DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 511/C/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 93 din 14 februarie 2013

MINISTERUL JUSTITIEI

Vazand Referatul de aprobare al Administratiei Nationale a Penitenciarelor nr. 81.278 din 20 decembrie 2012,
in conformitate cu prevederile art. II din Hotararea Guvernului nr. 1.190/2012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.398/2007 privind drepturile de transxport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul adminsitratiei penitenciare,
in temeiul art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul justitiei emite urmatorul ordin:

Art. 1
Se aproba Normele metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Ministerul Justitiei si unitatile subordonate, precum si Administratia Nationala a Penitenciarelor vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a dispozitiilor prezentului ordin.

Art. 3
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, orice alte dispozitii contrare se abroga.

Art. 4
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA - NORME METODOLOGICE privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciareCapitolul I - Dispozitii generale


Art. 1
Prezentele norme metodologice reglementeaza modul de aplicare a dispozitiilor legale privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul adminsitratiei penitenciare, inclusiv documentatia necesara si procedura de avizare a decontarilor.


Capitolul II - Decontarea cheltuielilor de transport


Sectiunea 1 - Decontarea cheltuielilor de transport efectuate in interes de serviciu


Art. 2
Deplasarea functionarilor publici cu statut special, cu mijloacele de transport prevazute la art. 2 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007 privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu modificarile si completarile ulterioare, in interesul serviciului, delegare, detasare sau in alte situatii prevazute de hotararea mentionata, se face numai cu aprobarea directorului unitatii.

Art. 3
(1) Decontarea cheltuielilor de transport se face pe baza documentelor justificative, cum ar fi: bonul de carburant, abonamentele, legitimatiile de calatorie, biletele de tren, biletele de avion, tichetele, documente care fac dovada achitarii taxelor prevazute la art. 3 alin. (5) lit. c)-f) din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, atasate ordinului de serviciu, vizat la sosire si la plecare in localitatea in care s-a efectuat deplasarea.
(2) Documentele justiticative trebuie sa aiba inscrise pretul si data eliberarii.
(3) Conducatorul autoturismului are obligatia de a prezenta copia certificatului de inmatriculare, certificata ca fiind conforma cu originalul, si bonul de carburant.
(4) Bonul fiscal de carburant poate fi emis anterior plecarii, in timpul efectuarii misiunii sau ulterior sosirii din misiune.
(5) Decontarea cheltuielilor de transport se face numai pentru conducatorul autorurismului, chiar daca se deplaseaza mai multe persoane cu aceeasi masina.
(6) Daca in timpul deplasarii apar modificari de ruta, la inapoierea in unitate acestea se justifica in scris si se aproba de directorul unitatii.

Sectiunea 2 - Decontarea cheltuielilor de transport in situatiile reglementate de art. 6 alin. (1) lit. a)-c) din Hotararea Guvernului nr. 1.298/2007, cu modificarile si completarile ulterioare


Art. 4
(1) Functionarii publici cu statut special au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport in limita a 70 km dus si 70 km intors, in situatiile in care se deplaseaza la si de la locul de munca, daca domiciliaza in alta localitate decat cea in care isi desfasoara activitatea.
(2) Pentru functionarii publici cu statut special care domiciliaza la o distanta mai mare de 70 km fata de localitatea in care isi desfasoara activitatea, decontarea cheltuielilor de transport se face pentru 70 km dus si 70 km intors.

Art. 5
Functionarii publici cu statut special au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-intors dupa cum urmeaza:
a) cu trenul, in conformitate cu prevederile art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) cu mijloace de transport auto in comun, dupa tarifele stabilite pentru aceste mijloace;
c) cu autoturismul.

Art. 6
Decontarea cheltuielilor de transport se face in baza cererii de decontare in format tipizat, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentele norme metodologice; verificarea documentelor justificative si calcularea sumei aferente lunii pentru care se face decontul se realizeaza de catre compartimentul financiar-contabilitate, fiind aprobate de directorul unitatii.

Art. 7
Pentru situatiile reglementate de art. 6 alin. (1) lit. a)-c) din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, cererea de decontare se intocmeste lunar pana la data de 5 a lunii urmatoare si va fi insotita obligatoriu de urmatoarele documente:
a) copia cartii sau a buletinului de identitate;
b) abonamente, legitimatii de calatorie, bilete de tren, tichete de transport, dovada achitarii taxelor prevazute la art. 3 alin. (5) lit. c)-f) din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, valabile pentru perioada pentru care se solicita decontarea;
c) copia certificatului de inmatriculare al autoturismului utilizat, certificata ca fiind conforma cu originalul;
d) bonul fiscal de carburant.

Art. 8
(1) Decontarea cheltuielilor de transport cu autoturismul se face pentru utilizatorul de drept al autoturismului.
(2) In situatia in care transportul personalului este asigurat de catre unitate, acesta se face cu titlu gratuit.
(3) Nu se deconteaza drept cheltuieli de transport cheltuielile functionarului public cu statut special care are asigurat, de catre unitate, transportul gratuit din localitatea in care are domiciliul sau locuinta proprietate personala.

Art. 9
Daca in timpul deplasarii apar modificari de rutga, la inapoierea in unitae acestea se justifica in scris si se aproba de directorul unitatii.

Sectiunea 3 - Decontarea cheltuielilor de transport in cazul concediului de odihna


Art. 10
(1) Pentru deplasarea in concediul de odihna in alte localitati din tara decat cea de domiciliu sau resedinta, functionarul public cu statut special beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport dus-intors, in baza ordinului de serviciu si a documentelor justificative:
a) copia certificatului de inmatriculare al autoturismului utilizat, certificata ca fiind conforma cu originalul;
b) bonul fiscal de carburant.
(2) In situatia in care se efectueaza concediul de odihna fractionat, functionarul public cu statut special beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport o singura data pe an.


Capitolul III - Alte dispozitii


Art. 11
In cazul deplasarii cu autoturismul, functionarilor publici cu statut special li se deconteaza contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta dintre localitati, distanta calculata pe drumuri cel putin de rang public; pentru stabilirea distantelor se va utiliza un calculator de rute.

Art. 12
Prevederile prezentelor norme metodologice se aplica in mod corespunzator si functionarilor publici cu statut special din Ministerul Justitiei si din institutiile subordonate.


ANEXA la normele metodologice


Aprob,
Director

Propun spre aprobare,
(reprezentant Compartiment financiar-contabilitate)

Domnului...................................
Director.....................................

Stimate domnule director,
Va rog sa binevoiti a-mi aproba, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) lit. a) din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007 privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu modificarile si completarile ulterioare, decontarea cheltuielilor de transport dus-intors, de la domiciliu la locul de munca, avand in vedere ca domiciliez in localitatea ..........................., situata la ........... km distanta fata de localitatea .................................., unde imi desfasor activitatea.
Deplasarea s-a efectuat cu .................... si in luna .................... am efectuat .............. deplasari.
Anexez la prezenta cerere documentele justificative conform procedurii de decontare/deciziei directorului.
Cu stima,
Data.............................
Gradul, numele si prenumele solicitantului ..........................................

Vizat,
Sef structura solicitant
In luna ................. a fost prezent la serviciu .......... zile.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
29 useri online

Useri autentificati: