DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 286/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea competentelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale institutiilor si structurilor aflate in subordine, in aplicarea OUG 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politiePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 22 din 10 ianuarie 2013

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

In temeiul art. 12 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentre a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie si al art. 7 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul afacerilor interne emite urmatorul ordin:

Art. 1
Se aproba Normele metodologice privind stabilirea competentelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale institutiilor si structurilor aflate in subordine, in aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA - NORME METODOLOGICE privind stabilirea competentelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale institutiilor si structurilor aflate in subordine, in aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie


Art. 1
(1) Detasarea ofiterilor de politie la Organizatia Internationala de Politie Criminala INTERPOL, denumita in continuare INTERPOL, se dispune prin ordin al ministrului afacerilor interne, in baza unei note de fundamentare intocmite de structura de provenienta a ofiterului de politie care a fost selectat de INTERPOL pentru un post de expert detasat.

(2) Nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) cuprinde o analiza pertinenta si completa a situatiei profesionale a ofiterului selectat de INTERPOL, a postului pentru care a fost selectat, precum si informatii referitoare la beneficiile operative si/sau de imagine pentru Ministerul Afacerilor Interne.
(3) La nota de fundamentare prevazuta la alin. (2) se anexeaza documentul emis de INTERPOL prin care se solicita detasarea ofiterului de politie selectat, precum si acordul expres al ofiterului de politie selectat cu privire la detasare pentru perioada solicitata de INTERPOL.
(4) Nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se aproba de ministrul afacerilor interne, dupa ce a fost avizata de catre secretarul general, secretarul de stat, sef al Departamentului de ordine si siguranta publica si Seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, precum si vizata de catre urmatoarele structuri:
a) Directia Generala Management Resurse Umane, denumita in continuare DGMRU;

b) Directia Generala Afaceri Europene si Relatii Internationale, denumita in continuare DGAERI;
c) Directia Generala Financiara, denumita in continuare DGF;
d) Directia Generala Logistica, denumita in cotinuare DGL;
e) Directia Generala Management Operational, denumita in continuare DGMO.
(5) Dupa aprobare, nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se transmite de catre structura de provenienta a ofiterului de politie care care a fost selectat de INTERPOL catre structurile Ministeruui Afacerilor Interne si institutiile/structurile din subordine, competente pentru punerea in aplicare a dispozitiilor din cuprinsul acesteia.

Art. 2
(1) Prelungirea perioadei initiale a detasarii se efectueaza prin ordin al ministrului afacerilor inerne, emis in baza unei note de fundamentare intocmite de DGAERI, de regula cu cel putin 3 luni inainte de data la care ar inceta detasara.
(2) La nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se anexeaza documentul INTERPOL de solicitare a prelungirii perioadei initiale a detasarii, precum si acordul expres al ofiterului de politie cu privire la prelungirea detasarii pentru perioada solicitata de INTERPOL.
(3) Nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se aproba, se avizeaza potrivit normelor de competenta stabilite la art. 1 alin. (4) si se vizeaza de catre:
a) DGMRU;
b) DGF;
c) DGL;
d) structura de provenienta a ofiterului de politie detasat.
(4) Dispozitiile art. 1 alin. (5) se aplica in mod corespunzator, transmiterea documentatiei urmand a fi realizata de catre DGAERI.
(5) Informarea prevazuta la art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie se primeste si se inregistreaza la DGAERI care o transmie DGMRU pentru luarea masurilor legale necesare incetarii detasarii.

Art. 3
(1) La propunerea DGAERI, DGF ia masurile necesare asigurarii in bugetul propriu al ordonatorului principal de credite a fondurilor aferente desfasurarii activitatii ofiterilor de politie detasati la INTERPOL, precum si pentru asigurarea si plata drepturilor prevazute la art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012.
(2) Pentru asigurarea drepturilor prevazute la art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 se aplica in mod corespunzator procedurile stabilite pentru atasatii cu afaceri interne prin actele normative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele referitoare la reintregirea familiei, de inchiriere si intretinere a locuintei.
(3) Prin alte cheltuieli conexe in intelesul art. 4 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012, se inteleg acele cheltuieli reprezentand comisioane pentru agentii imobiliare, comisioane bancare pentru plata cheltuielilor de chirie/utilitati, garantii imobiliare.
(4) Documentele justificative prevazute la art. 4 alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012, precum si informarea prevazuta la art. 4 alin. (7) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 se primesc si se inregistreaza la DGAERI, care le transmite la DGF pentru luarea masurilor necesare decontarii sumelor aferente.

Art. 4
(1) Ofiterii de politie detasati la INTERPOL se numesc in statul de organizare al posturilor pentru incadrarea personalului Ministerului Afacerilor Interne care desfasoara misiuni in afara teritoriului tarii constituit la nivelul DGMRU, prin ordin al ministrului afacerislor interne emis cu data detasarii.
(2) Detasarea ofiterilor de politie la INTERPOL, prelungirea detasarii sau, dupa caz, incetarea detasarii inainte de termen se realizeaza prin ordin al ministrului afacerilor interne.
(3) Numirea ofiterilor de politie in statul de organizare prevazut la alin. (1) se realizeaza pe posturi de atasat de afaceri interne, prin suplimentarea acestuia.
(4) Numirea si avansarea in functie a ofiterilor de politie detasati la INTERPOL se realizeaza in conditiile prevazute de procedurile interne aplicabile atasatilor de afaceri interne, cu respectarea prevederilor Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.
(5) La incetarea detasarii la INTERPOL ofiterii de politie sunt mutati, in interesul serviciului, din statul de organizare prevazut la alin. (1), potrivit competentelor de gestiune a resurselor umane, la structurile de provenienta.
(6) Echivalarea evaluarilor profesionale anuale ale ofiterilor de politie obtinute de ofiterii de politie detasati la INTERPOL se realizeaza potrivit procedurilor interne.
(7) DGMRU ia masurile necesare pentru aplciarea prevederilor art. 10 si 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012.
(8) In perioada detasarii la INTERPOL a ofiterilor de politie, DGMRU desfasoara, potrivit competentelor de gestiune a resurselor umane, orice alte activitati privind gestionarea raporturilor de serviciu ale acestora.
(9) In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin. DGMRU emite procedura privind echivalarea evaluarilor obtinute de ofiterii de politie detasati la INTERPOL.

Art. 5
DGL ia masurile necesare pentru incheierea asigurarilor medicale pentru ofiterul de politie si membrii de familie care il insotesc, atunci cand acestea nu sunt asigurate prin efectul legii.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. Pensiile militare de stat
Ordin 42/2015 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor de transport in unele situatii in care cadrele militare, politistii si personalul civil se deplaseaza la si de la locul de munca, aprobate prin Ord
Legea 81/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului, precum si pentru modificarea art. 7 alin. (2) din Legea nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare
Ordin 277/2015 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind recoltarea, depozitarea si transportul probelor biologice in vederea probatiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezentei in organism a substantelor sau produ
OG 7/2015 pentru completarea art. 35^1 din Legea politiei locale nr. 155/2010. Ordonanta 7/2015
Ordin nr. 110/2014 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere
Ordin 35/2014 privind masurile de sprijin acordate politistilor incadrati intr-un grad de invaliditate si familiilor acestora, precum si familiilor politistilor decedati
OUG 103/2006 privind unele masuri pentru facilitarea cooperarii politienesti internationale, republicata. Ordonanta de urgenta nr. 103/2006 republicata 2014
Legea 314/2013 pentru modificarea si completarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si a Legii nr. 265/2010 pentru modificarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera R
Ordin nr. 155/2013 privind procedurile de primire a suporterilor fata de care s-a dispus masura de siguranta a interzicerii accesului la competitii si jocuri sportive care se prezinta la sediul politiei, jandarmeriei sau politiei de frontiera
OUG 65/2013 pentru stabilirea unor masuri privind incadrarea absolventilor Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, promotia 2013. Ordonanta de urgenta 65/2013
OUG 59/2013 privind stabilirea unor masuri pentru eficientizarea activitatilor de prevenire si combatere a coruptiei. Ordonanta de urgenta nr. 59/2013
Ordin nr. 35/2013 pentru completarea Ordinului 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice si stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri ale Ministerului Afacerilor Interne
OUG 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie
Legea 87/2012 privind aprobarea OUG 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Lege nr. 87/2012
Legea 35/2012 pentru modificarea si completarea OUG123/2007 privind unele masuri pentru consolidarea cooperarii judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene. Lege nr. 35/2012
Legea 55/2012 privind cooperarea Romaniei cu Oficiul European de Politie (Europol). Lege nr. 55/2012
OUG 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului. Ordonanta de urgenta 107/2011
Ordin 256/2011 privind procedura de testare a integritatii profesionale a personalului Ministerului Administratiei si Internelor
Legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala republicata 2011. Lege nr. 302/2004 republicata 2011
Legislatie rutiera. Culegere de acte normative. Editia a XV-a actualizat la 10.10.2017)
Florian Tudorache, Flavius Anghelache

Pret: 36 lei
31 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
79 useri online

Useri autentificati: