DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 4334/2012 privind repartizarea cifrei de scolarizare pentru studii universitare de licenta in vederea admiterii la studii in anul universitar 2012-2013Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 388 din 11 iunie 2012

MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI

In conformitate cu prevederile Legii educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 133/2000 privind invatamantul universitar si postuniversitar de stat cu taxa, peste locurile finantate de la bugetul de stat, aprobata cu modificari prin Legea nr. 441/2001, cu modificarile ulterioare,
in vederea punerii in aplicare a prevederilor Hotararii Guvernului nr. 549/2012 privind aprobarea cifrelor de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat in anul scolar/universitar 2012-2013,
avand in vedere:
 • ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5.262/2011 privind constatarea rezultatelor clasificarii universitatilor;
 • rezultatele ierarhizarii programelor de studii ale universitatilor acreditate din sistemul national de invatamant din Romania;
 • capacitatea de scolarizare a programelor de studii performante;
 • numarul estimat al absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat din promotia 2012 si din promotiile anterioare;
 • cifrele de scolarizare finantate de la bugetul de stat in ultimii ani, fundamentate pe propunerile inaintate de conducerile institutiilor de invatamant superior de stat pe baza capacitatii lor de scolarizare land in considerare:
 • propunerea Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior privind repartizarea cifrelor de scolarizare, prin alocarea de granturi de studii finantate de la buget pentru universitatile de stat;
 • propunerile universitatilor de stat privind programele de studii si numarul de locuri pentru scolarizarea unor tineri de origine romana din Republica Moldova, tari invecinate si diaspora, comunicate Directiei generale relatii internationale si europene,
  in temeiul Hotararii Guvernului nr. 430/2001 privind aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de imbunatatire a situatiei romilor, cu modificarile si completarile ulterioare, al Hotararii Guvernului nr. 689/1994 privind acordarea unor burse de studii, doctorat si specializare, a altor forme de sprijin pentru tineri de origine etnica romana sau pentru cetateni romani cu domiciliul in strainatate, cu modificarile ulterioare, si al Hotararii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu modificarile si completarile ulterioare,
  ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, interimar, emite prezentul ordin.

  Art. 1
  (1) Cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta organiazate in regim de finantare de la bugetul de stat, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 549/2012 privind aprobarea cifrelor de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat in anul scolar/universitar 2012-2013, este alocata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului institutiilor de invatamant superior de stat conform anexei nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin.
  (2) In vederea admiterii la studii universitare de licenta a unor tineri de etnie roma, se aloca institutiilor de invatamant superior de stat un numar de 555 de locuri, conform anexei nr. 1.
  (3) In vederea admiterii la studii universitare de licenta a unor tineri de origine romana din Republica Moldova care au diploma de bacalaureat obtinuta in Romania, se aloca institutiilor de invatamant superior de stat cifra de scolarizare conform anexei nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.
  (4) In vederea admiterii la studii universitare de licenta a unor tineri de origine romana din Republica Moldova, tari invecinate si diaspora, se aloca institutiilor de invatamant superior de stat cifra de scolarizare conform anexei nr. 3, care face parte integranta din prezentul ordin.

  (5) Alocarea cifrei de scolarizare pentru studii universitare de licenta, organizate in regim de finantare de la bugetul de stat, s-a realizat pe baza rezultatelor clasificarii universitatilor si ierarhizarii programelor de studii, avand in vedere capacitatea de scolarizare a programelor de studii performante si propunerea Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior privind repartizarea cifrelor de scolarizare.
  (6) Cifra de scolarizare prevazuta in anexa nr. 3 se aloca luand in considerare propunerile universitatilor de stat privind programele de studii si numarul de locuri pentru scolarizarea unor tineri de origine romana din Republica Moldova, tari invecinate si diaspora.

  Art. 2
  (1) Cifra de scolarizare prevazuta in anexa nr. 3 se repartizeaza de catre senatul universitar, astfel incat sa fie stimulate domeniile prioritare si programele de studii performante.
  (2) Cifra de scoalrizare prevazuta in anexa nr. 3 se repartizeaza pentru programele de studii care au fost comunicate Directiei generale relatii internationale si europene.
  (3) Senatul universitar repartizeaza cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta finantate de la bugetul de stat numai pentru programe de studii universitare de licenta care functioneaza legal, in conditiile stabilite prin actul de autorizare provizorie, respectiv de acreditare, pentru fiecare forma de invatamant, fiecare limba de predare si pentru fiecare locatie geografica in care se desfasoara.

  Art. 3
  (1) Cifra de scolarizare pentru programele de studii universitare de licenta organizare in regim cu taxa de catre institutiile de invatamant superior de stat, particulare acreditate si particulare autorizate sa functioneze provizoriu se aproba de catre senatul universitar.
  (2) Senatul universitar aproba cifra de scolarizare cu taxa numai pentru programe de studii universitare de licenta care functioneaza in conditiile stabilite prin actul de autorizare provizorie, respectiv de acreditare, pentru fiecare forma de invatamant, fiecare limba de predare si pentru fiecare locatie geografica in care se desfasoara.

  Art. 4
  Cifra totala de scolarizare pentru fiecare program de studii universitare de licenta finantate de la bugetul de stat si cu taxa nu poate depasi capacitatea maxima de scolarizare aprobata prin hotarare a Guvernului, la propunerea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

  Art. 5
  (1) In termen de 30 de zile de la publicarea prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, toate institutiile de invatamant superior au obligatia de a comunica Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului repartizarea cifrei de scolarizare pentru studiile universitare de licenta organizate in regim de finantare de la bugetul de stat si in regim cu taxa, conform anexei nr. 4, care face parte integranta din prezentul ordin.
  (2) Refuzul de a furniza datele privind repartizarea cifrei de scolarizare sau raportarea falsa incalca principiul raspunderii publice si duce la sanctiunile prevazute de lege.

  Art. 6
  Directia generala invatamant superior, prin Directia strategii si finantare institutionala, Directia generala economic, finante, resurse umane si Directia generala relatii internationale si europene din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si toate institutiile de invatamant superior acreditate si autorizate sa functioneaze provizoriu vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

  Art. 7
  Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


  ANEXA Nr. 1 - Cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta alocata institutiilor de invatamant superior de stat in anul universitar 2012-2013


  a) Universitati de cercetare avansata si educatie
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care romi
  1      Universitatea din Bucuresti                         4.650     60
  2      Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca                4.870     60
  3      Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi                3.450     35
  4      Academia de Studii Economice din Bucuresti                 2.700     17
  5      Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca   860      2
  6      Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti      800      4
  7      Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi         700      3
  8      Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca    600      3
  9      Universiatea Politehnica din Bucuresti                   4.750      8
  10     Univeritatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi               2.950      5
  11     Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca                    3.200     13
         din care pentru Centrul Universitar Nord din Baia Mare           500      9
  12     Universitatea "Politehnica" din Timisoara                  2.800      4
  


  b) Universitati de educatie si cercetare stiintifica
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care romi
  1      Universitatea de Vest din Timisoara                     2.000     30
  2      Universitatea din Craiova                          2.900     30
  3      Universitatea "Transilvania" din Brasov                   2.750     18
  4      Universitatea "Ovidius" din Constanta                    1.300     18
  5      Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati                  2.000     15
         din care pentru Facultatea de Inginerie din Braila             130      0
  6      Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu                   1.620     15
  7      Universitatea din Oradea                          1.550     27
  8      Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti      580     15
  9      Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu 
           de la Brad" din Iasi                          490      3
  10     Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti   900      2
  11     Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 
           a Banatului din Timisoara                        630      2
  12     Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara      580      3
  13     Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova               357      3
  14     Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti             1.800      3
  15     Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures             440      2
  


  c) Universitati de educatie si cercetare stiintifica - invatamant militar
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care romi
  1      Academia Tehnica Militara din Bucuresti                    207     -
  2      Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov              55     -
  3      Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti            255     -
  4      Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti           0     -
  5      Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta               30     -
  6      Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" din Bucuresti        42     -
  7      Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu            248     -
  8      Institutul Medico-Militar                           50     -
  


  d) Universitati de educatie si creatie artistica
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care romi
  1      Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti                 205      2
  2      Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti      265      1
  3      Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica 
             "I.L. Caragiale" din Bucuresti                    154      2
  4      Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi                289      1
  5      Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti                160      5
  6      Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca                150      2
  7      Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca              161      2
  8      Universitatea de Arte din Targu Mures                     84      2
  


  e) Universitati centrate pe educatie

  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care romi
  1      Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad                     500      5
  2      Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava                 1.000     10
  3      Universitatea "Valahia" din Targoviste                    900     18
  4      Universitatea "Petrol-Gaze" din Ploiesti                   870     14
  5      Universitatea Maritima din Constanta                     123      1
  6      Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia                560      6
  7      Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau                  525     15
  8      Universitatea din Pitesti                           775     16
  9      Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita                   335      7
  10     Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu               350     13
  11     Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti       180      3
  12     Universitatea din Petrosani                          625      5
  13     universiatea "Petru Maior" din Targu Mures                  425     25
    ANEXA Nr. 2 - Cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta alocata institutiilor de invatamant superior de stat in vederea admiterii la studii in anul universitar 2012-213 a unor tineri de origine romana din Republica Moldova care au diploma de bacalaureat obtinuta in Romania


  a) Universitati de cercetare avansata si educatie

  Nr. crt.  Universitatea                                 Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  1      Universitatea din Bucuresti                         10        0
  2      Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca                 20        0
  3      Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi                 30        0
  4      Academia de Studii Economice din Bucuresti                  18        0
  5      Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca   15        0
  6      Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti      2        0
  7      Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi         6        0
  8      Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca    3        0
  9      Universiatea Politehnica din Bucuresti                    20        0
  10     Univeritatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi               15        0
  11     Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca                    15        0
         din care pentru Centrul Universitar Nord din Baia Mare           0        0
  12     Universitatea "Politehnica" din Timisoara                  16        0
  


  b) Universitati de educatie si cercetare stiintifica

  Nr. crt.  Universitatea                                 Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  1      Universitatea de Vest din Timisoara                      15     15
  2      Universitatea din Craiova                           20     20
  3      Universitatea "Transilvania" din Brasov                    24     24
  4      Universitatea "Ovidius" din Constanta                      2      2
  5      Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati                   20     18
  6      Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu                     15     14
  7      Universitatea din Oradea                            10      8
  8      Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti      10      8
  9      Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 
          "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi                      15     12
  10     Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti    16     12
  11     Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 
          a Banatului din Timisoara                          5      3
  12     Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara       3      0
  13     Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova                2      0
  14     Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti               13     13
  15     Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures              2      0
  


  c) Universitati de educatie si creatie artistica

  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  1      Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti                  2      1
  2      Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti       2      1
  3      Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica 
          "I.L. Caragiale" din Bucuresti                       1      1
  4      Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi                 5      3
  5      Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti                 2      1
  6      Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca                 3      2
  7      Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca               2      1
  8      Universitatea de Arte din Targu Mures                      1      1
  


  d) Universitati centrate pe educatie
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  
  1      Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad                      2      2
  2      Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava                  30     30
  3      Universitatea "Valahia" din Targoviste                     10     10
  4      Universitatea "Petrol-Gaze" din Ploiesti                    10     10
  5      Universitatea Maritima din Constanta                      1      1
  6      Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia                10     10
  7      Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau                  25     25
  8      Universitatea din Pitesti                           13     13
  9      Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita                    10     10
  10     Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu                5      5
  11     Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti        4      4
  12     Universitatea din Petrosani                          10     10
  13     universiatea "Petru Maior" din Targu Mures                   10     10
    ANEXA Nr. 3 - Cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta alocata institutiilor de invatamant superior de stat in vederea admiterii la studii in anul universitar 2012-2013 a unor tineri de origine romana din Republica Moldova, din tari invecinate si diaspora


  a) Universitati de cercetare avansata si educatie
  Nr. crt.  Universitatea                                 Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  1      Universitatea din Bucuresti                         52        10
  2      Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca                113         9
  3      Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi                209         3
  4      Academia de Studii Economice din Bucuresti                  94        15
  5      Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca   36         0
  6      Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti      28         4
  7      Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi         15         3
  8      Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca    7         1
  9      Universiatea Politehnica din Bucuresti                    83         6
  10     Univeritatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi               109         0
  11     Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca                    177         3
         din care pentru Centrul Universitar Nord din Baia Mare           0         0
  12     Universitatea "Politehnica" din Timisoara                  65        10
  
  


  b) Universitati de educatie si cercetare stiintifica

  Nr. crt.  Universitatea                                 Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  1      Universitatea de Vest din Timisoara                     143        69
  2      Universitatea din Craiova                          179       149
  3      Universitatea "Transilvania" din Brasov                    72        25
  4      Universitatea "Ovidius" din Constanta                     26        12
  5      Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati                  384       169
  6      Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu                    85        0
  7      Universitatea din Oradea                           34        3
  8      Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti      12        2
  9      Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 
          "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi                     35        9
  10     Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti   35        9
  11     Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 
          a Banatului din Timisoara                         24        10
  12     Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara      29        0
  13     Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova               23        0
  14     Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti              32        30
  15     Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures             14        4
  


  c) Universitati de educatie si creatie artistica
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  1      Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti                 8        2
  2      Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti      10        4
  3      Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica 
           "I.L. Caragiale" din Bucuresti                      7        2
  4      Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi                21        0
  5      Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti                1        0
  6      Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca                12        3
  7      Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca              10        2
  8      Universitatea de Arte din Targu Mures                     1        0
  


  d) Universitati centrate pe educatie
  Nr. crt.  Universitatea                                Cifra de scolarizare
                                              Total   din care cu bursa
  
  1      Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad                      1      1
  2      Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava                  106     106
  3      Universitatea "Valahia" din Targoviste                     52     52
  4      Universitatea "Petrol-Gaze" din Ploiesti                    32     32
  5      Universitatea Maritima din Constanta                      2      1
  6      Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia                33     33
  7      Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau                  118     118
  8      Universitatea din Pitesti                           35     35
  9      Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita                    94     94
  10     Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu                6      6
  11     Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti       25     25
  12     Universitatea din Petrosani                          105     105
  13     universiatea "Petru Maior" din Targu Mures                   24     24
    ANEXA Nr. 4 - Repartizarea cifrei de scolarizare pentru studii universitare de licenta in anul universitar 2012-2013


  Universitatea ..............

  Nr. crt. Categoria de ierarhizare a domeniului de studii^1) Domeniul de ierarhizare^1) Programul de studii universitare de licenta (locatie geografica de desfasurare si limba de predare)^2) Acreditare/Autorizare provizorie (A/AP)^2) Forma de invatamant^2) Capacitatea de scolarizare (Numarul maxim de studenti care pot fi scolarizati)^2) Cifra de scolarizare pentru studii finantate de la bugetul de stat Cifra de scolarizare pentru studii cu taxa Cifra totala de scolarizare
  ^3) ^4) ^5) ^6) ^7) ^8)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14=7+9+11+13
  1
  ...
  Total
  ---------------
  ^1) In conformitate cu rezultatele ierarhizarii programelor de studii ale universitatilor acreditate din sistemul national de invatamant din Romania.
  ^2) In conformitate cu Nomenclatorul domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare, al structurii institutiilor de invatamant superior, al domeniilor si programelor de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, al locatiilor geograrfice de desfasurare, al numarului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de invatamant sau limba de predare, precum si al numarului maxim de studenti care pot fi scolarizati, in vigoare pentru anul universitar 2012-2013.
  ^3) Cifra totala de scolarizare, alocata conform anexei nr. 1 la Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.334/2012 privind repartizarea cifrei de scolarizare pentru studii universitare de licenta in vederea admiterii la studii in anul universitar 2012-2013 (ordin).
  ^4) Cifra de scolarizare pentru tineri de etnie roma, alocata conform anexei nr. 1 la ordin.
  ^5) Cifra totala de scolarizare pentru tineri de origine romana din Republica Moldova care au diploma de bacalaureat obtinuta in Romania, alocata conform anexei nr. 2 la ordin.
  ^6) Cifra de scolarizare cu bursa pentru tineri de origine romana din Republica Moldova care au diploma de bacalaureat obtinuta in Romania, alocata conform anexei nr. 2 la ordin.
  ^7) Cifra totala de scolarizare pentru tineri de origine romana din Republica Moldova, tari invecinate si diaspora, alocata conform anexei nr. 3 la ordin.
  ^8) Cifra de scolarizare cu bursa pentru tineri de origine romana din Republica Moldova, tari invecinate si diaspora, alocata conform anexei nr. 3 la ordin.

  NOTA:
  Institutiile de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu si institutiile de invatamant superior acreditate care au programe de studii neevaluate in vederea ierarhizarii, repartizeaza cifra de scolarizare pentru aceste programe si completeaza tabelul fara a mentiona categoria de ierarhizare a domeniului de studii.