DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 601/2012 privind stabilirea modului de acordare a audientelor in cadrul Ministerului SanatatiiPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 425 din 26 iunie 2012

MINISTERUL SANATATII

Vazand Referatul de aprobare al Secretariatului general nr. C.V. 1.106/2012,
avand in vedere prevederile art. 7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul sanatatii emite urmatorul ordin.

Art. 1
Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, audientele in cadrul Ministerului Sanatatii se tin de catre ministrul sanatatii si secretarii de stat.

Art. 2
Inainte de a se adresa Ministerului Sanatatii, persoana care solicita inscrierea in audienta trebuie sa se adreseze directiei de sanatate publica judetene din raza domiciliului sau sau celei in care are sediul autoritatea publica reclamata, solicitand programarea unei audiente.

Art. 3
(1) Persoana nemultumita de raspunsul directiei de sanatate publica sau persoana care nu a primit niciun raspuns in termenul prevazut de lege, precum si in cazurile in care cererea sau situatia de fapt nu poate fi rezolvata la nivelul directiei de sanatate publica se poate adresa Ministerului Sanatatii.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) persoana solicita directiei de sanatate publica programarea unei audiente la Ministerul Sanatatii.
(3) Directia de sanatate publica transmite, telefonic sau in scris, Ministerului Sanatatii solicitarea prevazuta la alin. (2), cerand, in numele si pentru aceasta persoana, programarea unei audiente la Ministerul Sanatatii.
(4) In functie de problematica ce face obiectul audientei, structura de relatii publice a Ministerului Sanatatii planifica audienta la ministrul sanatatii sau la unul dintre secretarii de stat care raspunde de domeniul ce face obiectul audientei si informeaza directia de sanatate publica cu privire la data, ora si locul stabilite pentru audienta.
(5) Directia de sanatate publica are obligatia de a informa si de a indruma persoana care a solicitat audienta cu privire la data, ora si locul stabilite in conditiile alin. (4).
(6) Dupa desfasurarea audientei, structura de relatii publice din cadrul Ministerului Sanatatii transmite directiei de sanatate publica o informare cu privire la decizia luata de catre persoana care a tinut audienta.

Art. 4
Directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor de sanatate publica pot solicita, telefonic sau in scris, audiente la ministrul sanatatii ori la unul dintre secretarii de stat care raspunde de domeniul care face obiectul audientei, pentru rezolvarea unor situatii specifice activitatii desfasurate in baza raporturilor de munca.

Art. 5
(1) Audientele in cadrul Ministerului Sanatatii se tin in fiecare zi de joi a saptamanii, prin rotatie, incepand cu ora 14,00, cu exceptia sarbatorilor legale, potrivit graficului intocmit conform modelului prevazut in anexa nr. 1.
(2) Graficul prevazut la alin. (1) va fi completat de structura de relatii publice din cadrul Ministerului Sanatatii.
(3) In cazul in care, din motive obiective, ministrul sanatatii sau unul dintre secretarii de stat nu poate acorda audienta in ziua programata, va desemna un inlocuitor dintre directorii generali/directorii incadrati in structurile pe care le coordoneaza.
(4) Numele persoanei desemnate ca inlocuitor in conditiile alin. (3) se comunica structurii de relatii publice din cadrul Ministerului Sanatatii de catre cabinetul demnitarului care a tinut audienta.
(5) Structura de relatii publice din cadrul Ministerului Sanatatii are obligatia de a tine un registru de audiente, intocmit conform modelului prevazut in anexa nr. 2.

Art. 6
(1) Sefii structurilor Ministerului Sanatatii pot solicita audiente la ministrul sanatatii pentru rezolvarea unor situatii specifice desfasurate in baza raporturilor de munca sau de serviciu, de luni pana vineri, orele 9,00 11,00.
(2) Persoanele prevazute la alin. (1) solicita directorului de cabinet al ministrului sanatatii programarea unei audiente.

Art. 7
Structurile si persoanele care ocupa functiile nominalizate in prezentul ordin vor duce la indeplinire prevederile acestuia.

Art. 8
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 9
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului sanatatii nr. 52/2012 privind stabilirea modului de acordare a audientelor in cadrul Ministerului Sanatatii*.
----------
* Ordinul ministrului sanatatii nr. 52/2012 nu a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 10
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA Nr. 1


- model -

MINISTERUL SANATATII

GRAFIC DE AUDIENTE
Perioada .................
Luna  Saptamana  Persoana care tine audienta
     1    Secretar de stat, Departamentul de asistenta medicala si politici publice
     2    Secretar de stat, Departamentul de sanatate publica si relatii externe
     3    Secretar de stat, Departamentul pentru relatia cu Parlamentul, control si achizitii publice
     4    Ministrul sanatatiiANEXA Nr. 2


- model -

REGISTRUL DE EVIDENTA AL AUDIENTELOR

Nr. crt. Data audientei Numele si prenumele solicitantului/Date de contact Numele si prenumele demnitarului care tine audienta Obiectul solicitarii Solutia
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 487/2002 republicata 2012, legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice
Legea 25/2012 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Lege nr. 25/2012


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
34 useri online

Useri autentificati: