DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 3816/2013 privind conditiile de delegare a competentei altui organ de inspectie fiscala pentru efectuarea unei actiuni de inspectie fiscalaPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 14 din 9 ianuarie 2014

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

Avand in vedere prevederile art. 99 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. 1
(1) Delegarea de competenta se poate acorda altui organ de inspectie fiscala, pentru unul sau mai multi contribuabili, pentru efectuarea unei actiuni de inspectie fiscala.
(2) Prin sintagma "actiuni de inspectie fiscala", utilizata in prezentul ordin, se intelege urmatoarele: control inopinat, control incrucisat, cercetare la fata locului sau inspectie fiscala.


Art. 2
(1) Delegarea de competenta se acorda la solicitarea altui organ de inspectie fiscala decat cel care detine competenta, in conditiile prevazute de prezentul ordin.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), delegarea de competenta se poate dispune altui organ de inspectie fiscala de catre directia generala care coordoneaza metodologic activitatea de inspectie fiscala, din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sau de catre directia generala regionala a finantelor publice pentru alt organ de inspectie fiscala din aria de competenta teritoriala, dupa caz.

Art. 3
(1) Solicitarea scrisa a organului de inspectie fiscala, pentru acordarea delegarii de competenta, se avizeaza de catre directia generala regionala a finantelor publice de care apartine solicitantul.
(2) Avizul nu este necesar in cazul solicitarii delegarii de competenta intocmite de organul de inspectie fiscala din Directia generala de administrare a marilor contribuabili sau in cazul solicitarii delegarii de competenta adresate catre un organ de inspectie fiscala din cadrul aceleiasi directii generale regionale a finantelor publice.
(3) Organul de inspectie fiscala care detine competenta poate acorda delegarea de competenta altui organ de inspectie fiscala, cu avizul directiei generale regionale a finantelor publice din care face parte, cu exceptia celor acordate de Directia generala de administrare a marilor contribuabili.


Art. 4
Delegarea de competenta, dispusa de directia generala care coordoneaza metodologic activitatea de inspectie fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau de directia generala regionala a finantelor publice, se comunica in scris atat organului de inspectie fiscala care detine competenta, cat si celui care urmeaza sa efectueze actiunea de inspectie fiscala.

Art. 5
Organul de inspectie fiscala care a primit delegarea de competenta este responsabil pentru efectuarea tuturor activitatilor necesare pentru efectuarea actiunii de inspectie fiscala si valorificarea actelor de control sau de emitere a actelor administrative fiscale, inclusiv intocmirea referatului cu propuneri de solutionare a contestatiei, dupa caz.

Art. 6
Organul de inspectie fiscala care detine competenta poate sa refuze acordarea delegarii de competenta, comunicand acestuia motivele care stau la baza refuzului.

Art. 7
Organul de inspectie fiscala care a primit delegarea de competenta este obligat sa instiinteze contribuabilul asupra acestui fapt.

Art. 8
Directia generala coordonare inspectie fiscala, Directia generala de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice, inclusiv administratiile judetene ale finantelor publice, administratiile sectoarelor finantelor publice ale municipiului Bucuresti, Administratia Fianantelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii din Municipiul Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 9
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.311/2007 privind conditiile de delegare a competentei de efectuare a inspectiei fiscale altui organ de inspectie fiscala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 842 din 8 decembrie 2007, cu completarile ulterioare.

Art. 10
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.