DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin 286/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea competentelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale institutiilor si structurilor aflate in subordine, in aplicarea OUG 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politiePublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 22 din 10 ianuarie 2013

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

In temeiul art. 12 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentre a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie si al art. 7 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul afacerilor interne emite urmatorul ordin:

Art. 1
Se aproba Normele metodologice privind stabilirea competentelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale institutiilor si structurilor aflate in subordine, in aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA - NORME METODOLOGICE privind stabilirea competentelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale institutiilor si structurilor aflate in subordine, in aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie


Art. 1
(1) Detasarea ofiterilor de politie la Organizatia Internationala de Politie Criminala INTERPOL, denumita in continuare INTERPOL, se dispune prin ordin al ministrului afacerilor interne, in baza unei note de fundamentare intocmite de structura de provenienta a ofiterului de politie care a fost selectat de INTERPOL pentru un post de expert detasat.

(2) Nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) cuprinde o analiza pertinenta si completa a situatiei profesionale a ofiterului selectat de INTERPOL, a postului pentru care a fost selectat, precum si informatii referitoare la beneficiile operative si/sau de imagine pentru Ministerul Afacerilor Interne.
(3) La nota de fundamentare prevazuta la alin. (2) se anexeaza documentul emis de INTERPOL prin care se solicita detasarea ofiterului de politie selectat, precum si acordul expres al ofiterului de politie selectat cu privire la detasare pentru perioada solicitata de INTERPOL.
(4) Nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se aproba de ministrul afacerilor interne, dupa ce a fost avizata de catre secretarul general, secretarul de stat, sef al Departamentului de ordine si siguranta publica si Seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, precum si vizata de catre urmatoarele structuri:
a) Directia Generala Management Resurse Umane, denumita in continuare DGMRU;

b) Directia Generala Afaceri Europene si Relatii Internationale, denumita in continuare DGAERI;
c) Directia Generala Financiara, denumita in continuare DGF;
d) Directia Generala Logistica, denumita in cotinuare DGL;
e) Directia Generala Management Operational, denumita in continuare DGMO.
(5) Dupa aprobare, nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se transmite de catre structura de provenienta a ofiterului de politie care care a fost selectat de INTERPOL catre structurile Ministeruui Afacerilor Interne si institutiile/structurile din subordine, competente pentru punerea in aplicare a dispozitiilor din cuprinsul acesteia.

Art. 2
(1) Prelungirea perioadei initiale a detasarii se efectueaza prin ordin al ministrului afacerilor inerne, emis in baza unei note de fundamentare intocmite de DGAERI, de regula cu cel putin 3 luni inainte de data la care ar inceta detasara.
(2) La nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se anexeaza documentul INTERPOL de solicitare a prelungirii perioadei initiale a detasarii, precum si acordul expres al ofiterului de politie cu privire la prelungirea detasarii pentru perioada solicitata de INTERPOL.
(3) Nota de fundamentare prevazuta la alin. (1) se aproba, se avizeaza potrivit normelor de competenta stabilite la art. 1 alin. (4) si se vizeaza de catre:
a) DGMRU;
b) DGF;
c) DGL;
d) structura de provenienta a ofiterului de politie detasat.
(4) Dispozitiile art. 1 alin. (5) se aplica in mod corespunzator, transmiterea documentatiei urmand a fi realizata de catre DGAERI.
(5) Informarea prevazuta la art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 privind asigurarea unei contributii suplimentare a Romaniei la nivelul Organizatiei Internationale de Politie Criminala INTERPOL prin detasarea ofiterilor de politie se primeste si se inregistreaza la DGAERI care o transmie DGMRU pentru luarea masurilor legale necesare incetarii detasarii.

Art. 3
(1) La propunerea DGAERI, DGF ia masurile necesare asigurarii in bugetul propriu al ordonatorului principal de credite a fondurilor aferente desfasurarii activitatii ofiterilor de politie detasati la INTERPOL, precum si pentru asigurarea si plata drepturilor prevazute la art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012.
(2) Pentru asigurarea drepturilor prevazute la art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 se aplica in mod corespunzator procedurile stabilite pentru atasatii cu afaceri interne prin actele normative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele referitoare la reintregirea familiei, de inchiriere si intretinere a locuintei.
(3) Prin alte cheltuieli conexe in intelesul art. 4 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012, se inteleg acele cheltuieli reprezentand comisioane pentru agentii imobiliare, comisioane bancare pentru plata cheltuielilor de chirie/utilitati, garantii imobiliare.
(4) Documentele justificative prevazute la art. 4 alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012, precum si informarea prevazuta la art. 4 alin. (7) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012 se primesc si se inregistreaza la DGAERI, care le transmite la DGF pentru luarea masurilor necesare decontarii sumelor aferente.

Art. 4
(1) Ofiterii de politie detasati la INTERPOL se numesc in statul de organizare al posturilor pentru incadrarea personalului Ministerului Afacerilor Interne care desfasoara misiuni in afara teritoriului tarii constituit la nivelul DGMRU, prin ordin al ministrului afacerislor interne emis cu data detasarii.
(2) Detasarea ofiterilor de politie la INTERPOL, prelungirea detasarii sau, dupa caz, incetarea detasarii inainte de termen se realizeaza prin ordin al ministrului afacerilor interne.
(3) Numirea ofiterilor de politie in statul de organizare prevazut la alin. (1) se realizeaza pe posturi de atasat de afaceri interne, prin suplimentarea acestuia.
(4) Numirea si avansarea in functie a ofiterilor de politie detasati la INTERPOL se realizeaza in conditiile prevazute de procedurile interne aplicabile atasatilor de afaceri interne, cu respectarea prevederilor Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.
(5) La incetarea detasarii la INTERPOL ofiterii de politie sunt mutati, in interesul serviciului, din statul de organizare prevazut la alin. (1), potrivit competentelor de gestiune a resurselor umane, la structurile de provenienta.
(6) Echivalarea evaluarilor profesionale anuale ale ofiterilor de politie obtinute de ofiterii de politie detasati la INTERPOL se realizeaza potrivit procedurilor interne.
(7) DGMRU ia masurile necesare pentru aplciarea prevederilor art. 10 si 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2012.
(8) In perioada detasarii la INTERPOL a ofiterilor de politie, DGMRU desfasoara, potrivit competentelor de gestiune a resurselor umane, orice alte activitati privind gestionarea raporturilor de serviciu ale acestora.
(9) In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin. DGMRU emite procedura privind echivalarea evaluarilor obtinute de ofiterii de politie detasati la INTERPOL.

Art. 5
DGL ia masurile necesare pentru incheierea asigurarilor medicale pentru ofiterul de politie si membrii de familie care il insotesc, atunci cand acestea nu sunt asigurate prin efectul legii.
Nu este


Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
28 useri online

Useri autentificati: