile asociative ale veteranilor de razboi, legal constituite.

Art. 12
(1) Propunerile privind avansarea in grad a veteranilor de razboi se centralizeaza si se analizeaza de catre Directia calitatea vietii personalului din Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si informare publica si se promoveaza, pentru aprobare, prin Directia management resurse umane, potrivit prevederilor legale.
(2) Analiza propunerilor privind avansarea in grad a veteranilor de razboi se realizeaza pe baza Criteriilor privind analizarea situatiei veteranilor de razboi in vederea avansarii in grad, prevazute in anexa nr. 2.
(3) Avansarea in grad a veteranilor de razboi se poate face cu prilejul zilei de 9 Mai Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial.


Capitolul V - Inaintarea in gradul urmator a fostelor cadre militare active, combatante in randurile armatei regale romane, indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944 31 decembrie 1961


Art. 13
Propunerile privind inaintarea in gradul urmator a fostelor cadre militare active, combatante in randurile armatei regale romane, indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944 31 decembrie 1961 se centralizeaza si analizeaza de catre Directia calitatea vietii personalului din Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si informare publica si se promoveaza pentru aprobare, prin Directia management resurse umane, potrivit prevederilor legale.

Art. 14
Inaintarea in gradul urmator a persoanelor prevazute la art. 13 se poate face in tot cursul anului, la propunerea comisiei prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 226/2011.


Capitolul VI - Dispozitii tranzitorii si finale


Art. 15
Acordarea gradului si inaintarea in gradul urmator sau avansarea in grad, dupa caz, pana la gradul de colonel/similar, pentru categoriile de cadre militare care fac obiectul prezentului ordin, se pot efectua si in alte situatii, in conditiile legii si potrivit competentelor in domeniu.

Art. 16
(1) Nu fac obiectul acordarii gradelor/inaintarii in gradul urmator sau avansarii in grad, dupa caz, cadrele militare care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate ori care au adus atingere demnitatii, prestigiului si normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare, inainte sau dupa trecerea lor in rezerva/retragere.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) cadrele militare prevazute la art. 13 si 17, in privinta condamnarilor din motive politice, precum si celelalte cadre militare care au fost reabilitate ori ale caror fapte au fost gratiate ori amnistiate, pentru infractiuni care nu au avut legatura cu serviciul.

Art. 17
Prevederile prezentului ordin se aplica si altor cadre militare care au beneficiat de legi cu caracter reparatoriu.

Art. 18
Seful Directiei personal si mobilizare din Statul Major General si seful Directiei calitatea vietii personalului din Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si informare publica pot emite precizari pentru punerea in aplicare a prezentului ordin.

Art. 19
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 20
Prezentul ordin se publcia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA Nr. 1. - CRITERII privind analizarea situatiei cadrelor militare in retragere, in vederea acordarii gradelor/inaintarii in gradul urmator


1. Analizarea situatiei cadrelor militare in retragere in vederea acordarii gradelor/inaintarii in gradul urmator se face cu respectarea urmatoarelor criterii:
a) sa aiba merite deosebite pe plan national sau international, atat in timpul activitatii in armata, cat si dupa trecerea lor in rezerva/retragere;
b) sa nu mai fi beneficiat de inaintare in grad in ultimii 3 ani;
c) sa nu faca parte din organizatii interzise de legislatia romana;
d) sa nu fi fost trecuti in rezerva/retragere din motive disciplinare sau penale;
e) ofiterii sa fie absolventi ai unor institutii militare de invatamant cu durata de cel putin 2 ani, iar maistrii militari/subofitgerii propusi pentru trecerea in corpul ofiterilor sa fie absolventi ai liceului,cu bacalaureat;
f) pentru acordarea gradului de general de brigada/similar sa fi indeplinit, in activitate, cel putin un an o functie prevazuta cu grad de general/similar sau, dupa trecerea in rezerva, sa fi indeplinit functie de director sau superioara acesteia, in Ministerul Apararii Nationale;
g) sa atinga performanta minima de 80 de puncte pe Grila de evaluare a competentei si meritelor coloneilor/comandorilor in retragere propusi a li se acorda gradul de general de brigada/similar in retragere, cu conditia ca punctajul acordat pentru perioada cat au fost in activitae sa fie de cel putin 50 de puncte, iar cel aferent meritelor dupa trecerea in rezerva/retragere sa insumeze cel putin 30 de puncte.

2. Criteriile mentionate la pct. 1 sunt cumulative.

3. Structura care initiaza propunerea de acordare a gradului/inaintare in gradul urmtor are obligatia de a prezenta documentele care sa ateste indeplinirea criteriilor, odata cu promovarea propunerii, in copii certificate "Conform cu originalul", dupa cum urmeaza:
a) diploma/certificatul/adeverinta care atesta absolvirea studiilor;
b) livretul militar, actualizat de centrul militar;
c) cartea/buletinul de identitate;
d) cazierul judiciar;
e) recomandare care sa cuprinda si elemente privind meritele dupa trecerea in rezerva/retragere.

4. Constatarea neindeplinirii integrale a criteriilor stabilite atrage nepromovarea propunerii de acordare a gradului/inaintare in gradul urmator.

5. In categoria meritelor deosebite prevazute la pct. 1 lit. a) sunt incluse:
a) fapte si acte exemplare in plan profesional si social;
b) activitate deosebita in legatura cu domeniul militar sau cultural-stiintific:
- participare la actiuni militare in afara teritoriului national sau la misiuni cu potential ridicat de risc desfasurate pe teritoriul national;
- ranire in actiuni militare in afara teritoriului national sau in misiuni cu potential ridicat de risc desfasurate pe teritoriul national;
- realizarea unor studii sau alte lucrari de cercetare stiintifica sau pedagogica, cu valoare recunoscuta in domeniul militar, dupa trecerea in rezerva/retragere;
- alte activitati de natura sa contribuie la imaginea si prestigiul armatei;
c) activitae deosebita in cadrul unei structuri asociative a cadrelor militare in rezerva/retragere.

GRILA DE EVALUARE a competentei si meritelor coloneilor/comandorilor in retragere propusi a li se acorda gradul de general de brigada/similar in retragere


Nr
crt. Criterii                              Punctaj prevazut  Punctaj realizat Obs.
  A. Evaluarea meritelor pe timpul cat au fost cadre militare in activitate 
  (minimum 50 puncte)
1. Studiile militare sau civile
  - Insitutii militare sau civile de invatamant superior, 
   absolvite cu diploma de licenta (conditie obligatorie)          18 puncte
  - Cursuri postuniversitare cu durata de minimum 30 de zile         2 puncte   
   (cu aplicabilitate in domeniul militar)            pentru fiecare curs
  - Masterat (cu aplicabilitate in domeniul militar) sau Colegiul National 
   de Aparare                                4 puncte
  - Doctorat (cu aplicabilitate in domeniul militar)             7 puncte
2. Vechimea in randul cadrelor militare in activitate
  - cel putin 15 ani in anul trecerii in rezerva/retragere          15 puncte
  - pentru fiecare an in plus                         0,5 puncte
3. Stagiul in gradul de colonel
  - cel putin 3 ani                              5 puncte
  - pentru fiecare an in plus                         1 punct
4. Stadiul in functii prevazute cu gradul de general/similar
  - functie prevazuta cu gradul de general/similar              2 puncte
  - functie prevazuta cu gradul de general-maior/similar           4 puncte
  - functie prevazuta cu gradul de general-locotenent/similar         6 puncte
5. Calificativele obtinute in ultimii 5 ani de activitate
  - pentru fiecare calificativ "exceptional"                 2 puncte
  - pentru fiecare calificativ "foarte bun"                  1 punct
6. Participarea la actiuni militare
  - actiuni militare desfasurate in afara teritoriului national        5 puncte
   sau misiuni cu potential ridicat de risc, pe teritoriul national pentru fiecare an
  - ranire in actiuni militare in afara teritoriului national sau 
   in misiuni cu potential ridicat de risc, pe teritoriul national     10 puncte

TOTAL: minimum 50 puncte


  B. Evaluarea meritelor dupa trecerea in rezerva/retragere (minimum 30 puncte)
7. - Fapte si acte exemplare in plan profesional si social          20 puncte
  - Activitate deosebita in legatura cu domeniul militar           10 puncte
  - Activitate remarcabila in cadrul autoritatii publice/organizatiei 
   neguvernamentale care face propunerea (dupa cum rezulta din recomandarea 
   respectivei institutii)                         10 puncte
  - Activitate deosebita in conducerea centrala a unei structuri 
   asociative a cadrelor militare in rezerva/retragere           10 puncte
  - Activitate deosebita in conducerea filialei unei structuri asociative 
   a cadrelor militare in rezerva/retragere                 5 puncte
TOTAL: minimum 30 puncte
TOTAL GENERAL: minimum 80 puncte
Concluzie:ANEXA Nr. 2 - CRITERII privind analizarea situatiei veteranilor de razboi in vederea avansarii in grad


1. Analizarea situatiei veteranilor de razboi in vederea avansarii in grad se face cu respectarea urmatoarelor criterii generale:
a) sa fi participat pe front;
b) sa fi fost decorati cu ordine, cruci sau medalii ale Romaniei;
c) sa aiba o vechime in grad de cel putin 2 ani, cu exceptia cavalerilor Ordinului "Mihai Viteazul".

2. Pentru avansarea in grad de general/similar, sa aiba studii superioare, cu exceptia veteranilor de razboi absolventi ai unei scoli militare de ofiteri si care sunt decorati cu unul din Ordinele "Mihai Viteazul", "Steaua Romaniei" sau "Coroana Romaniei", precum si a celor care au fost raniti ori prizonieri de razboi.

3. Criteriile mentionate la pct. 1 si 2 sunt cumulative.

4. In cadrul derularii demersurilor privind avansarea in grad, se respecta urmatoarele ordine de prioritati:
a) cavalerii Ordinului "Mihai Viteazul";
b) marii mutilati, ranitii si invalizii de razboi;
c) veteranii de razboi care au fost cadre militare pe timpul razboiului;
d) veteranii de razboi care indeplinesc functii de conducere in structurile asociative ale veteranilor de razboi, inclusiv in cadrul filialelor judetene si municipale;
e) veteranii de razboi care au o contributie deosebita in cadrul structurilor asociative din care fac parte, inclusiv la nivelul filialelor judetene si municipale.

5. Structura care initiaza propunerea de avansare in grad are obligatia de a prezenta documentele care sa ateste indeplinirea criteriilor, odata cu promovarea propunerii, in copii certificate "Conform cu originalul", dupa cum urmeaza:
a) diploma/certificatul/adeverinta care atesta absolvirea studiilor;
b) livretul militar, actualizat de centrul militar;
c) legitimatia de veteran de razboi, vizata de centrul militar;
d) cartea/buletinul de identitate;
e) certificatul/adeverinta eliberat/eliberata de unitatile arhivistice din care sa rezulte participarea pe front, decoratiile primite, ranirea sau prizonieratul;
f) cazierul judiciar.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
HG 144/2016 privind atributiile, organizarea si functionarea caselor de pensii sectoriale din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii. Hotararea 144/2016
Legea 286/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor si operelor comemorative de razboi
Legea 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari
Ordinul M.97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului apararii nationale nr. M.132/2012 privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator, pe timp de pace, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, avansarea in grad
Legea 203/2015 privind planificarea apararii. Planificarea apararii
Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. Pensiile militare de stat
Legea 140/2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Militare. Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale
Legea 142/2015 pentru aprobarea OG 27/2014 privind finantarea institutiilor de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala
Ordin 42/2015 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport in unele situatii in care cadrele militare, politistii si personalul civil se deplaseaza la si de la locul de munca, aprobate prin Ord
Legea 80/2015 pentru modificarea art. 4 alin. (2) din Legea nr. 226/2011 privind reparatiile morale si materiale pentru fostele cadre militare active, indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944 ? 31 decembrie 1961
Ordin M7/2015 pentru modificarea si completarea Instructiunilor privind asistenta psihologica in Armata Romaniei, aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M.105/2014
Legea 183/2014 privind aprobarea OUG 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
Legea 150/2014 privind modificarea si completarea OUG 82/2006 pentru recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat. Lege nr. 150/2014
Ordin nr. M105/2014 pentru aprobarea Instructiunilor privind asistenta psihologica in Armata Romaniei
Ordin 3206C/2014 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a majorarii pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale, precum si stabilirea conditiilor si activitaatilor in vederea acordarii majorarii pentru activitatea desfasurata in zile
OG 27/2014 privind finantarea institutiilor de invatamant superior militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala. Ordonanta 27/2014
Ordin 108/2014 privind masurile de sprijin acordate personalului militar incadrat intr-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar si familiilor acestora, precum si familiilor personalului militar decedat
OUG 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice. Ordonanta de urgenta 37/2014
Legea 291/2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, republicata 2014. Lege nr. 291/2007 republicata 2014
Ordin pentru aprobarea formei si continutului certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare pe timpul starii de asediu, al mobilizarii si al starii de razboi.
Noul Cod de procedura penala. Note. Corelatii. Explicatii
Jiganie-Åžerban Mihai,Titian Dana,Stoica Viorica,Vasilache Ion,Pichler Adrian,Cretu Sebastian,Vasilache Alexandru,Dragnea Ionut,Ciolca Iuliana,Åžerban Gheorghe,Buneci Petre (Coord.)

Pret: 169 lei
143.65 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
43 useri online

Useri autentificati: