DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 862/2010 pentru aprobarea infiintarii Consiliului National de VanatoarePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 408 din 18 iunie 2010

MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR

Avand in vedere Referatul de aprobare nr. 185.097 din 1 iunie 2010 al Directiei generale de regim silvic si cinegetic si dezvoltare forestiera, in temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 15 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Padurilor, ministrul mediului si padurilor emite prezentul ordin.

Art. 1
(1) Se aproba infiintarea Consiliului National de Vanatoare, cu urmatoarea componenta:
a) 6 reprezentanti ai autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura;
b) un reprezentant al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor;
c) 2 reprezentanti ai unitatilor de invatamant superior cu profil cinegetic;
d) un reprezentant al unitatilor de cercetare cu profil cinegetic;
e) 5 reprezentanti ai gestionarilor fondurilor cinegetice, din care unul din partea administratorului padurilor statului si 4 din partea organizatiilor vanatoresti.
(2) Componenta nominala a Consiliului National de Vanatoare este prevazuta in anexa nr. 1.
(3) Functia de membru al Consiliului National de Vanatoare nu se remunereaza.

Art. 2
Se aproba Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National de Vanatoare, prevazut in anexa nr. 2.

Art. 3
(1) Consiliul National de Vanatoare isi desfasoara activitatea la sediul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
(2) Consiliul National de Vanatoare se intruneste la solicitarea autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
(3) Locul, data sedintei si ordinea de zi a sedintei Consiliului National de Vanatoare se comunica in scris fiecarui membru al consiliului, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte, prin grija secretarului.

Art. 4
La sedintele Consiliului National de Vanatoare pot participa, fara drept de vot, reprezentanti ai autoritatii publice care raspunde de silvicultura, altii decat cei prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. a), reprezentanti la nivel national ai proprietarilor de terenuri, ai administratorilor de paduri proprietate privata si ai padurilor proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale, ai autoritatii publice care raspunde de justitie, ai autoritatii care raspunde de administratie si interne, precum si alte persoane interesate.

Art. 5
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 6
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 480/2007 pentru constituirea Consiliului National de Vanatoare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 421 din 25 iunie 2007, se abroga.

Art. 7
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Anexa nr. 1 - Componenta nominala a Consiliului National de Vanatoare


I. Reprezentanti ai autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura:
1. Ilona Szabó
2. Danut Iacob
3. Eugen Simionescu
4. Dan Achim
5. Alina Frim
6. Márton Kelemen

II. Reprezentant al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor:
1. Niculae Lazar

III. Reprezentanti ai unitatilor de invatamant superior cu profil cinegetic:
1. Ovidiu Ionescu
2. Nicolae Goicea

IV. Reprezentant al unitatilor de cercetare cu profil cinegetic:
1. Adrian Angelescu

V. Reprezentanti ai gestionarilor fondurilor cinegetice:
1. Sabin Bratu
2. Atilla Kelemen
3. Neculai Selaru
4. Árpád Sárkány
5. Eusebiu Martiniuc


Anexa nr. 2 - Regulament de organizare si functionare a Consiliului National de VanatoareCapitolul I - Organizarea si functionarea Consiliului National de Vanatoare


Art. 1
Consiliul National de Vanatoare, denumit in continuare Consiliul, este organismul de avizare si consultare in domeniul cinegetic, care functioneaza pe langa autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.

Art. 2
Consiliul este condus de un presedinte ales prin vot din randul membrilor sai, cu majoritatea simpla a acestora. El este ajutat de un vicepresedinte si de un secretar, alesi in aceleasi conditii.

Art. 3
Secretarul Consiliului este unul dintre reprezentantii autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, ajutat de doua persoane din cadrul Directiei generale de regim silvic si cinegetic si dezvoltare forestiera, fara drept de vot in cadrul Consiliului.

Art. 4
Calitatea de membru al Consiliului inceteaza in urmatoarele situatii:
a) institutia care l-a desemnat face propunere de inlocuire a reprezentantului sau;
b) prin renuntarea unilaterala.

Art. 5
Data, locul si ordinea de zi ale sedintei Consiliului se comunica in scris fiecarui membru al Consiliului, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte, prin grija secretarului Consiliului.


Capitolul II - Atributiile Consiliului

Art. 6
Consiliul avizeaza proiectele de regulamente, instructiuni si reglementari tehnice elaborate si promovate de organismul specializat in domeniul cinegetic din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.

Art. 7
(1) Presedintele Consiliului are in principal urmatoarele atributii:
a) conduce sedintele Consiliului;
b) semneaza avizele adoptate de Consiliu.
(2) In lipsa presedintelui, atributiile acestuia sunt preluate de vicepresedinte.
(3) Atributiile secretarului Consiliului sunt urmatoarele:
a) asigura, impreuna cu reprezentantii Directiei generale de regim silvic si cinegetic si dezvoltare forestiera, in timp util, materialele ce fac obiectul sedintelor Consiliului;
b) asigura, impreuna cu reprezentantii Directiei generale de regim silvic si cinegetic si dezvoltare forestiera, conditiile tehnico-organizatorice pentru desfasurarea lucrarilor Consiliului;
c) asigura legatura operativa cu presedintele si vicepresedintele Consiliului.


Capitolul III - Organizarea si desfasurarea sedintelor Consiliului

Art. 8
(1) Materialele care urmeaza sa fie supuse dezbaterii in cadrul sedintelor Consiliului vor fi centralizate si multiplicate pentru fiecare membru al Consiliului.
(2) Secretarul Consiliului impreuna cu reprezentantii Directiei generale de regim silvic si cinegetic si dezvoltare forestiera au obligatia sa transmita fiecarui membru al Consiliului, cu cel putin 3 zile lucratoare inainte, materialele care urmeaza sa fie supuse dezbaterii.

Art. 9
(1) Sedintele Consiliului se pot desfasura numai in prezenta a jumatate plus unu din membri sai, iar deciziile acestuia se adopta cu votul majoritatii simple a celor prezenti.
(2) Membrii Consiliului pot transmite votul lor prin fax la Directia generala de regim silvic si cinegetic si dezvoltare forestiera, in cazul in care Consiliul nu se poate intruni ori in caz de absenta motivata a oricaruia dintre membrii Consiliului.

Art. 10
(1) Presedintele Consiliului prezinta materialele de pe ordinea de zi, care vor fi supuse analizei membrilor acestuia.
(2) Membrii Consiliului analizeaza si emit puncte de vedere care se consemneaza in procesul-verbal al sedintei Consiliului.

Art. 11
(1) In termen de 15 zile de la desfasurarea sedintei Consiliului, secretarul acestuia redacteaza avizul Consiliului si il inainteaza pentru semnare presedintelui.
(2) Avizul Consiliului se comunica organismului specializat in domeniul cinegetic care a elaborat si promovat proiectele de regulamente, instructiuni si reglementari tehnice din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
OUG 60/2015 pentru suspendarea prevederilor art. 23 alin. (1) lit. c) si k) din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006
Legea 149/2015 privind modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006. Lege nr. 149/2015
Legea 240/2013 pentru realizarea capabilitatii operationale aeriene cuprinse in Faza 1 a Etapei de tranzitie initiala a Conceptiei de realizare graduala a capabilitatii de aparare aeriana in cadrul programului Avion multirol al Fortelor Aeriene. Lege
Ordin 536/2009 pentru aprobarea Listei raselor de caini admise la vanatoare in Romania
Ordin nr. 287/2009 privind aprobarea cotelor de recolta pentru speciile de fauna de interes cinegetic, la care vanarea este permisa, pentru sezonul de vanatoare 15 mai 2009 - 14 mai 2010
Lege nr. 152/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor
Curierul Judiciar, Nr. 2/2015
Editura C.H. Beck

Pret: 41.9 lei
35.62 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
71 useri online

Useri autentificati: